torstaina, heinäkuuta 08, 2010

Kesäpasta

Olen ollut viime aikoina ihan kelvottoman kehno ruokahaasteisiin osallistuja, mutta nyt olen päättänyt parantaa tapani. Onhan kesä-heinäkuun haasteen aiheena kuitenkin mahdollisuus tehdä kesäistä pastaa, joten mikäpä voisi olla pastanjauhajan kannalta parempaa?

Kesäisessä pastassa pitää (mikäli minulta kysytään) olla ainakin tuoreita yrttejä ja tomaattia. Myös muunlaiset käsillä olevat kasvikset sallitaan. Liha ei ole ollenkaan tarpeen (etenkin, kun elin kokkaushetkellä vegeviikkoa), mutta onneksi jääkaapissa sattui olemaan sopivasti puhvelimozzarellaa sekä vakiopala raastettavaa parmesaania.
Välimeren kesäinen pasta (ohje otettu Slashfoodista)

350 g pastaa (meillä täysjyväistä kierrepastaa)
3 rkl balsamiviinietikkaa
reilu puoli desiä oliiviöljyä
suolaa
pippuria
pari valkosipulinkynttä
(chilirouhetta)
reilusti salaatinlehtiä, esim. punalehtistä Lollo Rossoa
4 luumutomaattia viipaleina
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
tuoretta basilikaa
mozzarellaa
oliiveja puolitettuna
raastettua parmesaania

Keitä pasta. Pastan kiehuessa sekoita oliiviöljy balsamicoon, suolaan ja pippuriin sekä lopuksi hienonnettuun valkosipulinkynteen. Tulisempien ruokien ystävät voivat lisätä joukkoon myös hiukan chilirouhetta.
Yhdistä öljyseos pastan joukkoon, ja lisäile sen jälkeen sekaan loput ainekset. Mozzarella kannattaa lisätä joukkoon vaikka viimeisenä, ettei se ehdi sulaa pastan sekaan ihan kokonaan. Aineksia voi säätää sen mukaan, mistä tykkää ja mitä kotoa sattuu löytymään.

Reseptiarkistostamme löytyy muitakin ideoita kesäisiin pasta-aterioihin. Kannattaa kurkata esimerkiksi valkosipulinen tomaattipasta. Itse en nyt tosin hetkeen koske minkäänlaiseen makarooniin, koska tarjolla on paljon kutkuttavampiakin juttuja. Keitin juuri iltaa varten kattilallisen (itse kuokittuja!) uusia perunoita.

Lisäksi löysin mahtavan valikoiman Martha Stewartin mansikkaisia reseptejä. Vai mitä sanotte mansikkaleivästä, mansikkalimonadista, kotitekoisista mansikkamehujäistä tai mansikkavoista?
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails