lauantaina, kesäkuuta 02, 2007

Tomaatti-bataattikeitto

Taannoinen keittiöjupinani kirvoitti kommenttilaatikkoon muutamia mainioita kasvisruokaohjeita, joista kokeilin yhtenä iltana tätä Saijan ohjeistamaa tomaatti-bataattikeittoa. Keitto syntyi kätevästi pienehköstä bataatista ja säilykepurkillisesta kuorittuja kirsikkatomaatteja. Vettä hulautin sekaan sen verran, kuin tomaattitölkin huuhteluun tarvittiin. Lopuksi keitto soseeksi ja vuohenjuustoviipaleen kanssa lautaselle.

Aiemmat bataattikeittokokeiluni eivät ole johtaneet kovinkaan kummoisiin lopputuloksiin, mutta tämä keitto iski arvatenkin tomaatin ansiosta omaan makuhermooni ihan tosissaan. En arvannut näin ensimmäisellä kokeilukerralla ryhtyä liiemmin kikkailemaan eri makuyhdistelmien kanssa. Sipulia ja valkosipulia olisi tietenkin voinut silputa sekaan samalla lailla kuin melkein kaikkeen muuhunkin, mutta tällä kertaa jätin sipuliosaston kokonaan väliin. Mausteeksikin laitoin kasvisfondin lisäksi ainoastaan suolaa. Maittavaa.

2 Comments:

At 26/11/08 21:00, Anonymous sarihoo said...

Tämä täytyy ottaa seuraavaksi kokeiluun. Onko sinulla joku tietty kirsikkatomaattipurkki ollut käytössä, jota siis saa säilykkeenä?

 
At 26/11/08 22:16, Blogger Rosmariini said...

Kaapissani majailee tälläkin hetkellä muutama Mutti-merkkinen kirsikkatomaattisäilyke. Voisin laittaa niistä (luottoystävistäni;) joskus vaikka kuvan jonkin postauksen yhteyteen.

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails