sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Punainen riisi

Operaatio jääkaapintyhjennys. Halusin käyttää jääkaapissa lojuneen sadan gramman painoisen homejuustonokareen johonkin järkevään murkinaan, ja arvatenkin se yhdistyi kattilassa jälleen kerran punajuuriin, joita niin ikään oli jääkaapin hyllyllä sopivasti tyhjentymässä oleva purnukallinen. Harmi vain, etteivät sattuneet olemaan etikkapunajuuria. Niistä tämä ruoka olisi saanut sopivasti sähäkkyyttä, mutta varsin toimivaa apetta tämä oli näinkin.

Annoin Pippurimyllylle ennen ruuanlaiton aloittamista kasvisruokavaroituksen, minkä jälkeen hän kipaisi kauppaan ja paistoi riisin seuraksi tikka masala -marinoituja broileripihvejä. Ruoka koristeltiin itse kasvatetuilla herneenversoilla. Se olikin ensimmäinen korjattu sato tälle vuodelle, mikäli keväällä kasvattamaani vihanneskrassia ei oteta huomioon.
Punainen riisi (kirjasta 70-luku tarjottimella)

2½ dl risottoriisiä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
5 keskisuurta sipulia
öljyä
5 keskisuurta etikkapunajuurta
50 g homejuustoa
1 tl rosmariinia
mustapippuria
krassia

Keitä riisiä kasvisliemellä maustetussa vedessä niin, että neste imeytyy.
Hienonna sillä välin sipuli ja raasta karkealla raastinterällä punajuuret. Kuullota sipuleita hetki öljyssä.
Sekoita riisin joukkoon sipuli, punajuuriraaste, murustettu homejuusto ja mausteet. Hauduta 15 minuuttia. Silppua päälle koristeeksi tuoretta krassia.
Tarjoa risoton tapaan sellaisenaan tai lisäkkeenä vaikkapa liharuoan kanssa.

4 Comments:

At 3/6/07 20:41, Blogger Välispiikki said...

Katos, taas näitä yhteensattumia! Eräänlaista "pinkkiä riisiä" työstettiin eilen välipalakyökissäkin :-)

 
At 3/6/07 21:28, Blogger Rosmariini said...

Oi, kuinka hauskoja tofupökäleitä! Hauska yhteensattuma kyllä taas – etenkin, kun en ole aiemmin riisin värjäämistä juurikaan harrastanut.

En muistanut postauksessa mainostaa kesäkuun ruokahaastetta, joten teen sen tässä: Polkkapossun luotsaamassa haasteessa on aiheena grillaaminen, eli erittäin inspiroiva haaste jälleen kerran. Hankala vaan, kun oma blogikeittiömme ei todennäköisesti ehdi osallistua heinäkuussa koko koitokseen (ainakaan järjestelyn merkeissä), joten uskaltaakohan tässä osallistua kesäkuussakaan, jos sattuu kilpailujärjestelyt sitten kesäloman kynnyksellä omalle kontolle. Tosin todennäköisesti en malta olla osallistumatta kuitenkaan, etenkään kun voittamisen uhka ei mahda olla kovinkaan suuri. (Oma haastemenestyksemme on muistuttanut tähän saakka epäilyttävästi Suomen euroviisutaivalta ennen vuotta 2006...:)

 
At 4/6/07 03:38, Anonymous Anonyymi said...

kiitos! löysin sivuston vasta nyt ja kieli pitkällä katselen reseptejä! bookmarkkeihin meni ja osoitteen tulen levittämään eteen päin. Jii-Tku

 
At 4/6/07 10:58, Blogger Rosmariini said...

Hauska kuulla, että kokkaustouhuistamme on iloa muillekin. Kannattaa ilman muuta tutustua myös muihinkin ruokablogeihin. (Tosin tuolta listalta ei näyttäisi löytyvän läheskään kaikkia suomalaisia ruokablogeja, joita on tätä nykyä jo melkoinen määrä.)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails