sunnuntaina, elokuuta 23, 2009

Metsään menee

Voi mikä viikko! Tarkoitukseni oli tehdä sopivasti töitä, viettää paljon aikaa ulkona - sekä kokata ja blogata runsaasti luontoreseptejä. Todellisuudessa olen tehnyt liikaa töitä, syönyt runsaasti papuja & kaurapuuroa - sekä istunut jonkin verran pizzalaatikon päällä.

Elokuun ruokahaasteen aiheena ovat siis metsäiset sapuskat, mikä sopisi meille niin kuin nenä päähän. Sieniä, marjoja, riistaa! Sieniä! Aikaansaannoksena on ollut muun muassa suomalaisen metsästäjän leipä, jossa pihvi oli hirveä ja kastike kanttarellia. Mutta miten tuolla nyt osallistuu, kun ohjeistustakin otettiin lähinnä omasta reseptiarkistosta.

Sen verran ohjetta kuitenkin piristettiin, että sienikastikkeeseen hivutettiin hieman reunaa eli happamuutta balsamicolla. Ainakaan lähipiirimme suomalaiset nykymetsästäjät eivät enää ole mitään umpimielisiä kaskijurmuja, joten tällainen ainesosa katsottiin täysin käypäiseksi.

Onneksi edes osa ruokabloggaajista on vähän innovatiivisempia: kukapa olisi uskonut, että mustikoista voisi tehdä vaikka makkaraa tai BBQ-kastiketta.

No saas nähdä, jos huomenna vaikka ehtisi osallistua vielä jonkinlaisella viritelmällä.

4 Comments:

At 24/8/09 13:03, Blogger Jytis said...

Juu mukaan vaan, onhan tässä vielä hyvin aikaa :) Hmm, mustikkamakkara vaikuttaa kyllä vähintäänkin epäilyttävältä.. Kuvan leipä ei!

 
At 24/8/09 16:33, Blogger Rosmariini said...

Täytyy myöntää, että rohkeus ei ihan riittänyt makkaraan. Vaikka siihen olisi tullut fetaakin! :)

 
At 24/8/09 21:11, Blogger Polkkapossu said...

Onko Pepa käynyt salaa kuvaamassa meikän mökillä viikonloppuna?

 
At 24/8/09 22:13, Blogger Rosmariini said...

Ai sinnekö se katosi kameroineen!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails