lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Pikaiset burritot


Nämä jauhelihatäytteiset burritot sopivat mainiosti maaliskuisen lauantai-illan hiukopalaksi. Ketsuppi antaa täytteelle mukavasti makua ja mehevyyttä (etenkin jos ylittää ohjeellisen ketsupin määrän, kuten minulle pääsi käymään). Joten jos haluaa pikaisesti ja vähällä vaivalla maistuvaa mahantäytettä, niin kannattaa painaa resepti mieleen:
Tex Mex -burritot
8 BURRITOA

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 jalopenoa
0,5 dl ketsuppia
0,25 tl suolaa
1 paprika
2 tomaattia
100 g Crème Bonjour Light Cheddaria
8 tortillaa

Vuokaan:
1 rkl margariinia tai öljyä

Kuorrutus:
1 dl juustoraastetta

Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Sekoita joukkoon hienonnetut jalopenot, ketsuppi ja suola. Suikaloi paprika ja lisää pannuun. Hauduta 5 minuuttia. Kuutioi sillä välin tomaatit. Levitä tuorejuusto tortilloille ja nosta jauhelihatäyte päälle. Ripottele päälle vielä tomaattikuutiot. Kääri tortillat rulliksi. Nosta rullat voideltuun uunivuokaan vieri viereen. Ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta tortilloja uunissa 200° C lämpötilassa 5–10 minuuttia. Tarjoa burritot raikkaan salaatin kanssa.


Ohje on kirjasta Viikonloppu Naisen kanssa. Sen sai ruokakaupasta kaupan päälle, kun osti kaksi Crème Bonjour -tuorejuustopurnukkaa, ja minä haksahdin tietenkin juustohankintoihin saman tien. Kirjassa on joka tapauksessa kivoja reseptejä muun muassa täytettyihin leipiin ja lisäksi vielä muutama Naisen kanssa -sarjakuva, joissa kuvataan parisuhdetta jälleen kerran aivan mahdottoman osuvasti. Esimerkiksi juhlien jäjestämisestä kerrotaan seuraavaa:
Nainen ei voi kutsua ketään kotiin suorittamatta laajoja järjestelyjä. Kodin järjestämisessä tähdätään vaikutelmaan, että he eivät asu siellä.
Syötäväksi mies ostaisi sitä mitä hän itsekin aina syö, mutta enemmän. Mutta nainen laatii koko illan mittaisen sarjan piensyötäviä, joiden valmistelussa on suuri vaiva.
Naulan kantaan.

2 Comments:

At 12/3/06 20:32, Anonymous Anonyymi said...

Hyvä kun muistutit tuosta kirjasesta. Täytyykin mennä lähimarketin juustotiskejä tiiramaan, josko siellä olisi tuota kirjaa tarjolla. Itselläni on muutama noita Creme Bonjour-kirjoja ja niissä on kyllä monia käyttökelpoisia ohjeita meidän perheen makuun.

 
At 12/3/06 20:45, Blogger Rosmariini said...

Toivottavasti kirja löytyy. Tuorejuustolla saa kätevästi mehevyyttä monenlaisiin ruokiin, joten oli kyllä kiva saada uusia reseptejä omaan keittokirjahyllyyn.

Ja jostain syystä noihin "jotain saa kaupan päälle tai ilmaiseksi" -juttuihin ei kerta kaikkiaan voi olla lankeamatta. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails