Mansikkamuisto
Olen antanut itselleni luvan syödä tänä kesänä mansikoita ja muita tuoreita marjoja niin paljon kuin vain suinkin tekee mieli. Suurin osa on mennyt alas ilman sen kummempia kokkailuja, mutta joskus on kiva kokeilla myös marjaisia ruokaohjeita. Limenvihreän keittiön vinkkauksesta löytyi ohje näihin sitruunaisiin kesämansikoihin, eli keisarillisella linjalla edetään:
Omassa tarjoiluehdotuksessamme oli mukana paitsi vaniljajäätelöä myös belgialaisia vohveleita. Niistä ehkä joskus toiste lisää.
Romanovin mansikat
5oo g mansikoita
2 rkl sokeria
2 rkl Triple Secciä tai muuta sitruslikööriä
1 appelsiini
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Paloittele mansikat. Sekoita sokeri, likööri, appelsiinin mehu ja appelsiinin raastettu kuori. Kaada seos mansikoille ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia. Tarjoa kylmänä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Omassa tarjoiluehdotuksessamme oli mukana paitsi vaniljajäätelöä myös belgialaisia vohveleita. Niistä ehkä joskus toiste lisää.
2 Comments:
Nami nami,kuulostaa herkulliselta.Mun täytyykin odottaan ensi talveen,että voin tehdä tuota tuoreista mansikoista,,,
Joo, enpä ole ennen hoksannutkaan, että sitrus sopii myös mansikoiden maustamiseen.
Lähetä kommentti
<< Home