maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Häränsilmä

Häränsilmän ohje on yksi Kotiäidin 3K -blogin suosikkiresepteistä, jota on sittemmin kokeiltu vaikka kuinka monessa muussakin suomalaisessa ruokablogissa. Minäkään en voinut vastustaa enää kauempaa ketsuppisen jauhelihan kutsua, joten pataanhan tämä päätyi meilläkin. Tuo silmäosio meni siinä mielessä pieleen, että silmämunat sulautuivat osittain yhteen, mutta jospa se ei olisi makuun vaikuttanut:
Häränsilmä

300 g jauhelihaa
öljyä paistamiseen
mausteita oman maun mukaan (suola, paprika, pippuri, basilika...)
3-4 rkl ketsuppia
1-1½ dl ruokakermaa
1 kananmuna/ruokailija

Ruskista jauheliha öljytilkassa paistinpannulla. Mausta hyvin. Sekoita joukkoon ketsuppi ja ruokakerma. Kumoa seos uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 min. Ota vuoka uunista ja tee jauhelihamössöön kuopat, joihin rikot kananmunat, yksi kullekin ruokailijalle. Ripottele munien päälle hieman suolaa ja pippuria. Jatka paistamista sen verran, että kananmuna hyytyy sopivaksi (5-10 min.) eli itseäsi miellyttäväksi. Tarjoile keitetyn spagetin kanssa.

5 Comments:

At 23/1/07 07:45, Anonymous Anonyymi said...

Tuosta tuli mieleen yhden huiman nuoren miehen krapula-aamupäivän kirkastuskastike. Tomaattimurskaa, chiliä, sipulia, valkosipulia, kidneypapuja, lisää chiliä. SItten rikottiin kananmunat keskelle kastiketta paistumaan. Loppuvaiheessa vielä tuorekurkkua ja yrttimausteita. Oli tymäkkä kokemus, ja hyvää. Pitäisi oikeastaan kunnolla muistella miten se ohje meni - sotku keittiössä oli kuitenkin komea sen jälkeen.

 
At 23/1/07 08:45, Blogger Rosmariini said...

Hmmm... tomaattimurskaa ja papuja. Ja vielä valkosipuliakin. Voisinpa kenties itsekin kirkastua moisesta.

 
At 23/1/07 21:21, Blogger sea said...

Kiitos vinkistä! Ei ollut kanamunaa, mutta sävelsin vähän. Makaroonitkin laitoin kypsymään jauhelihan alle vuokaan. Tuli muuten sairaan hyvää, eikä yhtään makaronilaatikkomaista vaikka pelkäsin. :)

 
At 24/1/07 12:21, Blogger Rosmariini said...

Eipä kestä - mukava kuulla, että maistui. Tosin ei tästä minua auta kiittää vaan Kotiäidin 3K:n Mihannaa. :)

 
At 8/2/13 18:54, Blogger Jazmanaut said...

Tämä on klassikko ja sellaisena jaettu taajaan! Kiitän tästäkin.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails