tiistaina, marraskuuta 30, 2010

Hirvi-sienivuoka

Meillä on kokattu tänä syksynä sattuneista syistä ihan ennätysmäärä hirveä. Tässä siis taas reseptikilpailun satoa, ja Maxin lähettämä kilparesepti.

Hirven lisäksi syksyisistä sesonkiaineksista käytetään tässä muun muassa porkkanoita sekä suppilovahveroita. Tämä oli omaan makuuni just passelia muonaa, joten suositella voi tätäkin:
Hirvi-sienivuoka

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
250 g suppilovahveroita
2 tl öljyä
500 g hirvenjauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 dl lihalientä
mustapippuria

Perunamuusi
1 kg perunoita
1 rkl öljyä
4 rkl maitoa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutio porkkana pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli-porkkanasilppua hetki. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
Ota seos pois pannulta hetkeksi. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon sieniseos ja tomaattipyree.
Kaada pannulle 4 desiä lihalientä ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Poista kansi ja jatka hauduttamista 15 minuuttia. Jos seos on liian paksua, lisää lihalientä. Mausta mustapippurilla.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Tee perunamuusi padan hautuessa. Keitä kuorittuja, kuutioituja perunoita noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois. Vatkaa seos sähkövatkaimella sileäksi öljyn ja maidon kanssa.
Laita jauhelihaseos uunivuokaan. Lusikoi päälle perunamuusi. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes perunamuusi saa väriä.

2 Comments:

At 10/12/10 22:01, Blogger Noora said...

Oih, tää vaikuttaa tosi herkulta!

 
At 11/12/10 15:37, Blogger Rosmariini said...

Kiva muunnos vanhasta paimenen paistoksesta.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails