maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Jäätelötötteröllä

Viikonloppu vierähti kesälomasuunnitelmia säätäessä ja ruukkupuutarhaa työstäessä (uusia yrttejä!), mutta kävimme me sentään syömässä kesän ensimmäiset (ja todennäköisesti myös viimeiset) jäätelötötteröt.

On se vaan niin mukavaa, kun on viimeinkin kesä.

15 Comments:

At 28/5/07 10:40, Blogger Polkkapossu said...

Miten niin viimeiset?????????

 
At 28/5/07 11:21, Blogger Rosmariini said...

Niin no, jäätelökesähän on tosiaan vasta alussa, ja ties mitä jännää tässä tuleekaan vielä kesän mittaan vastaan. Sia-ketjun jätskejä voisi testata kyllä tötterössäkin, jos löytäisi sopivan kopperon jostakin. Lisäksi Helsingissä käydessä pitäisi päästä maistamaan Helsingin jäätelötehtaan tötteröitä, kun Rinsu niistä niin houkuttelevasti taannoin kirjoitti.

Kersanahan tötteröllä käyminen oli kyllä kerrassaan kohokohta. Otin aina kolme päällekkäistä palloa (lakritsaa ja suklaata), joista vähintään päällimmäinen putosi luonnollisesti jossain vaiheessa maahan. Aikamoista akrobatiaa.

 
At 28/5/07 13:19, Anonymous Nimetön said...

Jos vain missään vaiheessa tulette Tampereelle käymään, niin tiedoksi vain, että täältä saa aivan mahtavaa italialaista jäätelöä. Keskustorilta Finlaysonille menevässä käytävässä on uusi jäätelöpaikka. Jäätelötötterön vohveli paistetaan paikan päällä, se on siis vielä lämmin, kun jäätelön saa syödäkseen. Vohveli, joka oikeasti maistuu vohvelille! Hintakaan ei päätä huimaa ja jäätelömakuja on valtavasti!

 
At 28/5/07 14:33, Blogger Rosmariini said...

Siis kääk, tuo kuulostaa jo vähän liiankin hyvältä ollakseen totta. :) Tekisipä mieleni lähteä loikkimaan saman tien kohti Tamperetta.

 
At 28/5/07 15:15, Anonymous Nimetön said...

Tuossa selailin teidän ansiokasta ruokahakemistoa, ja mieleen juolahti, että missä viipyy pastanjauhajien keittokirja?

 
At 28/5/07 15:36, Anonymous Nimetön said...

Mihinkähän mun kommenttini katosi...
Piti siis vain sanomani, että Helsingin Jäätelötehtaan jätski on ihan must. Jos ette ennätä testaamaan aiemmin, voidaan sitten elokuussa nauttia jätskit alkupalana ennen piknikkiä :)

Tuo Tampereen kiska kuulostaa kyllä myös pysähdyksen arvoiselta paikalta!

 
At 28/5/07 17:19, Anonymous Nimetön said...

Sia-ketjun jädejä sai ainakin viime kesänä ainolanpuistosta, siitä myllytullin koulun ja Rauhalan väliseltä alueelta! En tiijä tämän kesän tilanteesta, mutta jospa siellä ois taas se koppi. Oli kyllä ihanan herkullisia jädejä ja isoja palloja.

 
At 28/5/07 17:36, Blogger Jaana said...

Kun tulette Helsinkiin, niin menkää hyvät Pastanajauhajat Kampin keskukseen Ben & Jerry's-jäätelöbaariin. Niin hyvää ettei sanotuksi saa :-)

 
At 28/5/07 17:54, Blogger Rosmariini said...

Reppuli: Hyvä kysymys. :) Kyllähän noista lukijoidenkin meille lähettämistä resepteistä saisi jo kerrassaan hyvän keittokirjan aikaiseksi.

Emma: Kuulostaa hyvältä! Siinähän olisikin piknikillemme varsin viileä aloitus.

Aada: Muistelinkin, että Sia-koju oli Rauhalan kyljessä viime kesänä (en silloin käynyt siellä kertaakaan), ja olen koittanut sitä ohi kulkiessani aina välillä kuikuillakin, mutta toistaiseksi ei ole sattunut silmään. Oulusta tulikin mieleeni, että tänään on ilmeisesti avattu Pakkahuonenkadulla joku uusi välimerellinen herkkukauppa.

Välispiikki: Etenkin perheemme miespuolinen eläjä on menettänyt sydämensä Ben & Jerry'sille, joten kiitoksia vinkistä!

 
At 30/5/07 15:38, Anonymous Nimetön said...

Särkänniemen kävijöille tiedoksi, samanlainen kioski mistä neelalee mainitsi löytyy myös Mustalahden satamasta Särkänniemen vierestä.

 
At 31/5/07 23:01, Blogger Aurinkotuuli said...

Tuo kuvan jäde on valion mansikka-sitrus, vai olenko väärässä :D!??

 
At 1/6/07 08:34, Blogger Rosmariini said...

Aivan oikein! :) :) :)

Onko kukaan muuten maistanut Aino-tötteröitä? Toimiiko se jätski hyvin tuuttimuodossa? Mansikka-raparperi voisi olla aika kesäinen.

 
At 2/6/07 09:00, Blogger Aurinkotuuli said...

Kyllä jädetyttö tietää :). Ainakin irtojäätelönä Ainon uuniomena toimii ja yleensä tuutit ovat melko saman makuisia. Pitäisi itsekin kokeilla mustikkapiirakkaa ja karpalo-kinuskia. Mansikka-raparperia meillä ei ole myynnissäkään.

 
At 2/6/07 10:42, Blogger Rosmariini said...

Enpä arvannut, että Tuulentuvassa asustaa vielä jätskiasiantuntijakin kaiken muun lisäksi. :)

Noista Ainoista uuniomena oli tosiaan pakettijätskinä oikeinkin herkkua, mutta mustikkapiirakka vähän pettymys, kun odotukset olivat ehkä turhan korkealla. Piirakkaisuus (tai piirakkapohja) olisi saanut korostua jätskissä enemmänkin. Mutta kyllä silläkin kuuluu olevan vankkumattomat kannattajansa.

 
At 19/6/07 22:59, Blogger Rosmariini said...

Täältä löytyy Tampereen vohvelijäätelöä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails