Pastanjauhajan joulu
Olen kokkaillut parin tunnin verran kahdenkeskistä jouluateriaamme ja saanut oman osuuteni kutakuinkin kuntoon. Luvassa on ainakin ruusukaalta, lanttua ja porkkanaa sekä lukijoiden ohjeistamia kala-alkupaloja. Tässä sitä ennen pari tuokiokuvaa tähänastisesta joulustamme:
Glögiä punaviinistä sekä lahjaksi saadusta mausteseoksesta.
Leivinuunissa ylikypsäksi paistettu kinkku. Erityisen herkullista ruisleivän ja kotitekoisen konjakkisinapin kanssa.
Joululikööri onnistui ällistyttävän hyvin. Hyvää erityisesti jäähdytettynä.
Yllä yhden perheenjäsenen tekemä siirappinen joululeipä.
Uunipuuro ehti kuivahtaa liikaa eikä ollut arvatenkaan muutenkaan niin hyvää kuin perinteinen riisipuuro. Muistin sentään viime tingassa heittää sekaan mantelin.
Oikein leppoisaa joulun jatkoa kaikille!
Glögiä punaviinistä sekä lahjaksi saadusta mausteseoksesta.
Leivinuunissa ylikypsäksi paistettu kinkku. Erityisen herkullista ruisleivän ja kotitekoisen konjakkisinapin kanssa.
Joululikööri onnistui ällistyttävän hyvin. Hyvää erityisesti jäähdytettynä.
Yllä yhden perheenjäsenen tekemä siirappinen joululeipä.
Uunipuuro ehti kuivahtaa liikaa eikä ollut arvatenkaan muutenkaan niin hyvää kuin perinteinen riisipuuro. Muistin sentään viime tingassa heittää sekaan mantelin.
Oikein leppoisaa joulun jatkoa kaikille!
4 Comments:
Oih mitä herkkuja!
Varsinkin kinkku näyttää syötävän hyvältä ja snapsit myös :)
Meillä täällä jatketaan rääppiäisten merkeissä ja nautitaan glögiä.
Kaikki on kyllä maistunut (kinkku vähän liiankin hyvin, kun se tuntuu hupenevan niin nopsaan;) paitsi tuo puuro. Mutta tulipahan kokeiltua sitäkin. Melkoisia herkkuruokia oli kyllä siellä Kainuun suunnassakin tarjolla!
Heh. Meilläkin kävi uunipuuron kanssa sama homma. En ole aikaisemmin tehnyt ja siitä tuli moninkerroin kuivempaa mitä ikinä muistan mummolassa syöneeni. Itse mietin sitä tehdessä, että onkohan merkitystä mihin maitoon sen tekee? Itse käytin kevytmaitoa, mutta olisko pitänyt olla ihan oikeaa punaista?
Hei - mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! :) Tosiaan tuolla maidolla on varmasti mehevyyden kannalta merkitystä. Tosin meillä oli nimenomaan tuota punaista maitoa, eikä lopputulos ollut tuon kummempi. Kenties olisi pitänyt käyttää kuivahtamisen estämiseksi kantta ja paistaa vähän lyhyempi aika kuin ohjeessa sanottiin.
Lähetä kommentti
<< Home