torstaina, joulukuuta 21, 2006

Kolme yötä jouluun

Pystytimme joulukuusen tänä vuonna muutamaa päivää tavallista aikaisemmin. Tein kuusijuhlaan syötäväksi Terhin ohjeistamia mustaleimatankoja sekä omenamarmeladilla täytettyjä tähtitorttuja.
Mustaleima-tangot

voitaikinalevyjä
raastettua mustaleima emmentalia
kananmunaa

Ota voitaikinalevyt sulamaan. Anna levyjen sulaa ihan kokonaan koska pehmeämpää taikinaa on helpompi käsitellä.
Voitele yksi levy kananmunalla ja ripottele levy täyteen juustoraastetta. Voitele myös toinen levy kananmunalla ja käännä levy juustoisen levyn päälle, kananmunalla voideltu puoli juustoa vasten. Näin siis juusto pysyy paremmin kiinni levyssä. Leikkaa taikinapyörällä levy pitkittäin neljään osaan. Aloita keskeltä kiertämään pitkulaa kierteelle. Voitele vielä kananmunalla ja voit ripotella vielä tankojen päälle juustoraastetta. Näin maksimoit juuston maun!
Paista noin 225 asteessa kauniin ruskeiksi. Tangot ovat parhaimmillaan rapsakoina kevyen salaatin ja punaviinilasillisen kera.

4 Comments:

At 21/12/06 22:06, Anonymous Anonyymi said...

wau, miten upea kuusi ja nami...pitäsiköhän sulattaa tankoja pakkasesta :).

Vielä kerran oikein Hyvää Joulua, lähden kohti Kajaania huomenna mutta raporttia jouluherkkujen ääreltä on tiedossa...

 
At 22/12/06 09:55, Blogger Rosmariini said...

Kiitoksia! Toivottavasti sinne Kainuuseen tulee valkoinen joulu. Täällä rannikolla näyttää sen suhteen vielä hyvinkin epävarmalta. Pitäisi asua pykälän verran pohjoisempana.

Raporttia odotellen... ;)

 
At 22/12/06 12:08, Anonymous Anonyymi said...

Itse suosin tuon sinihome-versiota. Etenkin kunnon Stiltonista tehtynä...

 
At 22/12/06 12:50, Blogger Rosmariini said...

Mihinpä se kunnon sinihomejuusto ei sopisi. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails