keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Kaikista välimerkeistä olisin kysymysmerkki

Kuten kommenttipuolella jo paljastinkin, onnistuimme nappaamaan jostakin itsellemme kovinkin mukavan flunssan: kuumetta, kurkkukipua, yskää ja nuhaa, eli koko paketti. Asioiden tila on saanut meikäläisen suhtautumaan tietenkin ruokaankin tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Kahvi vaihtui taas vikkelästi teehen, ja onpa minut saatettu tavata jopa juomasta kotitekoista mustaherukkamehua (onneksi sattui olemaan kotikotoa tuotu turvapullo sopivasti jemmassa). Sapuskassa saa sen sijaan olla kaikin mokomin valkosipulia ja vitamiineja. Kuvassa näkyvässä salaatissa oli niistä jälkimmäistä (ainakin vähäsen).

Kuten joku ehkä saattaa vielä muistaa (tai sitten ei), hurahdin viime kuussa kokonaan Jamie Oliverin porkkanaiseen talvisalaattiin. Siksipä oli pakko päästä kokeilemaan nyt GoodFoodissa näkemääni vastaavaa viritystä, jossa uunissa kypsennettyjen porkkanoiden maustamiseen käytettiin tällä kertaa ihan kotoista kuminaa (caraway). Täytyy kyllä myöntää, että juustokumina sopi omiin makunystyröihini pikkuisen paremmin.

Muina ainesosina nähtiin appelsiini (nimimerkillä kuka hullu leikkaa alustavassa flunssassa appelsiinin hedelmälihalohkoiksi - siitä huolimatta, että siihen ohjeessa kovasti kannustettiin), tuore pinaatti, reilu ruokalusikallinen siemeniä (esim. auringonkukkaa ja kurpitsaa) sekä murusteltua fetaa.

(Minulla on muuten taas ollut meneillään pahemmanlaatuinen fetakausi. Mutta siitä ehkä lisää joskus lähipäivinä. Nyt voisin keskittyä potemiseen.)

10 Comments:

At 25/2/09 23:16, Anonymous jmu said...

Hmm. Salaattien suurena ystävänä sekä Tex Mex resptikirjan myötä myös juustokuminan ystävänä en voi olla kommentoimatta postiin: flunssasta parantumista toivottaen, jmu.

 
At 25/2/09 23:29, Blogger Rosmariini said...

Ihan kuin olisin nähnyt tuon keittokirjayhdistelmän joskus jossakin (olisikohan ollut viime juhannuksena)!

 
At 25/2/09 23:56, Blogger Yaelian said...

Paranemisiin!

 
At 26/2/09 08:43, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, Yaelian!

 
At 26/2/09 09:21, Anonymous Emma said...

Tuo salaatti näyttää niin hyvältä!
Pelkästään pinaatti, feta ja kurpitsansiemenet ovat mainio yhdistelmä, joten tuo ei voi kuin olla hyvää :)
Olen jo ties kuinka kauan vilkuillut toiveikkaasti kaupasta, josko salaattiin sopivaa pinaattia löytyisi mutta kun ei. Ennen Stockalta sai sentään niitä Dolen valmispusseja, nyt ei näy edes sellaisia.

Pikaista paranemista sinne - kuin myös itselleni tästä pahuksen mahataudista.... (eipä tosin tarvitse paljon nähdä vaivaa ruoanlaiton eteen...)

 
At 26/2/09 09:42, Blogger Rosmariini said...

Mahatauti, voi ei! Semmoinen vetää niin voimattomaksi. Miten kaikki ovatkin nyt tällä viikolla sairaana? Iso kassillinen paranemista sinne suuntaan!

Täällä on ollut nyt muuten poikkeuksellisen hyvin pinaattia tarjolla. Kun yhteen väliinhän sitä ei tuntunut löytyvän ollenkaan, ainakaan siis tuoreessa muodossa (mistä tulikin tietenkin mieleeni maailman paras pinaattisalaatti!).

 
At 26/2/09 11:08, Blogger Nelle said...

tervehtymisiä täältäkin. PAljon vitamiineja, lepoa ja teetä.

 
At 26/2/09 11:23, Blogger Rosmariini said...

Levon merkitystä ei voi kyllä korostaa tarpeeksi. Jotenkin sitä vaan tuskastuu olemaan paikallaan ja heti kun on vähänkin pirteämpi olo, niin tekee mieli ruveta touhuilemaan jotain pientä.

Ja eilen tuli äkkiä aivan kamala ikävä töihin, suorastaan sydäntä puristi, kun ajattelin omaa työpöytääni ja tuttuja papereita! :D Tuo kuulostaa jopa meikäläisen mittakaavassa suorastaan hullunkuriselta ajatukselta. Että kaikkea sitä.

 
At 26/2/09 22:27, Anonymous jmu said...

@Rosmariini: Pitää paikkaansa. Kaikkialle ne ihmiset kirjojaan roudaavatkin :)

 
At 27/2/09 10:39, Blogger Rosmariini said...

Jopas onkin mukava nähdä pitkästä aikaa. Niin tai nähdä ja nähdä, saa meillä tulla käymään ihan oikeastikin (ja pitäisikin!). :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails