Kamujen pikkujoulut
Oulun (ja vähän eteläisemmänkin Suomen) ruokabloggaajien tämänvuotiset pikkujoulut pidettiin Insinööri-Pekan keittiössä. Syötävää ja juotavaa oli jälleen niin paljon, että seuraavana päivänäkin nälkä alkoi kurnia kunnolla vasta illalla.
Alkuruokien joukossa oli mm. savuporolla ja siianmädillä täytettyjä leipänappeja. Niiden, samoin kuin rouhituilla pinjansiemenillä kuorrutettujen suolaisten vaahtokarkkien reseptit nähdään toivottavasti verkossa jo pian - heti, kun saamme kyseisten ruokien takana seisseen pariskunnan houkuteltua oman ruokablogin perustamiseen. Yritys oli kyllä kova jo pikkujouluiltanakin.
Illan isäntä oli kypsentänyt kolmikiloisen naudanpaistin sous vide -keittimessään. Kypsästä lihasta hän taiteili leivän ja provolone-juuston avulla hillittömän lihaisia sandwicheja. (Kannattaa katsastaa insinöörikeittiön pikkujoulukirjoitus, joka sisältää mm. luumuBBQ-kastikkeen ohjeen.)
Eteläisen Suomen vaikutteita oli Kulinaarimurulan nachojen kera tarjottu chorizo-salsa (tai tuttavallisemmin horisko-dippi, kuten se meille esiteltiin). Loistavaa pikkujoulusyötävää.
Iltayön tunteina nähtiin myös feuerzangenbowle-glögin valmistus sokeritopan ja kuumennetun viinan avulla, samoin kuin koettiin napakat, IBA:n spesifikaatioiden mukaiset Black Russianit sekä jouluiset cosmopolitanit.
Tarjoiltujen ruokien joukossa oli mm. Virpin tuomia rocky roadseja, parmesaanikeksejä ja aurajuustokierteitä. Sekä jouluisia mini-klubileipiä, joiden ohje taisi olla peräisin BBC GoodFoodin jouluisten pikkusyötävien valikoimista.
Kiitokset kaikille ja etenkin isäntä-Pekalle! Toivottavasti glöginroiskeinen pöytäliina vaalenee ahkeralla pesemisellä edes hieman.
Alkuruokien joukossa oli mm. savuporolla ja siianmädillä täytettyjä leipänappeja. Niiden, samoin kuin rouhituilla pinjansiemenillä kuorrutettujen suolaisten vaahtokarkkien reseptit nähdään toivottavasti verkossa jo pian - heti, kun saamme kyseisten ruokien takana seisseen pariskunnan houkuteltua oman ruokablogin perustamiseen. Yritys oli kyllä kova jo pikkujouluiltanakin.
Illan isäntä oli kypsentänyt kolmikiloisen naudanpaistin sous vide -keittimessään. Kypsästä lihasta hän taiteili leivän ja provolone-juuston avulla hillittömän lihaisia sandwicheja. (Kannattaa katsastaa insinöörikeittiön pikkujoulukirjoitus, joka sisältää mm. luumuBBQ-kastikkeen ohjeen.)
Eteläisen Suomen vaikutteita oli Kulinaarimurulan nachojen kera tarjottu chorizo-salsa (tai tuttavallisemmin horisko-dippi, kuten se meille esiteltiin). Loistavaa pikkujoulusyötävää.
Iltayön tunteina nähtiin myös feuerzangenbowle-glögin valmistus sokeritopan ja kuumennetun viinan avulla, samoin kuin koettiin napakat, IBA:n spesifikaatioiden mukaiset Black Russianit sekä jouluiset cosmopolitanit.
Joulu-cosmopolitan
1 1/2 osaa rosmariinilla maustettua votkaa
1/2 osaa triple sec -likööriä
1 osa karpalomehua
pieni pätkä rosmariininoksaa "joulukuuseksi"
1 karpalo kuusenkoristeeksi
Ravista ainekset sekaisin cocktail-shakerissa, kaada lasiin ja koristele rosmariininpätkällä sekä karpalolla. Jäitä kannattaa luonnollisesti käyttää joko ravistamisen aikana tai sekä ravistettaessa että lasissa.
Tarjoiltujen ruokien joukossa oli mm. Virpin tuomia rocky roadseja, parmesaanikeksejä ja aurajuustokierteitä. Sekä jouluisia mini-klubileipiä, joiden ohje taisi olla peräisin BBC GoodFoodin jouluisten pikkusyötävien valikoimista.
Jälkiruokana nautittiin maistuvat suklaa-fondantit päärynäsorbetin kera.Minikokoiset club sandwichit
kalkkunanrinta
1 kypsä avokado
1/2 sitruunan mehu
1/2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
karpalohilloa
pekoninsiivuja
jyväistä leipää, esim. Real
Suolaa ja pippuroi kalkkunanrinta ja paista siihen parilapannulla kunnon grilliraidat molemmin puolin. Kypsennä se sitten uunissa 200 C:ssä valmiiksi (n. 10 minuuttia, koosta riippuen). Anna jäähtyä ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Valmista sillä aikaa guacamole: muusaa avokado kulhossa haarukanselkämyksellä tai sauvasekoittimella ja sekoita mukaan puolen sitruunan mehu ja puolikas valkosipulinkynsi. Paista sitten pekonit rapeiksi ja valuta liiasta rasvasta esim. talouspaperin päällä. Leikkaa pekonit suupalan kokoisiksi eli yksi siivu kolmeen tai neljään osaan.
Leikkaa leipäkin suupalan kokoisiksi palasiksi ja kasaa sandwichit: jokaiselle leipäpalaselle ensin pieni lusikallinen guacamolea, päälle pekoninsiivu, sen päälle kalkkunaa ja lopuksi pieni lusikallinen karpalohilloa.
Kiitokset kaikille ja etenkin isäntä-Pekalle! Toivottavasti glöginroiskeinen pöytäliina vaalenee ahkeralla pesemisellä edes hieman.
21 Comments:
Upean näköiset tarjoilut! Voin hyvin uskoa, ettei nälkä ollut vielä kotimatkalla:)
Ihanalle näyttää! Toivottavasti pääsen seuraavalla kerralla mukaan :)
Oli kyllä kivvaa, taas kerran! Ja hyvvää myös. Mää en jaksanut eilen naputella postausta, josko tänään sais aikaiseksi :)
Campasimpukka & Heidi: Olisittepa vaan olleet mukana. Seuraavaan kertaan!
Virpi: Eilen illalla oli kyllä väsynyt, mutta onnellinen fiilis. Mukavaa, kun olet(te) olemassa.
Onpa teillä ollut törkiän hyvännäköiset tarjoilut! Seuraavaan miittiin on kyllä pakko päästä mukaan :).
Erinomainen idea. Seuraavan päivän voisi melkein lyödä saman tien lukkoon, koska ensi vuoden kalenteri täytyy jo kovaa kyytiä. :)
Onko aurajuustokierteet nuo valkoiset, joiden päällä on tuota jauhelihan näköistä juttua?
Todella herkullisen oloisia tarjottavia!
Hmmm, ne taitavat olla vaahtokarkkeja. Homejuustoleivonnaiset ovat vähän alempana, jälkiruokalautasen edellä.
Oli kyllä aika mainioita juttuja, jälleen kerran.
Sitä vaan, että täällä on yksi Potti vihreänä kateudesta. Olisipa päässyt mukaan! Kalenterit esiin!
Pottihan voi ehdottaa sopivia aikoja, kun eikös siellä tarjouduttu emännöimään seuraavaa miittiä? :)
Jutuista en kyllä sanoisi noin, ruoista kyllä :D
Seuraavat pikkujoulut voisi muuten järjestää siellä illan aikana monesti esille tulleessa paikassa!
Kamppi on vaan niin kaukana! :)
Vai viittaako Pekka Ghettoon? Pirskeet Kampissa voisivat olla kyllä organisoitavissa :-)
Kiitokset isännöinnistä ja seuranpidosta! Minäkin yritän raapustaa Oulu-rapoa mahd. pian. Hirmuinen haaste keksiä parempi otsikko kuin tässä postauksessa on :-D
Minen ees yrittäny pistää paremmaksi otsikoinnissa :D
Blogikeittiö ghettoon r.y.!
Ja terveisiä Sirpalle ja Irmalle (nyt kun viimein ymmärsin vitsin;).
Tähän kommentoin laululla: Ja teillä kaikilla oli niiiin muukaaavaaaaa, oi jospa oisin saanut olla muuuukaaaanaaaa! Vaan ei, hoitotyö ykkönen, pikkujoulut kakkonen. Seuraaviin pippaloihin pyrin kanssanne samojen herkkupatojen äärelle.
re: pöytäliina, tahranpoistoaineella ja tahraohjelmalla lähti glögit melkein kokonaan. Vois kai tuon toisen kiekan vielä käyttää, vaan kummiskin sotkette sen seuraavalla kerralla uudestaan, joten enpä tiiä jaksanko.
Ja Kamppia tarkoitin, vaikka syrjässähän se todellakin on.
Jos minulta kysytään, niin jokaiseen kekkeriin tarvitaan ainakin yksi Kotiharmi. :)
Pekka: Pistä viininpunainen liina ostoslistalle. ;)
Meillä itse asiassa olikin muutama vuosi sitten pilleet Kampissa.
Voi niiden vaahtokarkkien ohje olisi ihana!
nimim. Vaahtokarkkien suurin ystävä
Nämä vaahtokarkit olivat maidosta tehtyjä, suolaisia vaahtokarkkeja. Alkuperäisohje oli ystäviemme keittokirjasta, joten meillä ei valitettavasti ole sitä tähän hätään kirjoittaa :/
...mutta meillä on ollut yhtenä ikuisuusprojektina vaahtokarkkien tekeminen, joten jospa tämä saisi hommaan pikkuisen vauhtia.
Jos tekisi vaikka sekä suolaista että makeaa.
Lähetä kommentti
<< Home