perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

Siellä, missä pippuri kasvaa

Pastanjauhajien pääsiäisen aika vierähti Intiassa, Karnatakan osavaltiossa sijaitsevassa Bangaloressa. Intia olisi ollut ilman muuta pitkäaikaisemmankin vierailun arvoinen maa, ja viikko hurahti ohitse ihan hetkessä. Suomi on tuntunut Intian jälkeen huomattavan hajuttomalta, mauttomalta ja värittömältä. Sekä tietenkin kylmemmältä.

Loma-ajoituksemme oli siinä mielessä hupainen, että kyseisellä alueella (jossa vietettiin parhaillaan kesäkuukausia) oli kuulemma ajankohtaan nähden kehnoin sää suurin piirtein sataan vuoteen. Eli vettä tuli taivaan täydeltä melkein joka päivä, mutta aurinkoisina hetkinä ehti sentään saada rusketustakin hieman alulle.

Eteläisen Intian ruokatarjonnasta lisää juttua lähipäivinä.

2 Comments:

At 30/3/08 20:37, Anonymous johanna_dxb said...

Kamalan pieni maailma taas kerran... olin nimittain itse samoihin aikoihin Kochissa ja Varkalassa; ja vetta tuli reippaasti!

Miltei jokainen saa vatsapopon Intiasta, talla reissulla onneksi vatsani vain mourusi yhtena yona, toisin oli Delhin reissulla jolloin tauti kesti tasan 24h ja jona aikana vain musta tee sokerilla maistui. Yleensa syon kaikkea joka paikassa; en siis varo salaatteja, jaita, merenelukoita etc.

Itse asiassa olin osallistumassa Varkalassa ruokakurssille mutta valitettavasti aikatauluuni tuli muutoksia joten pitanee siirtaa toiseen kertaan, tosin opettajakokki tyoskentelee myos Dubaissa eli voisin ottaa kurssitusta vaikka taalla!

 
At 31/3/08 09:07, Blogger Rosmariini said...

Jopahan on tosiaan pieni maailma! Lueskelinkin Delhi-tarinointiasi päivänä muutamana. Intiaan voisi lähteä kyllä uudestaankin vaikka saman tien (kun viisumikin on vielä voimassa). Harmi, että maailmassa on liikaa kiinnostavia paikkoja (ja aikaa reissaukseen tätä nykyä liian vähän). Meillä oli lennot sekä Mumbain että Delhin kautta, mutta Delhissä ei ehditty kuin sännätä keskiyöllä matkalaukkujen kanssa terminaalista toiseen (bussi oli kovin natisevaa mallia, mutta onneksi jaksoi perille asti).

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails