Juustomuffinssit
Joskus sitä yllättää itsensäkin ja leipoo viikonloppuaamuna pienperheelleen muffareita. Minusta nämä olivat parhaimmillaan hieman haalenneina. Ihan kylminä tai kuumina maut eivät päässeet kunnolla oikeuksiinsa:
Juustomuffinit (12 kpl)Ohje on samaisesta Nigella Lawsonin keittokirjasta, josta oli täällä tällä viikolla jo enemmänkin juttua.
Muffinitaikinaan:
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl englantilaista sinappijauhetta
3 dl voimakkaanmakuista juustoa raasteena
6 rkl öljyä
1 1/2 dl ruoanvalmistusjogurttia
1 1/4 dl täysmaitoa
1 muna
2 rkl Worcestershire-kastiketta
12 muffinin muffinipelti ja 12 paperivuokaa
Kuorruttamiseen:
1/2 dl voimakkaanmakuista juustoa raasteena
muutama tippa Worcestershire-kastiketta
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, sinappijauhe ja juustoraaste suuressa kulhossa haarukalla. Mittaa loput ainekset toiseen kulhoon tai kannuun ja vatkaa sekaisin. Kaada sitten neste kuivien ainesten joukkoon ja sekoita varovasti haarukalla. Muista, että hyvät muffinit syntyvät kokkareisesta taikinasta.
Paista muffineita 20 minuuttia. Ota ne sitten hetkeksi uunista, ripottele jokaisen päälle hieman juustoraastetta ja muutama tippa Worcestershire-kastiketta. Pane muffinit takaisin uuniin vielä 5 minuutiksi. Anna niiden jäähtyä hetki pellillä ja tarjoa ne lämpiminä.
9 Comments:
Täältä löytyy ohjeita tuon alkaneen Nigella-sarjan ohjeita (toivottavasti linkki pelittää). Testasin sitä ekassa jaksossa ollutta chiliä; ilman maissileipää tosin, ja oli tosi maukasta.
Kiitos linkistä! Se chili näytti kyllä ihan mahtimakoisalta. Josko vaikka innostuisi joskus itsekin testaamaan.
Juustomuffinssit...nam...nimen perusteella kuullostaa(näyttääkin)tosi hyvältä!!=)
Olivat kyllä melkoisen hyviä etenkin tuoreeltaan (seuraavana päivänä eivät toimineet enää ollenkaan yhtä hyvin). Onneksi sattui olemaan tarpeeksi voimakkaanmakuista juustoa jääkaapissa, niin sai näihin kunnolla makua.
No nii, muffinssit on testattu ja hyviksi havaittu :)
Pikkuisen''muuttelin''ohjetta,itselle sopivaksi;)
Nigellan ohjeet vaikuttaisivat olevan aina kyllä melkoisen toimivia.
Jännä muuten, miten kaikki näyttää aina toisen tekemänä niin paljon paremmalta. Minulla tuo juusto suli tuohon pinnalle harmillisen tönköksi, taisi olla turhan karkeaa raastetta. No, itse tehty ruoka saa toisaalta näyttääkin itse tehdyltä. :)
Näin on...ihailin muuten just sitä juustoa siinä muffareiden päällä,minä laitoin liian vähän ja se suli melkein olemattomiin :D
Juustolla kuorruttaminen on yllättävän vaikea laji. Pari kertaa olen kokkailuissani saanut juuston sulaamaan semmoisen ihanan mehevän venyväksi (pizzassa), mutta yleensä se kuivahtaa liikaa. Aina tulee paistettua kaikkea ainakin aavistuksen verran liian pitkään.
Päädyin kokeilemaan ohjetta ensi kertaa eilen tyttären synttäreitä varten! Hyvin onnistui ja pidin kovasti. Muffinssit menivät kuin kuumille kiville. Todella hyvä ohje pitää ottaa ylös. Loppujen lopuksi aika helppokin! =)
Lähetä kommentti
<< Home