keskiviikkona, marraskuuta 17, 2010

Ruusukaalit tahnaksi

Ruokablogistanin tahnalähettiläs Jytis osallistui Jauhantapajan syksyiseen sesonkireseptikilpailuun fetajuustosta ja ruusukaalista tehdyllä tahnalla, joka osui mukavasti myös omaan makuhermooni.

Levite sopii Jytiksen mukaan niin leivälle, dipiksi, pasteijan täytteeksi, salaattiin käärittynä kevyenä alkupalana, tortillan sisään tai salaa jääkaapista suoraan kupista lusikoitavaksi.
Ruusukaali-fetatahna

250 g kotimaisia ruusukaaleja
200 g fetaa
kourallinen cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl kuivattua persiljaa
ripaus mustapippuria

Putsaa ruusukaalit ja keitä kypsiksi kiehuvassa vedessä, 10-15 min. Anna jäähtyä hieman ja jauha tehosekoittimella tahnaksi pähkinöiden, valkosipulinkynnen ja fetan kanssa. Mausta, sekoita, maista ja tarjoile!

Tuosta jääkaapilla lusikoimisesta tulee ihan pikkuisen mieleen Nigella Lawson.

Kaalireseptejä ei kilpailu tuonut juurikaan tullessaan (ohjeet olivat sienten, punajuuren sekä hirven ylivoimaa), joten tämä oli sitäkin tervetulleempi. Yksi kaalilaatikko-ohje sentään saatiin, joten sitä voisi testata vaikka huomenillalla.

5 Comments:

At 17/11/10 23:28, Blogger Nanna said...

Nigella mullakin tuli mieleen heti jääkaapista lusikoimisesta!

Mutta tahna kuulostaa erinomaisen originaalilta!

 
At 17/11/10 23:35, Blogger Rosmariini said...

Just nyt olisi itselläkin pieni yönälkä, mutta ehkä menen ennemmin hampaanpesulle kuin jääkaapille. :)

 
At 18/11/10 10:21, Blogger Rosmariini said...

Sen verran piti tulla korjaamaan, että kukkakaaliohjeita oli kilpailureseptien joukossa vaikka kuinka paljon. Kukkakaali on niin omalaatuinen kasvi, ettei sitä aina hahmota kaaliksi ollenkaan. 0:)

Mutta tämä oli ainoa edustaja ruusukaalien sarjassa, ja tosissaan sitäkin kekseliäämpi. En olisi ikinä itse hoksannut tehdä kyllä kaalitahnaa.

 
At 19/11/10 19:42, Blogger Jytis said...

Hei hauskaa kun testasitte! Ja että iski makuhermoon.

Tää kieltämättä on ehkä vähän outo respti mutta tein joskus havainnon että melkein mikä tahansa kasvis/vihannes +juusto voi olla aika hyvä yhdistelmä tahnana (esim porkkana+feta, artisokka+parmesan, herne+feta, punajuuri+sinihomejuusto) ja tässä kävi varmaan niitä että oli fetaa ja ruusukaaleja kaapissa ja laiskotti ja sitten niistä tuli tahna :)

Apua, Nigella ei kuulu mun suosikkeihin mutta jääkaappinapostelulle kieltämättä on aikansa ja paikkansa.. Ja tahnat ovat huippuja sen takia että niitä voi tosiaan hyödyntää niin monella eri tavalla. Parasta pikaruokaa mitä tiedän on jonkin sortin tahna rieskarullan sisällä, kätevä ottaa myös mukaan jos bussi menee jo.

 
At 19/11/10 21:24, Blogger Rosmariini said...

Elämä on silloin mallillaan, kun on jonkinlaista kasvistahnaa jääkaapissa odottamassa. <3

Voin jo kuvitella, kuinka hyvää on porkkanan ja fetajuuston yhdistelmä, nam! (Molemmat semmoisia aineksia, joita meillä on varastossa aina ihan varmasti;).

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails