lauantaina, kesäkuuta 03, 2006

Possunfilepihvit ja inkiväärikastiketta

Ystävämme Bronx vihjaisi joitamia viikkoja sitten mainiosta tavasta valmistaa ja maustaa possun ulkofileestä pihvejä. Possunfile on niin sisä- kuin ulkoversiona lempilihojani. Possusta löytyy monikäyttöisyys, kohtalainen takuumureus ja mehukkuus (kunhan sitä ei paista liikaa, kuten muidenkin lihojen yhteydessä) aika helppokäyttöisessä paketissa.

Vanha kansa tiesi, että possu pitää aina paistaa ihan kypsäksi asti. Noista ajoista on itsepintaisen jalostuksen kautta päädytty nykyisiin, varsin vähärasvaisiin possuihin, jotka voi huoletta jättää aavistuksen verran mediumiksi, jolloin lopputulos on mehukkaampi. Todennäköisesti entivanhaiset, rauhassa kasvaneet läskipossut olivat nykyisiä maukkaampia. Rasva suojasi lihaa kuivumiselta, jolloin sen saattoi huoleti ajella pannulla perille asti. Sääli, että rasvasta on viime vuosina tehty yksiselitteinen pahis, joka kitketään kaikkialta, missä se vähän päätään näyttää - mausta tinkien :(

Tässä siis maestro Bronxin autenttista sähköpuhetta ruoanvalmistuksen nyansseista:
21:46 - nymmuuten tuli aika jees ruokaa
21:47 - citymarketissa oli näppärä kokonainen possun ulkofile tarjouksessa
21:47 - jotain jauhelihan hintaista
23:06 - leikkasin pikku pihveiksi
23:08 - putsasin rasvan pois, leikkelin noiseteiksi
23:09 - hiukkasen öljyä, balsamicoa, pippuria
23:09 - annetaan hautua
23:09 - taputtelin vähän rystysillä
23:09 - paistetaan voin ja öljyn seoksessa
23:09 - paiston lomassa rouhitaan pippuria pintaan
23:10 - ja vähän grillimaustetta
23:10 - eipä mene kauan kun on kypsää ja sopivan väristä
23:11 - kun on paistettu, huuhdellaan pannu kermalla
23:11 - ja keitellään vähän kasaan
23:11 - -> soosi
23:11 - pistin tuoretta inkivääriä ja curryä
23:12 - perunat kaveriksi
23:12 - ja Laitilan Kukko Pils

Seurasimme reseptiä suhteellisen orjallisesti ja tulos oli maukas. Inkivääri raikastaa annosta tosi kivasti, joten sitä kannattaa ehdottomasti lisätä mukaan.

Ja Laitilan Kukko Pils!




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails