keskiviikkona, marraskuuta 25, 2009

Reissuvinkkejä

Matkakuume on tätä nykyä alituinen seuralaiseni, ja uusia reissuja on taas suunnitteilla (tai ainakin haaveilussa). Seuraavana kohteena voisi olla Latvia (Riika), ja myöhemmin voisi keskittyä Egyptin ja Kreikan valloittamiseen.

Latviassa on pari ruokabloggaajaa jo käynytkin, ja löysin hyviä Riika-aiheisia ruokapostauksia Limepippurilasta ja Uneliaalta kokilta.

Muutkin paikan päällä käyneet voivat kernaasti kertoa omia ruoka- ja ravintolamuistojaan (täytyy myöntää, ettei minulla ole toistaiseksi kovinkaan kattavaa käsitystä latvialaisesta ruokatarjonnasta). Myös muunlaisia vinkkejä saa jakaa vapaasti, mikäli jollakulla sattuu olemaan sellaisia hallussaan.

(Kuvassa näkyy öinen Nairobi.)

14 Comments:

At 25/11/09 20:16, Blogger Chez Jasu said...

Riikassa en ole valitettavasti käynyt, mutta reilut kolmekymmentä maata kiertäneenä voin sanoa että Egyptin ruokatarjonta oli hyvin mitään sanomaton. Ihme sikäli koska rakastan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ruokia.

Olin itse pelkästään Kairossa ja
paras ateria matkan aikana oli autonkuljettajamme kotonaan tarjoama illallinen.

 
At 25/11/09 20:24, Blogger Rosmariini said...

Minullekaan ei muuten tule egyptiläisestä muonasta yhtään omaperäistä ajatusta mieleen. Hassua sinänsä, kun lähialueilta esim. marokkolainen ja libanonilainen keittiö ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja (itsellänikin on molempaa lajia edustavat keittokirjat kirjahyllyssäni).

 
At 25/11/09 20:27, Blogger E. Birdie said...

Piskuinen KGB-museo teki lähtemättömän vaikutuksen. Ja paikallinen asiakaspalvelu, joka on aika tympeää, joten kannattaa olla varautunut :)

 
At 25/11/09 20:56, Blogger Kirsi said...

Latviassa tehdaan melkoisen mielenkiintoisen makuista (paikallisten keskuudessa myos ilmeisen suosittua) keittoa 'sorrel'-nimisesta ainesosasta. Tarkemmassa tutkiskelussa kavi ilmi, etta kyseessa on suolaheina - mikas muu. Ja keittokin erinomaisen jannittavaa - tai ainakin erilaista.

 
At 25/11/09 21:33, Blogger zaia said...

Viime kesänä vietettiin pitkä viikonloppu Riiassa ja oikein miellyttävä ja pienehkö paikkahan se oli. Syötiin enimmäkseen italialaisissa paikoissa matkaoppaan ohjeistamina ja itselle jäi erinomaisena muistona mieleen Trattoria del Popolo. Sain ehkä parasta viilennettyä tomaattikeittoa ikinä! Hinnatkin olivat enemmän kuin kohtuulliset, eli kannattaa kokeilla. http://www.bestriga.com/en/page/expanded/gpart/2/type/places/object/401

 
At 26/11/09 10:31, Blogger Rosmariini said...

E. Birdie: Miehitysmuseo taisi tulla jossain vastaan, mutta tuo KGB-museo on ilmeisesti sitten eri. Pitääkin kaivella noista tietoa, olisi kyllä kiinnostava käydä katsastamassa.

Kirsi: Suolaheinäkeittoa, voi kun saisikin semmoista maistaakseen. Baltian suunnan keitot ovat kyllä kiinnostavia, sieltä saa ilmeisesti kylmää punajuurikeittoa. Ja pelmeneitä pitäisi päästä maistamaan.

Zaia: Parasta tomaattikeittoa, klup! Taidankin muuttaa sinne asumaan. :)

 
At 26/11/09 12:32, Blogger Lilya said...

Oi, Riika on ihan huippupaikkoja tehdä viikonloppuretki! :-) Itselleni ehkä parhaiten mieleen jäänyt ravintolakokemus on ollut keskiaikainen ravintola Rozengrals, jossa on todella tunnelmaan panostettu aina valaistusta, sisustusta, musiikkia ja viikonloppuisin myös kiertäviä trubaduuriarmeijoita myöten!

http://www.rozengrals.lv/e_aboutus.htm

Lisäksi vanhaa kaupunkia kiertävällä puistovyöhykkeellä on lähellä zeppeliinihalleja upea lasinen kaksikerroksinen teehuone, jossa on tarjolla miltei loputtomasti erilaisia teelaatuja, leivoksia ja ennen kaikkea taas ainutlaatuista tunnelmaa!
Myös sekä hotelli Latvijan Skybar, että zeppeliinihallien viereisen kellotornin baarit kannattaa kantsastaa jo ihan näköalojenkin puolesta.

 
At 26/11/09 13:28, Blogger Rosmariini said...

Ihanan monta vinkkiä, kiitoksia. Mukavan tunnelmalliselta näyttää tuo keskiaikaravintola (siellä ei liene tosin mitään tomaattipitoista tarjolla ollenkaan), ja teehuone kuulostaa tosissaan mahtavalta. Paikalliseen leivostarjontaan perehtyminen on yleensä hyvinkin palkitsevaa.

(Egyptistä tuli vielä mieleeni, että ihan niin kuin olisin joskus vuosia sitten nähnyt ohimennen Tampereella egyptiläisen ravintolan!)

 
At 26/11/09 14:40, Anonymous Seinäkärpänen said...

Riikassa oon yhden viikonlopun viettänyt. Oikein mukava kaupunki. Suosittelen kokeilemaan Lido ravintola ketjua. Paikallistenkin suosima. Ruoka valmistetaan suoraan asiakkaan nenän edessä ja saat valita ihan itse mitä syöt. Etenkin lounasaikaan kannattaa käydä. Keskustan ulkopuolella on kuulemani mukaan todella iso hirsinen Lido, mutta siellä en ole itse käynyt. Keskustassakin noita Lidoja on aika monta.

 
At 26/11/09 19:20, Anonymous Laurakaisa said...

Riian vanhassa kaupungissa oli ainakin vielä toissa vuonna älyttömän hyvä ja halpa pikaruokapelmenipaikka. Siis näitä lataa kuppi täyteen ja maksa painon mukaan -mestoja. Suosittelen! Ei toki gurmeeillalliselle, mutta esim. lounaaksi.

 
At 26/11/09 21:03, Blogger Rosmariini said...

Seinäkärpänen: Noita Lidoja näyttää olevan vaikka millä mitalla, vaikea valita, mihin niistä menisi. Mutta ilman muuta johonkin niistä!

Laurakaisa: Olisikohan tuossa linkkaamassani Uneliaan kokin Riika-postauksessa ollut juttua just jostain tuommoisesta pikaruokapelmenipaikasta. Kuulostaisi kätevältä lounaalta kyllä.

(Jälleen kerran pitää ihastella, miten hienosti paikallisen ruokakulttuurin varaan voi rakentaa pikaruokaloitakin.)

 
At 26/11/09 21:10, Blogger Rosmariini said...

Pelmeni XL näyttää olevan paikan nimi. Mikähän mahtaisi olla maittavin täyte, hmmm, lihaa, juustoa vai vihanneksia... Just nyt olen niin nälkäinen, että kaikki kuulostaa ihan kamalan houkuttelevalta.

 
At 27/11/09 15:13, Blogger kirsi said...

Lidoista voi valita ihan minkä vain keskustassa olevan. Jos rakastaa jonottamista, tyrkkimistä ja tungosta voi mennä sinne isoon Lidoon 10-15 min matkan päähän vanhasta kaupungista.
Hotelli Latvijan yhteydessä on aivan loistava kalaravintola Gastronome.

 
At 27/11/09 15:31, Blogger Rosmariini said...

Alus Seta näyttäisi nettiselailun perusteella varsin varteenotettavalta, joten jos vaikka sitten sinne.

Tosin monestihan sitä tulee loppujen lopuksi reissussa mentyä nälän yllättäessä sinne, mikä kulloinkin sattuu sopivasti vastaan tulemaan (mutta on tämä etukäteissuunnittelu siitä huolimatta niin mukavaa).

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails