tiistaina, elokuuta 21, 2007

Savukalasalaatti

Tehtävänämme oli laatia perjantaiseen rapujuhlaan jonkinlainen savukalasalaatti, ja yllätyksellinen aviomieheni päätyi laatimaan murkinaan reseptiä muutaman netistä löytämänsä kalasalaattiohjeen pohjustamana. Ainesten hankkimisesta ja salaatin valmistamisesta huolehti meikäläinen – sen jälkeen, kun sain tietokoneteitse siipaltani seuraavanlaista ohjeistusta:
Savusiikasalaatti

300-400 g savusiikaa
2-3 ruukkua erilaisia salaatteja
1 pss (200 g) pakastepapuja
1 kurkku
1 punasiplu ohuina viipaleina
1 ras. kirsikkatomaatteja tms. valikoima tomskuja
3 kovaa munaa
15 oviivia (mustaa mieluiten)
piipuria myllystä
kourallinen tilliä
ruohosipulia, jos on

kastike, (joka lisätään sekaan vasta ihan tarjoiltaessa):
- oviiviöljyä, johon pirskoteltu
- sitruunimeuhua
- hieman suolaa ja
- hiven tilliä

Pitäydyin ohjeessa muuten melko tarkkaan, paitsi pakastepapujen sijasta käytin tuoreita neulapapuja, joista poistin kannat, siipaloin ne soppeleiksi suupaloiksi ja sen jälkeen kiehutin vielä suolalla maustetussa vedessä suurin piirtein kahdeksan minuutin ajan. Pavut olivat peräisin ruokakaupan vihannestiskistä, vaikka omakin papuviljelmäni tuottaa suureksi yllätyksekseni satoa. Kaikkea sitä. Salaattiin päätyneet tillit, tomaatit sekä ruohosipuli olivat joka tapauksessa oman ruukuttelun tuloksia.

4 Comments:

At 24/8/07 07:20, Blogger Una said...

Hih, teillä Pastanjauhajilla tuntuu olevan hauskaa keittiöslangia, oviiveja ja muuta! Meidän kodissa harrastetaan samantapaista -- kauppalappuun piirtyy usein sellaisia ruoka-aineiden nimiä kuin kesäkurppa (-kurpitsa) ja www-meloni (verkkomeloni). Onpa talouteemme joskus hankittu ihan tietoisesti lisää kriisiäkin...

Kiitokset muuten hienosta blogista! Olen seurannut sitä noin vuoden verran, mutta tätä ennen en ole koskaan tohtinut kommentoida. ;) Itse olen vähän aloittelijampi sekä bloggaus- että keittiöasioissa.

 
At 24/8/07 10:53, Blogger Rosmariini said...

Eipä siihen tosiaan enää itse kiinnitä huomiotakaan, että sipulit ovat aina sippuleita ja pippurit piipureita. Pizzaakin sanomme itse asiassa enimmäkseen pixxaksi. :) Kesäkurpan tai kriisin ostaminen on muuten kerrassaan hillitön ajatus! Ja www-meloni (tai nettimeloni!) olisi muuten sopinut tähän savukalasalaattiinkin varsin hyvin.

Sinullahan onkin muuten blogissasi rutkasti hyviä ruokaohjeita. Lohilaatikkoa ja broilerpyöryköitä pitäisi tehdä joskus itsekin - ihan vaan kouluruuasta jääneiden huonojen muistojen muuttamiseksi. (Tosin kouluruokien kammotus ei ollut lohi- vaan silakkalaatikkoa, jossa sinänsä ei ollut muuta vikaa kuin ruuan sekaan kätketyt kokonaiset pippurit.)

 
At 24/8/07 13:20, Blogger Una said...

Haa, pixxa on hauska! Meillä taas tavataan kirjoittaa "vissy" siten, että sanaan liitetään lähes puolalainen määrä konsonantteja: whischczczy tms. :D

Minäkin opin tosiaan pitämään broilerpyöryköistä ja lohilaatikosta vasta tekemällä niitä itse. Viime aikoina on muutenkin tullut kokkailtua enimmäkseen tuollaisia arkiruokia. Hyviä nekin kyllä ovat!

Hauskaa syyskesää teille Ouluun! Tästä lähin varmaan uskaltaudun joskus toistekin kommentoimaan.

 
At 24/8/07 14:23, Blogger Rosmariini said...

Kiva kyllä, kun kommentoit! Blogilistan uutuusosasto on paisunut niin valtavaksi, ettei sieltä tule enää ikinä etsittyä uutta luettavaa, vaan kaikki uudet tuttavuudet löytyvät tätä nykyä aika lailla omasta kommenttilaatikosta.

Leppoisaa elokuun loppua vaan sinnekin!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails