perjantaina, marraskuuta 26, 2010

Vähän vetaisampi kaalilaatikko

Voi nolo! Arvatkaapa, kuka unohti meidän hääpäivän tänä vuonna.

Tai en minä sitä sentään kokonaan unohtanut, kun iltapäivällä muistin, mutta silti. Joskus aikoinani vastanaineena ajattelin, että tämmöisiä unohduksia sattuu vain niille, jotka ovat tyystin kyllästyneet elämäänsä. Kaikkea sitä.

Puolustuksekseni esittäisin, että ajatukseni olivat suuntautuneet kokonaan hääpäivän jälkeen luvassa olevaan New Yorkin reissuun, jolloin luvassa oli tietenkin monenlaista yhteistä tekemistä sekä monissa mukavissa ravintoloissa ruokailua.

Koska olin suunnitellut tekeväni kyseisenä päivänä kaalilaatikkoa, niin sitä meillä sitten syötiin. Ja mikseipä kaalilaatikko sopisi hyvin hääpäiväänkin. Etenkin jos kyseessä on kaalilaatikoiden kuningas. Tämä koukuttava ruokaohje on Sillä sipulien reseptikilparesepti, ja he käyttivät (omien sanojensa mukaan) häpeämättömästi hyväkseen mieltymystäni tomaatteihin ja vetaan.

Meikäläisen heikkoon kohtaan saa mielihyvin iskeä uudelleenkin, mikäli lopputulos on näin herkullinen:
Fetakaalilaatikko ohralla

1 kg kaalia suikaleina
1-2 sipulia viipaleina
3 valkosipulinkynttä murskattuna
500 g karitsan, naudan tai possun jauhelihaa
noin 3 dl kypsiä ohrahelmiä
¾ dl siirappia
suolaa ja pippuria
purkki tomaattimurskaa
200g Veta-juustoa (Saloniemen valikoimasta yrttiveta on paras)
(1 dl suppilovahveroita)

Keitä ohrahelmet. Kuullota kaalia ja sipuleita öljyssä noin 15 minuuttia isossa kattilassa. Ruskista jauheliha pannussa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kattilaan kaali-sipuliseos, ohra ja jauheliha keskenään ja lisää siirappi. Tarkista maku ja kaada seos uunivuokaan. Kiehauta kattilassa tomaattimurska ja feta-juusto. Kaada kastike uunivuokaan muiden aineiden päälle. Sekauta taas kaikki keskenään. Paista 175 asteessa noin tunti.


Sipuloiden postaus saman laatikon muunnoksesta löytyy täältä.

14 Comments:

At 26/11/10 17:41, Blogger Italiansalaatti said...

Hyvä sipulit! :) Ohran ja siirapin lisäys on minulle tuttua, mutta tomaatin ja fetan ei. Ajattelinkin tehdä kaalilaatikkoa taas vähän ajan päästä, joten tämä menee kokeiluun! :D Terkut Merituulille! :)

 
At 26/11/10 17:43, Blogger Rosmariini said...

Feta muodosti muonan joukkoon ihanan meheviä makupisteitä. Ja tomaatti sopi kokonaisuuteen tietenkin ihan mahdottoman hyvin. <3

 
At 26/11/10 18:51, Blogger E said...

uu, New Yorkin matka. Tervetuloa. Täällä onkin aivan mahtavia ruokapaikkoja, missä käydä herkuttelemassa :)

 
At 26/11/10 19:04, Blogger Uusano said...

Oi kaalilaatikkoa! Minä tein sitä kesällä, mutta se meni vähän pieleen. Ihan vähän piti puolivälissä lisätä suolaa ja koko purkki kaatui vuokaan, kun tulppa irtosi:( Pitää ottaa uusiksi ohjeenne voimin.

 
At 26/11/10 20:11, Blogger Katriina, said...

Feta tuo varmasti jännittävän lisän kaalilaatikkoon. Tomaattimurskaa on vaikeampi kuvitella, pitääkin joskus kokeilla.
Kerros tomaattipyrettä ohuita tomaattiviipaleita kaalilaatikon päällä on kyllä loistava makuyhdistelmä, anopilta saatu vinkki.

 
At 27/11/10 03:48, Anonymous Anonyymi said...

Mikä ihmeen veta !! :D

 
At 27/11/10 18:25, Blogger Minna said...

Ei ole tullut koskaan kaalilaatikkoa tehtyä, mutta tätä on ihan pakko kokeilla :).

 
At 27/11/10 18:56, Blogger SinkkuKokki said...

Tätä on kyllä pakko kokeilla! Kaalilaatikko (etenkin äidin tekemä) on aina ollut herkkua, mutta vielä fetaa joukkoon.. Luulis olevan todella namia :)

 
At 29/11/10 10:59, Blogger Martina said...

Ei voi olla totta, taasko me matkustetaan samaan paikkaan? Nimimerkillä: Lennot Nykiin varattu viime viikolla. :)

 
At 29/11/10 11:02, Anonymous emma said...

Kaalilaatikko on niin hyvää, ettei missään nimessä voi olla huono asia syödä sitä hääpäivänä! Sipuleiden suosittama loota kuuluu varmasti eliittiin :)

Kateus New Yorkin matkasta! Tahtoisi kans. Mutta tehkääpä oikein hyvä reissurapo, niin mä kaivelen sen sitten esiin, kun sinne menen (kun, ei jos :)

 
At 29/11/10 17:50, Blogger Rosmariini said...

E: Olihan siellä. <3 Kamala haikeus oli kyllä lähteä takaisin Suomeen.

Uusano: Ounou!

Katriina: Tomaattiviipaleet ovat tämmöisten laatikkoruokien päälle kyllä mahtava lisä: ulkonäköä ja makua.

Anonyymi: Suomalainen feta.

Minna: Tämä kyllä tosiaan toimi hyvin. Ja seuraavana päivänä vieläkin parempaa.

SinkkuKokki: Tavallinenkin kaalilaatikko on kyllä hyvää. Etenkin jos seassa on runsaasti siirappia (nam).

Martina: No jopahan taas sattui! :) Ehkä me vielä päästään pitämään blogimiittiä jossain päin maailmaa.

Emma: Pitää rustata jonkinlaista rapsaa lähipäivinä.

 
At 30/11/10 18:12, Anonymous Anonyymi said...

Nyt on pullat, eikun kaalilaatikko uunissa. Suhtaudun epäilyksellä mutta toivottavasti on maittavaa :)
Reipasta reissua!

Terv. Ingrid

 
At 7/12/10 09:22, Blogger Merituuli said...

Ompas kiva kuulla että teille(kin) maistui!

ja kiitsa terkuista Italiansalaatti :)

 
At 10/12/10 10:08, Blogger Rosmariini said...

Kiva, kun ootte taas maisemissa!

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails