Lanttuisaa rieskaa ja kalaisaa avokadoa
Suomessa on valtavan paljon hyviä ruokablogeja, mutta omasta mielestäni melkein ylitse muiden on Ruokahommia. Sieltä a) tekee mieli kokata kaikkea mahdollista b) tehdyt sapuskat ovat poikkeuksetta menestys.
Tein viime vuoden viimeisenä päivänä Ruokahommista sekä lohitäytteisiä avokadoja että lantturieskoja, enkä osaa päättää, kumpi ohjeista ansaitsisi suuremman ylistyslaulun. Täytetyistä avokadoista saa ihan täydellisen alkupalan tai pikkusyötävän, ja satuin kerrankin löytämään tarkoitusta varten aivan täydellisen kypsiä hedelmiä.
Lantturieskat ovat puolestaan kuluneen syksyn blogihitti, ja niistä on ollut puhetta ainakin Kulinaarimurulan Jaanan ja Peruspöperölän Virpin kanssa. Hirmuisen hyvää syötävää hirmuisen vähäisellä vaivannäöllä.
Seuraavana listalla ovat sitkeät sitruunakeksit. Aineksiakin on, että ties vaikka ryhtyisin tekemään niitä saman tien.
Tein viime vuoden viimeisenä päivänä Ruokahommista sekä lohitäytteisiä avokadoja että lantturieskoja, enkä osaa päättää, kumpi ohjeista ansaitsisi suuremman ylistyslaulun. Täytetyistä avokadoista saa ihan täydellisen alkupalan tai pikkusyötävän, ja satuin kerrankin löytämään tarkoitusta varten aivan täydellisen kypsiä hedelmiä.
Lantturieskat ovat puolestaan kuluneen syksyn blogihitti, ja niistä on ollut puhetta ainakin Kulinaarimurulan Jaanan ja Peruspöperölän Virpin kanssa. Hirmuisen hyvää syötävää hirmuisen vähäisellä vaivannäöllä.
Lantturieskat
300 g lanttua
1 dl luomumaitoa
1 muna
vajaa 1½ dl (sämpylä)jauhoja
1 tl merisuolaa
ripaus intiaanisokeria (laitoin itse ruokosokeria)
n. 1 rkl oliiviöljyä tai voisulaa
Viipaloi lanttu pieniksi paloiksi ja keitä palaset kypsiksi. Soseuta ja lisää maito. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Taikina saa olla löysähköä. Lusikoi taikinasta kökkänät pellille. Taputtele jauhoisin käsin littanoiksi. Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, niin että ne saavat pintaansa reilusti väriä.
Seuraavana listalla ovat sitkeät sitruunakeksit. Aineksiakin on, että ties vaikka ryhtyisin tekemään niitä saman tien.
16 Comments:
ja ne kuvat!
totta!
Lantturieskat ovat kummitelleet munkin mielessä koko syksyn siitä lähtien, kun ne ensimmäisen kerran näin jossain blogissa. Täytyykin siis laittaa tää sama resepti testaukseen!:)
Minusta on aina kiinnostava huomata, miten jokin tietty resepti muodostuu useammassa blogissa toistuvaksi hitiksi. Aiemmilta vuosilta tulee mieleen ainakin lämmin feta-tomaattisalaatti.
Ja ikivanhoista jutuista häränsilmä.
Morjens!
Etsin netistä tietoja Gruusialaisesta ruuasta ja Google vinkkasi tänne teidän blogiin. Olen kyllä tästä paljon hehkuttelua kuullut (enkä näköjään suotta), mutta itse en ole tullut aikaisemmin käyneeksi.. on kyllä ruokasaralla inspitoiva paikka!
Tuli vaan mieleen samalla antaa tällainen vinkki, jos venäläinen keittokirja on syystä tai toisesta jäänyt harvaan käyttöön kielisyistä (kyseinen postaus, jossa kirja oli hankittu, oli vuodelta 2009 enkä selannut mitä kaikkea sen jälkeen on tapahtunut). Käännöstyössä helpottaa mukavasti vanha tuttava google translator josta löytyy venäjä, ja tavallisella näppäimistöllä kirjan tekstin saa kirjoitettua kyrillisille osoitteessa http://www.translit.ru/
Luultavasti sanakirjaa nopeampi tapa, joskin googlekääntäjästä tulee välillä aika kiinnostavia käännöksiä..
Ruokahommia on hillitön hitti! Toivottavasti tästä ei nyt tule paineita bloggaajattarelle :)
Uskollinen Lukijasi: Tuo onkin hyvä vinkki, kiitoksia. Harmittaa, kun tulee jumitettua jenkkiresepteissä (ja tietenkin suomalaissa) ihan vaan kieliongelmien takia.
Liina: Ruokahommien valtiatar taitaa onneksi tietää jo valmiiksi, että mää oon sen fani. :)
Harmillista kyllä, olin joksikin aikaa unohtanut bloginne (varmaankin siksi että on tuo ruoanlaittointo ollut viimeaikoina hakusessa). Mutta suureksi onnekseni löysin sen jälleen ja ruoanlaittoinnostuksenikin näytti taas pienen väläyksen itsestään :)
Suurkiitos monista vuosista ihanan ja inspiroivan bloginne parissa! <3 En ehkä paremmin osaa kehua kuin että kun on joku entuudestaan kokeilematon ruokalaji suunniteilla, tottakai googletan sen kera hakusanan pastanjauhantaa!
Hyvää uutta vuotta! :)
Janna, sen blogi ja lantturieskat <3
Hyvät reseptit ansaitsevat tulla hiteiksi!
Anonyymi: Maailman mukavin kommentti, kiitokset! Aina välillä (tai nykyään aika useinkin) tarvitsee pientä uskonvahvistusta, kun tälläkään viikolla ei ole ollut pahemmin aikaa kokkailuun ja bloggailuun.
Mutta minäkin googletan kyllä usein esim. enkunkielisiä ohjeita tyyliin "ruokalajin nimi" + "food blog". Mukava nähdä, mitä tavalliset ihmiset ovat niistä mieltä.
Virpi: Onneksi hyvät ruokaohjeet kulkevat nykymaailmassa niin kätevästi ihmiseltä toiselle. Kun vertaa parinkymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen, jossa ihmisillä oli kaikki jutut omilla paperilapuillaan ja ruutuvihkoissaan.
Punastelen minkä kerkeän! Hirvittävien paineiden lisäksi kauniit sanat kartuttavat kyllä kummasti laiskanpulskean blogaajan päivitysintoa. Kiitos. :)
Eiiih mitään paineita. Sen kun vaan jatkat valitsemallasi linjalla, niin hyvä tullee. :)
Ei se postausten tiheys ole tärkeintä vaan sisältö ja hyvä fiilis!! Onhan elämässä toki muutakin kuin kokkailut ja bloggailut :)
Ja jotta ei teilläkään olisi paineita, niin täällähän on jo aivan uskomattoman mahtava arkisto koossa, jonka pariin voi aina palata, riippumatta uuden materiaalin määrästä :))
T. sama anonyymi
Juuri nyt olisi vaan fiilistä sekä kokkailuun että bloggailuun, mutta ei auta. Kaikkea ei millään ehdi.
Etenkin jos meinaa ehtiä nukkuakin aina välillä. :)
Ooh, tämä ohje menee ehdottomasti testaukseen! Minkään sortin rieskaa ei ole tullut tehtyä pieneen ikuisuuteen, ja kohtaamisesta lantun kanssa on tainnut kulua vielä pidempi aika...
Kiitoksia muuten mahtavasta blogista, kuvat ovat todella upeita ja reseptit inspiroivia. Harvemmin on tullut jätettyä kommenttia, mutta tykkään siis kovasti! Lisäpointsit oululaisuudesta. : )
Kiitos kehuista! Oululaisuudesta kannattaa antaa kyllä lisäpointseja. ;) Tänäkin viikonloppuna olen ollut ylityytyväinen asuinpaikkaani ja täällä asuvaan blogiväkeen.
Lähetä kommentti
<< Home