sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2009

Piknikille (tai ainakin melkein)

Taannoisista Piknikille-kirjan kokkauksista on pakko esitellä vielä yksi toinenkin juttu. Ihan vaan sen takia, että kyseinen ohje sisältää fetajuustoa, sinihomejuustoa ja rullaamista. Voiko yksittäinen pastanjauhaja enää enempää elämältä toivoa?
Pinaatilla ja fetajuustolla täytetty broilerifilee

6 broilerifileetä
suolaa ja pippuria
150 g tuoretta pinaattia (tai esim. vastapoimittuja nokkosen lehtiä)
100 g sinihomejuustoa
150 g fetajuustoa
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 maustemitallista vastajauhettua mustapippuria
voita ja öljyä

paistinarua

Nuiji broilerifileet kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Murustele juustot kulhoon. Sekoita joukkoon pinaatti, valkosipuli, suola ja pippuri. Levitä täytettä jokaiselle fileelle noin 2-3 rkl. Rullaa tai taita fileet kaksinkerroin. Kiedo ympärille muutama kierros ruoanvalmistukseen tarkoitettua narua, jotta täytteet pysyvät sisällä.
Ruskista broilerifileet voissa tai öljyssä muutaman kerran käännellen, niin että ne tulevat kauttaaltaan kauniin värisiksi. Lado uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Peitä vuoka alumiinifoliolla paistumisen puolivälissä.
Anna jäähtyä vuoassaan, säästä paistoliemi (taru ei kerro, mitä tarkoitusta varten). Leikkaa fileet viipaleiksi.

Samalle lautaselle päätyi myös Piknikille-kirjan punajuuri-pähkinäsalaattia ynnä mango-avokadosalaattia. Sekä muutaman kemiallisen kokeen kautta valmistuneita rosmariiniperunoita. Miehisempään kokkaukseen ilmeisesti kuuluu omatekoisen suodattimen askarteleminen sekä uunissa palava talouspaperi (terveisiä vaan Heston Blumenthalille).

6 Comments:

At 9/3/09 09:34, Blogger Merituuli said...

voi kun näyttää hyvälle tuo salaatti...Pastikselle on tulossa tässä keväällä sen verran työmatkoja että ehkä pääsen kokeilemaan sitä. hän kun on allerginen punajuurelle.

Pastis kokosi joskus tuosta samaisesta Piknikille-kirjasta grillatut halloumi-päärynäleivät (löytyy meiltä piknik-tunnisteesta jos kiinnostaa). Suosittelen! tekin kun olet kovia poikia ja tyttöjä grillailemaan.

 
At 9/3/09 10:03, Blogger Nelle said...

oh, nam. Luultavasti hyvinkin toimiva makukombo tuo sinihome ja feta. :)

 
At 9/3/09 11:30, Blogger Rosmariini said...

Hyppysellinen: Mukava nähdä teikäläistä täällä kommenttilootassa (ilmeisesti nettiyhteys on palannut;). Mekin suunnittelimme ensi alkuun tehdä noita päärynäleipiä, ne näyttivät kerrassaan taivaallisilta (niin kuin kaikki muukin k.o. kirjassa). Niin ja meillä on mahtava makumuisto vähän vastaavanlaisista omena-vuohenjuustoleivistä.

Viikonlopun auringonpaisteessa tuijottelin jo kiinteästi grillauspaikallemme. Täällä on kyllä nyt niin kamalan paljon lunta, että sen sulamista saa hetken odotella.

Nelle: Harvoin noita juustoja on tullut kyllä yhdistäneeksi, kun ovat aika luonteikkaita molemmat itsessäänkin. Mutta toimi!

(Tuli muuten mieleeni, etten ikinä kaupassa käydessäni muista katsoa, mitä vaakanumeron 42 taakse meillä kätkeytyy! Tällä viikolla on pakko muistaa.)

 
At 9/3/09 14:31, Blogger Nelle said...

:) olisi mukavaa nähdä mitä 42 teidän keittiöllänne teettää :)

Jossain välissä mietittiin pikkuisen kanssa mitkä olisivat vaikeita aineita ja yksi vaikeaksi mietitty, suolakurkku on jo mukana kisassa! :) Hienosti oivallettu nemolta se remouladekastike. Multa olisi voinut jäädä oivaltamatta :)

 
At 9/3/09 14:50, Blogger Rosmariini said...

Pitää vielä asiaan vihkiytymättömille mainita (ja mainostaa), että kyse on siis maaliskuun ruokahaasteesta. Kaikki joukolla haastekokkailemaan!

 
At 10/3/09 15:22, Blogger Nelle said...

pihistin tämän juustoidean lounasruokaani:) Tuli hyvää!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails