keskiviikkona, kesäkuuta 07, 2006

Muurikkakauden avaus

Viime viikonlopun auringonpaisteesta innostuneina päätimme viimein polkaista tämän kesän muurikkakauden käyntiin. Ehdimme ruokakauppaan viime tingassa ennen sulkemisaikaa, mistä syystä raaka-aineiden kanssa mentiin sieltä, missä aita oli matalin. Muurikkaan päätyi lopulta lohkottua tuoretta ananasta, kesäkurpitsaa, paprikaa, punasipulia sekä puolitettuja herkkusieniä. Kasvisten sekaan tuikattiin jossain välissä purkillinen Valion valmista Puutarhurin kastiketta. Lisäksi muurikassa paistuivat valmiina ostetut, valkosipulilla maustetut kanavartaat.

Muurikka polteltiin aluksi talven aikana kertyneestä liasta rypsiöljyn avulla puhtaaksi. Sitten odoteltiin hetki tulen enintä laantumista (testailimme kuumuutta parilla uhrijuureksella), minkä jälkeen päästiin itse asiaan. Liekkien laantumisesta huolimatta pannu kävi edelleen aika kuumana, mistä syystä paistosta piti käännellä melkoisen taajaan.

Lieneekö johtunut ulkoilmasta vai muurikan savuisesta meiningistä, mutta ruoka oli aivan käsittämättömän hyvää. Kastike paahtui juuri sopivan mehukkaasti kasvisten pintaan kiinni, ja etenkin paistettu ananas natsasi kanan kanssa tosissaan hyvin yksiin. Tätä lisää!

10 Comments:

At 8/6/06 13:10, Anonymous tiv said...

Meillä on toi sama häkkyrägrilli - mukava laitos, etenkin kun voi puitakin polttaa!!! Mutta typeräminä, enpä ole tajunnut,että siihen voi noin tuon muurikan laittaa. Epäilemättä myyvätkin siihen juuri tuollaisen "lisälaitteen". Minä olen sillä mukana tulleella ritilällä vaan kärtsännyt. Hienoa!Joka päivä oppii jotain uutta!

 
At 8/6/06 13:24, Blogger Rosmariini said...

Mekin ostimme tuon alun perin terassinlämmittimeksi (aina jossain vaiheessa iltaa tulee joka tapauksessa kylmä), ja hoksasin sitten ihan ykskaks, että siihenhän voi virittää muurikkapannunkin. Mukava lisä kesäruuanlaittoon. Kaasugrillissä ei kuitenkaan ole tuota puilla polttamisen meininkiä, vaikka se onkin moneen tarkoitukseen niin kätevä.

Oma lämmittimemme on ruostunut aika lailla (sen siitä saa, kun seisottaa sitä sateessa). Nyt huomasimme sitten rautakaupan lehdestä, että niitä myydään ruostumattomasta teräksestä tms. materiaalista valmistettuna. :) Ovat ehkä itsekin huomanneet tuon ruostuvuuden.

 
At 8/6/06 13:49, Anonymous tiv said...

me ostettiin se viime vuonna - tuollahan se sateessa meilläkin nököttää,mutta taitaa olla sitä ruostumatonta sorttia. Toisaalta, ruoste on kaunista!Meidän kaasugrilli onkin ollut häkkyrän saapumisen jälkeen pihavaraston isäntänä. Tuossahan muurikalla ne tulis ne jugurttileipäsetkin loistavasti!

 
At 8/6/06 14:04, Blogger Rosmariini said...

Ajattelin kokeilla niitä jugurttileipiä seuraavalla muurikoimiskerralla. Katselin eilen kirjakaupassa Aki Wahlmanin keittokirjaa, ja sieltäkin osui se sama resepti silmään. Vaikuttaa melkoiselta herkulta.

 
At 9/6/06 13:12, Anonymous Janna said...

Minulla on ollut tuollainen Häkkyrä haaveena viime kesästä lähtien, kun saatiin terassi valmiiksi. Siis lämmittimiksi olen ajatellut ja paellapannua pääsisi siinä taas käyttämään. Kaasigrilliin, kun siitä ei oikein ole. Mies on vain sitä mieltä, että turha kapistus.. grr...

 
At 9/6/06 17:59, Blogger Rosmariini said...

Sinun pitää maalailla kuvia kaikista ihanista herkuista, joita siinä pannulla voi loihtia, niin jospa se miehesikin innostuisi vähitellen häkkyrän ostoon... :) Sitä paitsi tulen ääressä tuuskaaminen pitää hyttysetkin loitolla.

 
At 24/4/08 15:29, Anonymous Anonyymi said...

Mistä tuommoisia ihania häkkyröitä saa ja mihin hintaan ?

 
At 24/4/08 18:53, Blogger Rosmariini said...

Oma vekottimemme taitaa olla ihan jostain perus-Prismasta. Hintaa en uskalla mennä arvuuttelemaan, kun ostoksesta on jo vuosia aikaa, mutta koitan muistaa katsoa, jos satun jossain kaupassa grilliosastolla pyörimään.

 
At 11/5/08 15:37, Blogger Rosmariini said...

Väliaikatietoja: En ole tänä keväänä toistaiseksi onnistunut bongaamaan k.o. muurikkahäkkyrää mistään kaupasta. Jospa niiden myyntiä ei kuitenkaan olisi vielä lopetettu.

 
At 19/8/08 14:20, Blogger Rosmariini said...

Nyt tärppäsi: Jossain grillituotteiden syysloppuunmyynnissä tuli vähän aikaa sitten vastaan. Olisiko hintaa ollut (alennettuna?) n. 30 euroa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails