maanantaina, joulukuuta 26, 2011

Lahjakas joulu

Joulupukki oli tänä vuonna ihan mahdottoman antelias ja toi minulle muun muassa Marimekon Siirtolapuutarha-kulhon. Täytyy myöntää, etten entuudestaan ollut kyseisen astiasarjan kanssa kovinkaan tuttu, mutta kovasti se vaikuttaa mieleni mukaiselta.

Yhteiseksi saimme varsin hauskan lahjan, josta on osaltaan kiittäminen kommenttilaatikkomme kävijöitä. Eräät tutut olivat nimittäin käyneet ostamassa meille Lidlistä kaikkea semmoista, jota te täällä taannoin ostettavaksi suosittelitte. Nyt minulla on muun muassa kehuttua mysliä, luomuketsuppia, kuivattuja karpaloita sekä aurinkokuivattuja tomaatteja.

Mukana oli myös purkillinen tonnikalaa, josta tekaisin tänään iltasyötäväksi tulista pastavuokaa (joulukinkun syömisessä tuli kiintiö täyteen jo eilen):
Uunipasta (Veera Rusasen ohjeella)

400 g pastaa
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl chiliä
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl sokeria
suolaa
1 dl vihreitä oliiveja
1 tlk tonnikalaa öljyssä
2 rkl tuoretta oreganoa
1 mozzarella

Valmista kastike. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia ja chiliä pannulla oliiviöljytilkassa. Lisää tomaattimurska, sokeri ja hyppysellinen suolaa ja keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää oliivit, tonnikala ja oreganonlehdet ja sekoita.
Kaada pasta ja kastike uunivuokaan ja sekoita. Revi mozzarella nokareiksi ja asettele nokareet pastan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa kunnes mozzarella saa väriä.

13 Comments:

At 26/12/11 23:46, Blogger Merituuli said...

Minä himoitsin kauan siirtolapuutarha-sarjan teekuppia ja saatuani rahaa syntäärilahjaksi ostaa pläjäytin sen itselleni.

Minusta on kivaa joka vuosi nähdä mitä kukin on saanut lahjaksi. Kiitos siis tästä! Näistä lahjajutuista voi myös saada vinkkiä mitä antaa joskus jollekin.

 
At 26/12/11 23:54, Blogger Rosmariini said...

Lahjoista on kyllä kiva lueskella ihan senkin takia, että olen itse maailman kehnoin keksimään mitään kivoja ja omaperäisiä lahjoja.

Minäkin kävin katsomassa nyt tuota teemukia sillä silmällä. Että siinäpä lahjaideaa vastaisen varalle jollekin lahjomishaluiselle tutulle, heheh. (Itselleni en arvaa sitä ihan tähän lähtöön ostaa, kun teekuppikokoelmani on karttunut tänä vuonna muutenkin ihan mahdottoman paljon. Lisäksi suunnittelin ryhtyä säästäväisemmäksi, hmmm.)

 
At 26/12/11 23:57, Blogger Nanna said...

Hurmaava tuo Lidl-lahja! Siinä on välähtänyt!

 
At 26/12/11 23:58, Blogger Merituuli said...

Minäkin säästin kun ostin vain yhden ;). JOSKIN kuppi on juurikin passeli alkukeitoille, murokulhoksi...

 
At 27/12/11 00:32, Blogger Rosmariini said...

Nanna: Kieltämättä. Aika hauskaa, että kommenttilaatikkokirjoittajat ovat tavallaan osallistuneet lahjan suunnitteluun. :)

Välähtäisi vaan joskus itselläkin. Edes pikkuisen, niin voisi antaa omastakin puolesta joskus jotain ilahduttavaa.

Merituuli: Ei hitsi, alkukeitollekin, kääk. Ja nyt on sopivasti keittojen aikakausi alkamassa (se aika vuodesta, kun lämmittävä liemiruoka on erityisen tarpeen... vaikka lämpötila viistääkin plussan puolella).

Jos ryhtyisinkin säästäväiseksi vasta vuodenvaihteen jälkeen. ;)

 
At 27/12/11 08:00, Blogger Paula said...

Aivan loistava lahjaidea!! Tykkään tällaisista välähdyksistä... ja ruokalahjoista nyt muutenkin

 
At 27/12/11 08:06, Blogger Virpi said...

Mahtava idea tuo Lidl-paketti!

Minulle joulupukki toi raakasuklaan tekotarvikkeet, joten ainakin sitä pitää kyhätä lähitulevaisuudessa (kunhan nuo joulusuklaat saa ensin tuhottua pois alta).

 
At 27/12/11 08:08, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Kehun erityisesti tuota paketin kaunista ulkomuotoa:)

 
At 27/12/11 10:27, Blogger Rosmariini said...

Paula: Joo, tuo on samalla vähän erilainen herkkukori. :)

Virpi: Minullakin on oma raakasuklaamenneisyyteni, mutta lähinnä osaan kertoa, missä kaikessa homma voi mennä pieleen. :D Mutta ehkä lähitulevaisuudessa pääsisin maistamaan onnistuneempiakin kokeiluita?

Campasimpukka: Hehehee. Oli tuo koko komeus vielä ihan oikeassa joulupaperissa, eli hommaan sisältyi vielä kutkutus kovasta ja kohtuusuuresta paketista. (ei sillä, etteikö jo tällä iällä osaa arvostaa niitä pehmeämpiäkin)

 
At 27/12/11 12:06, Blogger Päivi / Kokkeillaan said...

Lidlin paketti on ihan mahtava! Kovasti kekseliäs! Meillekin pukki toi herkkukorin, jossa oli mm. mystinen säilykepurkki. Epäilemme siinä olevan itse metsästettyä villisikaa tai hirveä.

Meillä ei oltaisi hämmästelty edes lidlin muovipussista tehtyä pakettia. Anoppirakas saattaa nimittäin sitaista prismanpussin suun kiinni lahjanarulla ja kas, paketti on valmis :)) Pyh ulkoinen kauneus! Sisältö on rakkaudella valittu.

 
At 27/12/11 14:35, Blogger Rosmariini said...

Hihii, ihana tuo prismanpussi. <3

 
At 14/1/12 21:06, Blogger Niina Oivi said...

Ihan mahtava paketti. Positiivisesti ÄLYTÖN!
Varmana teen täst etiäpäin KAIKKI paketit tolla kostyymillä. Ihan varmana!

Ter. "Ne rumat muovipussit", :D

 
At 15/1/12 00:11, Blogger Rosmariini said...

Tuo paketointitapa oli kuulemma ihan erityisesti tarkoitettu minulle, näiden kauniiden muovipussien ystävälle. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails