lauantaina, maaliskuuta 10, 2007

Hedelmäsalaatti

Vaikka kokkailua kohtuullisen paljon harrastankin, jotkut reseptit tahtovat unohtua joskus pitkäksikin aikaa - olivat ne sitten kuinka helppoja ja herkullisia hyvänsä. Joskus unohtuminen saattaa johtua silkasta kyllästymisestä, kun johonkin ruokalajiin liiaksi ihastuttuaan tulee kokkailleeksi sitä turhankin tiiviiseen tahtiin. Hedelmäsalaattiin en ole koskaan kyllästynyt, mutta jostain syystä en muistanut koko ruokalajin olemassaoloa ollenkaan ennen kuin Keittokomerossa siihen vähän aikaa sitten törmäsin. Ihana raikastus viikonloppuisen aterian päätteeksi.

Oman salaattimme ainesosat ovat ananas, karambola, omena, appelsiini, banaani sekä purkillinen valmista hedelmäcocktailia. Ja taitaapa tuolta seasta pilkistää muutama viinirypälekin. Kiivi olisi tuonut mukavaa lisäväriä, kun salaatin kokonaisilme jäi nyt kovin keltaiseksi. Itse en laittanut mukaan mitään kostuketta, mutta jossain juhlavammassa tilanteessa hedelmäsalaatin joukkoon voisi kenties lurauttaa vaikka vähän kuohuviiniä.

Seuraavalla jälkkärikerralla voisin kokeilla vaikka Suomisopan hedelmävartaita. Herkullinen idea!

10 Comments:

At 10/3/07 18:03, Blogger sivuaskel said...

Älkää ikinä lopettako tätä herkullista runsaudensarvi-blogia.
Olen istunut pitkät tovit ja katsellut reseptejä sieltä ja täältä sivuiltanne. Huomenna toteutan yhden täältä löydetyn. Kiitos!! :D

 
At 10/3/07 18:44, Blogger Aurinkotuuli said...

Niinpä, olen sivuaskeleen kanssa samaa mieltä: bloginne on mahtava! Kaikki kuvatkin ovat niin kauniita ja hyvälaatuisia. (Tämä on varmaan vasta viides kerta kun sanon nämä samat asiat, mutta kertaus ei kai kehuissa liene pahitteksi.)

Minäkin tein viimeviikonloppuna hedelmäsalaattia. Se on kyllä aina yhtä hyvää, makeaa ja raikasta samaan aikaan. Usein teen hedelmille kastikkeen jostakin hedelmäpiltistä - useimmiten mangosta, koska se on lemppariani. Sekoitan sen joukkoon notkistukseksi vähän hedelmä- tai sitruunamehua ja maustan ripauksella vaniljasokeria. On hyvää:)!

 
At 10/3/07 19:07, Blogger Eräs Saara said...

Ihan ässä hedelmäsalaatti on sellainen, johon tulee verkkomelonia, cantaloupe-melonia ja vesimelonia sekä mansikanpuolikkaita. Sitten (*lor*) lorautetaan inkiväärisiirappia (saa ainakin Stockalta... mitäpä ei saisi Stockalta!) ja kuohuviiniä kostukkeeksi. Miksipä ei vähän ehkä sitruunamehua (*splösh*), että tulee lisää särmää. Laitetaan laukkuun spray-kermavaahtoputelin kanssa ja nautitaan puistossa kylmän kuohuviinin (*glug*) kera.

Miksei voi tulla jo kesä?

Lisäsin varmuuden vuoksi äänitehosteet.

 
At 10/3/07 19:09, Blogger Eräs Saara said...

Niin ja kanssa sitten haluaisin täsmentää ohjettani kertomalla, että se hedelmäsalaatti kannattaa laittaa esimerkiksi muoviseen pakasterasiaan ENNEN kuin sen laittaa laukkuun. Ei muuta!

 
At 10/3/07 20:56, Blogger rinsu said...

Olin omituinen lapsi: kieltäydyin täytekakuista ja muista makeista sotkuista. Halusin kaikille syntymäpäivilleni hedelmäsalaattia ja paljon! Siksi tämä postaus ilahdutti erityisesti.

Olen blogistanne muiden fanien kanssa samaa mieltä. Tehän tuotatte enemmän ohjeita hienoine kuvineen kuin ruokalehdet. Kun laskee kuukauden aikana julkaisemanne aineiston, siitä saisi aika paksun ruokalehden julkaistavaksi. Ehkä jonain päivänä meillä onkin Pastanjauhantaa-niminen lehti?

 
At 10/3/07 21:59, Anonymous Anonyymi said...

Hedelmäsalaatti on kyllä ihanaa! Mulla on joku addiktio niihin hedelmäsäilyketölkin muutamiin kirsikoihin...ne häviää hedelmäsalaatista minun suuhun aina ensimmäisenä ;).

 
At 10/3/07 23:50, Blogger Pippurimylly said...

Kiitos kivoista kommenteista! Ihanhan tässä punastuu, kun kuvat ja ruoat niin kelpaavat :-) Mukavaa, jos saa inspiroitua muitakin nautiskelemaan kokkailusta ja syömisestä.

 
At 10/3/07 23:54, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset minunkin puolestani kommenteista sekä ihanista hedelmäsalaattiohjeistuksista. Eihän tätä blogia pystyisi ikimaailmassa lopettamaan, jos sitten menettäisi teidätkin siinä samalla (*niisk*).

(Ja täytyy tunnustaa, että minullakin on Terhin tavoin pikkuruinen addiktio niihin hedelmäsäilyketölkin kirsikoihin.)

 
At 10/3/07 23:58, Anonymous Anonyymi said...

rosmariini - ja mistähän se johtuu ;)...olen joskus maistanut säilykekirsikoita ja periaatteessa ne maistuu samalta mutta ei kuitenkaan. Se ajatusko sen tekee, että niitä on niin vähän siinä sekoitustölkissä että ne on herkkua? Mene ja tiedä mutta sitä ne on!

 
At 11/3/07 10:05, Blogger Rosmariini said...

Kai se johtuu minun osaltani siitä, että ne kirsikat ovat vaan niin mukava väriläiskä siellä joukossa. :) Kaikenlainen punainen syötävä taitaa tunnetusti muutenkin olla meikäläisen makuun...

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails