lauantaina, elokuuta 15, 2009

Amerikan malliin

Elokuun illat ja yöt ovat parasta aikaa kavereiden tapaamiseen. Ulkona on ihana istuskella, kun on lämmintä, pimeää ja tunnelmallista (ampiaisetkaan eivät häiriköi yöllä hetikään niin paljon kuin päivällä).

Me pääsimme viime viikonloppuna istumaan iltaa amerikkalaisittain, kun tuttavaperhe järjesti kunnon grillibileet, joissa jokainen sai grillailla illan mittaan itselleen hampurilaisia ja hodareita tarjolla olleista aineksista. Itse suosin hampurilaista, jonka väliin tuli ananaksen ja muiden tarveaineiden ohella teriyaki-marinoitu kanapihvi (teriyaki on kuulemma Amerikan suunnalla hyvinkin suosittu soosi).

Hampurilaisen väliin voi muuten laittaa myös chipotle-tabascoa ja vaikka mitä muutakin. Kaasugrilli kävi koko illan kuumana, ja juomat olivat tietenkin oikeaoppisesti jäällä täytetyissä kylmälaukuissa.

Alkuruoka (tai yksi niistä) oli melkoinen hitti: Fetajuustolevyn päälle oli levitetty tapenadea ja sen päälle parmesaania. Sen jälkeen ruokaa oli gratinoitu uunissa grillivastusten alla, minkä jälkeen päälle oli ripoteltu vielä lisää parmesaania. Täytyy kokeilla joskus. Hyvistä alkuruokaohjeista on aina pulaa.

Jälkiruokana oli vielä ihanan suklaisia brownieseja. Ja taivaalla täysikuu.

Käteviä tuommoiset juhlat, joissa vieraat saavat itse valmistaa oman ruokansa. Siinä yksi syy, minkä vuoksi tykkään kovasti racletesta (sitä lajia on harrastettu meillä muutamaan otteeseen myös näin kesäaikaan).

11 Comments:

At 15/8/09 18:13, Blogger Dea said...

Mainitsit chipotle-tabascon. Olen jo kauan pitänyt chipotlen mausta; satutteko tietämään, mistä saisi chipotle-tuotteita ostaa? Kaupassa olen nähnyt vain meksikolaista mausteseosta tortilloihin... Chipotlesuola, -jauhe tms olisi vänkää.

 
At 15/8/09 22:48, Blogger Meri, Helsinki said...

Toi kuva on päätähuimaava O_O

 
At 15/8/09 22:49, Blogger Meri, Helsinki said...

Ja Dea, ainakin Helsingissä Chipotle Tabascoa saa ainakin WTC-talossa olevasta jenkkituotemyymälästä (nimi ei juuri nyt popsahda mieleen), luultavasti muualtakin.

 
At 16/8/09 12:35, Blogger Rosmariini said...

Savutuotteita kauppoihin! Kysyntää olisi kyllä.

Chilikaupasta saa muuten aivan satumaisen hyvää savuchilijauhetta.

 
At 16/8/09 12:38, Blogger Rosmariini said...

Niin ja tuossa kuvassa on tähteeksi jäänyt juustonokare kuvattuna joskus keskiyöllä. :)

 
At 16/8/09 18:00, Blogger Unknown said...

Hei pastanjauhajat, vinkkinä seuraaviin Amerikan-juhliin: jälkkäriksi nuotiolla (tai vaikka takassa - avotuli olisi kuitenkin pop) valmistetut s'moresit.. Vaahtokarkki tikun nokkaan, paahdetaan sopivaksi (palaa ihan järjettömän helposti!), ja tarjoillaan kahden graham-keksin ja suklaanpalan välissä. Makiana sandwhichina siis...

Toinen etelävaltiollinen herkku, josta teidän keittiössännekin luultavimmin nautittaisiin on 'pulled pork' - possu kypsennetään läpikotaisin, ja maustetaan hyvään BBQ-henkeen. Tarjolle esimerkiksi sämpylän välissä, tai black beans&ricen kera!

[Terveinen DC:sta sinne kotikonnuille!!]

 
At 16/8/09 19:39, Blogger Merituuli said...

mekin olemme usein tänä kesänä tehneet hampurilaisia possun ulkofilepihvejä grillissä käyttäen. huomenna taas! olen samaa mieltä että on hyvä idea antaa kaikkien täyttää hamppinsa itse.

teemme samoin myös ruokkiessamme vieraita pizzalla. kaikki saavat laittaa itse päälliset pohjalle.

 
At 17/8/09 09:50, Blogger Rosmariini said...

Kirsi: Kiitokset makoisista vinkeistä! Vaahtokarkkien paahtamisestakin saisi kerrassaan hauskan ohjelmanumeron. Ja Haaparannan puolelta pystyy tätä nykyä ostamaan Rocky Mountain -vaahtokarkkeja, joiden pitäisi ilmeisesti sopia tarkoitukseen aika hyvin.

Mt: Minäkin olen haaveillut tuommoisesta pizzantäyttöbileestä. Harmi vaan, kun leivinuunin kuumentaminen pizzavalmiuteen tekee koko kämpästä turhan lämpimän. Siinä sitten leivottaisiin hiki hatussa.

Tosin nythän sitä lämpöä taas kaipaisi, kun tuli maanantain kunniaksi mukavan kylmää ja sateista. Melkein tekisi mieli panna sukat jalkaan pitkästä aikaa.

 
At 17/8/09 13:10, Blogger Miia/Kolmas linja said...

Heei, chipotle-tabasco on kuin onkin saapunut viimein suomalaisiin kauppoihin! Olen tämän kesän aikana nähnyt chipotle-tabascoa myynnissä ainakin muutamassa isommassa k-ryhmän kaupassa pääkaupunkiseudulla sekä Euromarketissa Itä-Suomessa. Tuotteen hinta ja koko vastasivat suunnilleen normitabascoa. WTC:n Behnfords-kaupasta ko. tuotetta saa puolestaan isommassa pullossa n. 7-8e hintaan, mahdollisesti myös liikkeen nettikaupasta.

Meillä on vielä kaapissa sekä tabascon chipotlea Yhdysvalloista hamstrattuna että erilaisia meksikolaisia chipotle-juttuja (mm. kokonaisia kuivattuja savuchilipalkoja), mutta ilahduin kyllä silti kun huomasin lempparitabasconi rantautuneen viimein Suomeen. Nam!

 
At 23/8/09 16:25, Blogger Pahalapsi said...

Nam! Tuo fetajuusto kuulostaa kyllä loistavalta idealta. Pitänee ite testata joskus.. Oletko muuten koskaan testannut kaupasta löytyvää savusuolaa? Jos tykkää savuaromista, niin tuo savusuola on kyllä hyvä ja helppo vaihtoehto kastikkeisiin :)

 
At 26/8/09 12:56, Blogger Rosmariini said...

Joo, savusuolaa löytyy hyllystä. Se kulkeutui keittiöömme vuosi sitten eteläsuomalaisten ruokabloggaajien mukana (kuten muutama muukin entuudestaan tuntematon tuote).

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails