sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

Aurajuustoperunat

Lainasin vähän aikaa sitten kirjastosta pinon Mysi Lahtisen keittokirjoja, jotka olivat minulle aivan kokonaan uusi tuttavuus. Kirjoista tarttui tietenkin paperillekin pari ohjetta, joista yksi oli arvatenkin tämmöinen sinihomejuuston ystävän unelma. Ohje on kirjasta nimeltään Makuasioita (1993):
Aurajuustoperunat

10 perunaa
voita
150 g Aura-juustoa
2 dl kermaa
1 ½ dl vettä

Leikkaa kuoritut perunat ohuiksi tikuiksi. Paista suikaleita voissa sen verran, että peruna hieman raukenee. Älä ruskista perunatikkuja. Paista pieni määrä kerrallaan. Se käy nopeammin kuin koko satsin paistaminen samalla pannulla.
Pane paistetut perunatikut kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Murustele Aura-juusto sinne tänne kerrosten väliin.
Kaada kerma perunoiden päälle. Täytä purkki sitten runsaasti puolilleen kylmällä vedellä, hölskyttele hyvin ja kaada myös vesi vuokaan.
Tähän ruokaan ei panna suolaa. Suola vain pilaisi herkän, hienostuneen maun.
Pistä kannella peitelty vuoka 200-asteiseksi lämmitettyyn uuniin ja anna ruuan paistua noin 45 minuuttia. Käännä lämpö sen jälkeen 150 asteeseen. Paistele puolisen tuntia, ja ota kansi sitten pois vuoan päältä. Tästä noin puolen tunnin kuluttua alkaa pinta olla kauniin ruskehtava ja perunat pehmeitä.
En ole aiemmin tainnut testatakaan tuota yleiskoneemme ranskanperunaterää. Sillä tuli hauskaa jälkeä - mukavannäköisiä perunapötkylöitä.

3 Comments:

At 5/4/08 17:37, Blogger Unknown said...

Hei!!!

Ohjetta kokeilin ja todella maukkaita perunoita. Nam!!!

Kokki Pispalasta

 
At 14/1/09 19:45, Anonymous Nimetön said...

olisko ideoita mitä näiden aurajuustoperunoiden kanssa vois laittaa? aattelin viikonloppuna kokeilla tätä ohjetta :)

 
At 15/1/09 21:33, Blogger Pippurimylly said...

Varmaankin nämä perunat sopivat aika monenlaisen ruoan lisäkkeeksi. Esim. kana fileenä tai muussa muodossa, samoin kuin erilaiset pihvit, sopivat aurajuustoperunoiden kanssa hyvin yhteen.

Muutenkin varmaan melkein mikä tahansa, mutten ehkä kaikkein kermaisimpien ja tuhdeimpien ruokien kylkeen näitä tekisi, kun nämäkin ovat aika täyteläisen makuinen setti.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails