sunnuntaina, elokuuta 02, 2009

Mansikkamuisto

Olen antanut itselleni luvan syödä tänä kesänä mansikoita ja muita tuoreita marjoja niin paljon kuin vain suinkin tekee mieli. Suurin osa on mennyt alas ilman sen kummempia kokkailuja, mutta joskus on kiva kokeilla myös marjaisia ruokaohjeita. Limenvihreän keittiön vinkkauksesta löytyi ohje näihin sitruunaisiin kesämansikoihin, eli keisarillisella linjalla edetään:
Romanovin mansikat

5oo g mansikoita
2 rkl sokeria
2 rkl Triple Secciä tai muuta sitruslikööriä
1 appelsiini
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Paloittele mansikat. Sekoita sokeri, likööri, appelsiinin mehu ja appelsiinin raastettu kuori. Kaada seos mansikoille ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia. Tarjoa kylmänä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Omassa tarjoiluehdotuksessamme oli mukana paitsi vaniljajäätelöä myös belgialaisia vohveleita. Niistä ehkä joskus toiste lisää.

2 Comments:

At 3/8/09 07:59, Blogger Yaelian said...

Nami nami,kuulostaa herkulliselta.Mun täytyykin odottaan ensi talveen,että voin tehdä tuota tuoreista mansikoista,,,

 
At 3/8/09 11:31, Blogger Rosmariini said...

Joo, enpä ole ennen hoksannutkaan, että sitrus sopii myös mansikoiden maustamiseen.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails