perjantaina, marraskuuta 20, 2009

Klementiiniglögi

Blossa se jaksaa! Joka vuosi naapurimaamme veijarit laativat säntillisesti uuden mutkan niinkin puhkipoljettuun tiehen kuin jouluglögit. Ja onnistuvatpa usein vielä pikkuisen yllättämäänkin.

Tämänvuotinen Blossa on mukavan raikas, kepeän sitrusmainen ja aiemminkin Blossa-glögeissä nähtyyn tapaan kiireisen joulunodottajan ystävä: putelissa nimittäin ohjeistettiin jälleen, että perinteisen lämmitettynä nauttimisen ohella sitä on täydellisen sallittua ja suotavaa juoda ihan huoneenlämpöisenäkin. Erittäin sovelias tuote vaivattomuutta (yli)arvostavaan aikaamme siis.

Haimme Blossamme Ruotsin puolelta - ainakin meidän pohjoiset Alkomme täällä Oulussa kun tuntuvat esittävän joulujuomistojen suhteen melko niukkaa näytöstä. Geneeristä Blossaa sentään löytyy lähikaupan viinapuolelta, samoin kuin muutamanlaatuisia kotimaisia tai ainakin kotimaisten brändien alla kaupiteltuja pullotteita.

27 Comments:

At 20/11/09 17:43, Blogger Välispiikki said...

Tätä vuosikertaa ei saa Alkoista lainkaan, tuote ei ole lähiviinakaupan kaverin mukaan läpäissyt jotain Suomen laatu- tms. vaatimuksia.

Oliko niin hyvää, että kannattaisi käydä veneretkellä Ruåttissa? Saakohan 2009:ä paateilta?

 
At 20/11/09 17:54, Blogger Rosmariini said...

No hittolainen, kun ei hoksattu ostaa Systembolagetista useampaa putelia (nimimerkillä kavereille kans).

Minä tykkäsin tästä melkein eniten (aiempien vuosien makuihin verrattuna), mutta toisaalta olen hulluna kaikkeen, mikä vähänkään vivahtaa sitrushedelmiin. Ja pullo on pirteä kuin mikä!

Jouluisista jutuista puheen ollen; en voi millään vastustaa jouluisia kuppikakkuja). Voisin tuijotella noiden kuvia tuntikausia.

 
At 20/11/09 19:04, Blogger Virpi said...

Pullo on kyllä pirteä! Sitruksinen glögi voi olla joko tosi hyvää tai sit jotenkin outoa. Mutta teidän makunystyröihinne luottaen siis tosi hyvää :)

Ehtisköhän tässä vielä ängätä kalenteriinsa reissun Ruotsin puolelle ennen joulua.

Joulutunnelmaa hieman viriteltiin täälläkin, kun kaivettiin huomista pikkujouluakin ajatellen parit valosarjat kaappien kätköistä valaisemaan pimeää iltaa. Ja ehkä tässä vois vaikka glögikupposenkin illan päälle nauttia!

 
At 20/11/09 19:22, Anonymous Elina said...

Mäkin kävin tätä jo haikailemassa Alkosta, mutta sain samat kommentit myyjältä kuin Välispiikki. Harmi :( Joka vuosi olen ostanut Blossaa, mutta nyt jää jotain joulusta puuttumaan.

 
At 20/11/09 19:31, Blogger Maiku said...

Lienee suosittua kamaa kun oli Siljan paatilta loppu eilen. Hauskaa, että sattui täällä kirjoitus aiheesta juuri kun asiaa eilen kiroilin.

 
At 20/11/09 19:34, Anonymous Kirsikka said...

Mulle nämä valmiit glögit on usein turhan tujuja, vaikken siis mitenkään viinaa tai sen makua vastusta:). Mutta tämä kuulostaa ihanan erilaiselta. Harmi, ettei saa Suomesta.

 
At 20/11/09 22:56, Blogger Maatushka said...

Pitää nyt tulla Alkon tätinkin tätä kommentoimaan, eli jos suunnittelette joukkomatkaa Ruotsin puolelle ostamaan Blossan vuosikertaglögiä, niin kannattaa vielä varmistaa Systembolagetin sivuilta, että sitä on saatavilla sieltä mihin suuntaatte. On nimittäin heilläkin vain tilausvalikoiman tuote, eli ei välttämättä löydy kaikista myymälöistä.

Ja tosiaan, Suomen puolella ei kuulemma läpäissyt aistin varaista arviointia, joka tehdään kaikille Alkoon myyntiin tuleville tuotteille. Harmi sinänsä, tuo tuote kuitenkin myy luultavasti ihan mielenkiinnonkin vuoksi suhteellisen hyvin :).

Alkon glögeistä voisin suositella ruotsalaista Snälleröds-luomuglögiä, jos tykkää kardemummasta ja kanelista :)

 
At 20/11/09 23:27, Anonymous Catbear said...

Minkähänlainen säilyvyys noilla glögeillä mahtaa olla, huomasin nimittäin juuri että kaapin perälle oli unohtunut pullollinen viime vuotista Blossaa, avaamaton pullo onneksi. Uskaltaako vielä juoda?

 
At 21/11/09 09:38, Blogger Nelle said...

Ihana idea. Sääli, jos sitä ei saa alkosta.

 
At 21/11/09 10:38, Blogger Rosmariini said...

Minäkin pidin ihan itsestäänselvänä, että tuota 09-Blossaa olisi viimeistään joulukuussa saatavilla täältä Suomestakin, mutta näköjään se ei ole tosiaan mennyt Alkon sokkotestistä läpi. Pullon mahtava ulkonäkö ei sitten vissiin tullut sokkona testattaessa selville.

Nyt herää väistämättä epäilys, onko omassa makuaistissani jotain pahemman kerran pielessä. :)

Ja tosiaan, illalla viimein luvassa blogipikkujoulut! Pitäisi ryhtyä armottomaan kokkaukseen (luvassa temppuilua filotaikinan kanssa), hiphei.

 
At 21/11/09 10:42, Blogger Rosmariini said...

Glögien säilyvyydestä oli täällä jauhannassa juttua joskus vuosia sitten, ja silloin oltiin sitä mieltä, että jos tuote ei sisällä kermaa tms. ihmeellisyyksiä, niin sisällön luulisi olevan (avaamattomassa pullossa) vielä pienten viivytystenkin jälkeen kunnossa.

 
At 21/11/09 10:55, Blogger Virpi said...

Hiphei tosiaan! Mun pitäis vääntää lammas-fetapiirakka, limetofusalaatti ja kiille tohon piparkakku-glögi-juustokakkuun :) kivaa että nähdään illalla!

 
At 21/11/09 12:00, Blogger Pippurimylly said...

Mielenkiintoista kyllä tyrmätä tuollainen kausituote "aistinvaraisen arvioinnin" perusteella, kun se juttuhan on nimenomaan, että jokainen pääsee arvioimaan sitten itse. Mahtaakohan tässä olla vain raivattu hyllytilaa ja näkyvyyttä kotimaisille joulujuomille?

Vähän sama asia kuin jos päätettäisiin joku vuosi jättää Beaujolais Nouveaut tilaamatta Suomeen, koska "se on sitä nuorta lientä aina kuitenkin".

 
At 21/11/09 12:00, Blogger Pippurimylly said...

Virpi, hyvältä kuulostaa! Illalla nähdään.

 
At 21/11/09 14:25, Blogger ari said...

Alkoholijuomien säilyvyyttä pohtiessa kannattaa muistaa, että ne eivät ole elintarvikkeita vaan alkoholijuomia. Ero vedetään siihen, että kun alkoholipitoisuus nousee riittävän korkealle niin pöpöt eivät enää elä.

Tämä ei tarkoita sitä, että tuote ei voisi pilaantua. Viini etikoituu jos se saa happea ja jokin kermaa tai munaa sisältävän jutun aineille varmasti tapahtuu kemiallisia asioita ajan myötä niin että tuote voi olla vähintäänkin pahaa tai erittäin pahaa, mutta ei siitä nyt mitään ruokamyrkytystä pitäisi tulla.

Itse luottaisin tässä kohtaa aistinvaraiseen arviointiin. Haista ja maista, varovaisesti.

Mutta vanhat kermaa tai munaa sisältävät tuotteet jättäisin suoraan väliin koska jotain on pitänyt tapahtua.

 
At 21/11/09 20:23, Anonymous Anonyymi said...

Kovin harmitti tosiaan tuo Blossan testeihin jääminen. Itekin kiersin Alkoja Blossaa etsien ja lopulta kysyin. Vaan eipä silti, varsin tujua on minunkin makuuni, mutta kyllä pullon blogissanne nähtyäni ähkäisin: Voi ei! Arvasin heti, että olette ylittäneet sillan. Ihkun värinen puteli.

Toivottavasti lauantai-iltana oli porukalla kivaa!

Pikkuenkeli

 
At 22/11/09 23:12, Anonymous Krisu said...

No voihan pylly, mulle siis valehdeltiin viime viikolla Alkossa, ettei systembolagettikaan ottanut tänä vuonna Blossaa myyntiin, kun on niin huonoa! Kyllä nyt olen kade teidän blossa-pullostanne.... :( Jos menette vielä, niin tilaisin yhden 09-Blossan, mielellään kaksi pulloa?

 
At 22/11/09 23:39, Blogger Rosmariini said...

Siis kääk, miksi ne nyt ovat Haaparannassa panneet myyntiin täysin kelvotonta tuotetta? Asiakkaiden hämäämistä tämmöinen. :D

Voi kun ennättäisikin uusintaostoksille...

 
At 23/11/09 14:19, Blogger Linda said...

ainakin myös silja-tallinkin tallinnan laivoilta putelia on saanut. Viime työreissulta sitä toin ja sitten selvisi ettei sitä Suomesta saa, niin tällä työreissulla on sitten pitkä lista kavereita kelle pullo pitäisi ostaa.
Tykkäsin myös ite sitrusmaisesta mausta tosi paljon. Ehkä se ei sitten maistunut niin normiglögille...

 
At 23/11/09 14:34, Blogger Rosmariini said...

Helpotuksen huokaus, että klementiiniglögistä on joku muukin tykännyt!

 
At 23/11/09 17:31, Anonymous Anonyymi said...

Blossa nyt on aikamoista hypetystä ollu jo monta vuotta. Väittäisimpä, että söpö pullo ja fiilis sekä ihmiset joiden kanssa sitä ihanuutta on nautittu, on tuonu siihen monella sen "parhaan-glögin-ikinä"-fiiliksen. Alkon mimminä on pakko myöntää, että me myyjät oltais ainakin helpommalla päästy jos se vuosikerta-Blossa olis sieltä Ruotsista meille myyntiin saatu.. Ja mitä noihin aistinvarasiin arviointeihin tulee, niin en sitte ihan ymmärrä että miten siellä noita Suomalaisia mustikalla sun muilla maustettuja glögejäkään valikoimissa on.. :D
Perus-hehkuviinillä + punaviiniglögillä mennään o/

Ja siihen, että voiko viimevuotista Blossaa juoda, niin kyllä voi. Maista nyt ensin vähän, mutta jos se on säilytetty pimeessä (ettei siis ainakaan auringonvalossa) eikä missään patterin vieressä, niin pitäis olla ihan ok. (:

t. toinen alkon mimmi.

 
At 23/11/09 18:01, Blogger Rosmariini said...

Hankala kyllä, kun tuote, johon ihmiset ovat edellisinä vuosina tottuneet, vedetään yllättäen pois myynnistä. Mutta tässähän on nyt hyvä sauma kaivella glögimausteet esiin ja ryhtyä keittelemään kuumaa juomaa alusta asti.

Esim. Too Many Chefs -blogista löytyy (klementiiniä sisältävä) glögiohje.

Ja näköjään klementiineistä saa aikaiseksi muunkinlaista juhlajuomaa.

 
At 24/11/09 01:53, Anonymous Anonyymi said...

Edelliseen viestiin vielä kommentiksi, että eihän sillä kuitenkaan Blossan tapauksessa ole mitään merkitystä mihin on totuttu (muutakun pullon muotoon ja vaihtuvaan vuosilukuun), kun joka vuosi ruotsalaiset on keksineet entistä erilaisempia ja ehkä jopa oudompia lisämausteita glögiinsä, jolloin maku on aika reippaalla kädellä vaihtunut...

viimevuotinenkaan glögi ei ainakaan alko-piireissä aiheuttanut kovinkaan suuria hurraa-huutoja, joten empä sitten tiedä. kotitekoinen taitaa aina olla parasta ;)

 
At 24/11/09 09:42, Blogger Rosmariini said...

Sen uuden maun odottaminen on nimenomaan aina vaan niin jännää. Esim. klementiini oli sitrushedelmien ystävälle mahdottoman mukava yllätys. Mutta ilmeisesti tulevina vuosina kannattaa sitten suunnata suosiolla saman tien tekemään ostoksia Ruotsin puolelle.

 
At 26/11/09 21:17, Blogger Pippurimylly said...

Anonyymi, minäkin olen oikeastaan kaikkein eniten hehkuviinilinjalla, mitä noihin glögeihin tulee.

 
At 3/12/09 14:09, Blogger Pille said...

I missed the "blue" Blossa last year, but luckily the Clementine version is easily available in Tallinn this year :)
I LOVED the flavour, and have used it in several desserts already. Yummmmy.

 
At 4/12/09 09:33, Blogger Rosmariini said...

Glögistä tehdyt ruuat ovat kiinnostavia! Pitäisi itsekin ideoida jotakin, etenkin kun joulukuun ruokahaasteen aiheena on alkoholi.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails