Sienet säilössä - mitä kuivuriin seuraavaksi?

Lukijoiden suositukset pakastamisen ja kuivaamisen välillä menivät jotakuinkin tasan. Niinpä pakastimme osan ja kuivasimme osan. Pakastaminen suoritettiin siten, että sieniä kuumennettiin keskikuumalla paistinpannulla, kunnes suurin osa vedestä oli haihtunut. Sitten ne annosteltiin pakastuspusseihin mukavan kerta-annoksen kokoisina erinä.

Yllä olevassa kuivurikuvassa sieniä on hieman liian tiheässä. Käytäntö nimittäin opetti nopeasti, että paras ja nopein kuivaustulos saatiin, kun sienet aseteltiin kuvurin tasoille siten, että ilma mahtui kiertämään niiden välissä.
Kuivatut sienet laitettiin lasipurkkeihin odottamaan käyttöä. Niiden pitäisi teoriassa säilyä sellaisenaan jopa useita vuosia, mutta käytännössä taitavat päätyä vatsoihimme ripeämmin.
Teimme muutaman purkin myös kehuttua suppilovahverohilloa, mutta se on vasta jääkaapissa tekeytymässä emmekä ole ehtineet maistaa sitä vielä lain.

6 Comments:
Kuivaliha tuli ensimmäisenä mieleen. Mutta entäs chilien kuivatus? Isovanhemmat kuivasivat yrttejä uunissa jo ammoisina aikoina eikä niistä taida olla kovin pitkä matka chileihin :-)
Marjat ja juurekset tulevat myös mieleen. Juureschipsejä?
Sitrushedelmien kuoria lähinnä hillotaan, eivät taida olla kuivattavaa kamaa.
Yrttejä ja chilejä voi tosiaan kuivata!
Minä odotan malttamattomana ensi kesän mansikka-aikaa. Kuivatut mansikat ovat NIIN hyviä, mutta kaupassa ihan simokalliita.
Pitäisikö laittaa pieni tehdas pystyyn.
Blogissani on tagin "kuivur" alla kauheasti kuivuriohjeita....
Totta! Voisikin kokeilla vaikka ylihoukuttelevia tomaattikupposia.
Minä kokeilin kuivattuja chilisiä lanttulastuja http://sauvajyvanen.blogspot.com/2011/11/kuivatut-lanttulastut-meksikolaisittain.html
ja tein Venison jerkyä, joka on ihan huippuhyvää http://sauvajyvanen.blogspot.com/2011/11/kuivattu-hirvenliha-venison-jerky.html
Lisäksi kuivaan juureksia, joista saa hyviä keittopohjia pyöräretkille.
Oi, kuinka houkuttelevia kokeiluja. Tuohon jerkyynkin on saatu mahtavasti toisiaan täydentäviä vastamakuja ja makupareja.
Lähetä kommentti
<< Home