torstaina, joulukuuta 29, 2005

Liekitetty ananas

Rommilla liekitetty ananas on kaikkea, mitä hyvältä jälkiruualta voi toivoa: helppo, näyttävä ja herkullinen. Ostimme tällä kertaa tarkoitusta varten ihan kokonaisen ananaksen, mutta säilötystäkin versiosta tätä on tehty ja hyvin on maistunut. Ananaksen puuttuessa voi liekittää vaikka banaania taikka vaikka persikkaa. Meikäläiset vaan ovat jumittuneet jälkkäriliekityksissään lähes pelkästään ananakseen - se kun natsaa rommiaromin kanssa niin harvinaisen hyvin yksiin.

Ananas kuoritaan ja viipaloidaan. Viipaleet käännellään sokerissa ja nostellaan voideltuun uunivuokaan. Puristetaan päälle pirskautukset sitruunan mehua, minkä jälkeen lykätään vuoka uuniin 225 asteeseen vajaaksi vartiksi. Tällä välin voi kuumentaa kattilassa desin verran rommia, kunhan pitää varansa eikä päästä nestettä kiehumaan. Sitten vaan ananasvuoka pöytään ihmisten ihasteltavaksi - rommi päälle ja tulitikkua kehiin (sitä ennen tietenkin valitaan liekitykseen paikka, jonka lähistöllä ei ole verhoja, hiuksia tahi mitään, mikä on helposti syttyvää). Valoja voi ennen tulen tuikkaamista taktisesti hieman vähentää, jotta liekityksen valaisuvaikutelma olisi kokonaisvaltaisempi. Kunhan liekit sammuvat, tarjoillaan. Vaikka vaniljajätskin kanssa.

Video

Voit katsoa videon tapahtuneesta tästä.

5 Comments:

At 29/12/05 14:58, Anonymous Nimetön said...

Tuossahan idea uuden vuoden jälkiruoaksi. Sopivan näyttävä.
Pitääkin enää vain valita sopiva pääruoka

 
At 29/12/05 15:30, Blogger Rosmariini said...

Liekitys on aina hauskaa. Nyt ei pimennetty huonetta kunnolla kuvaamisen vuoksi, mutta esim. pelkässä kynttilöiden valossa näyttävyys vain kasvaa. Herkullista on myös, varsinkin jos kauhoo vielä lopuksi rommilientä ananasten päälle.

 
At 2/1/06 09:17, Anonymous Nimetön said...

Kokemusta viisaampana, jaan oman vinkkini tähän:
Kun ostaa rommin, pitää muistaa varmistaa että se on yli 40% alkoholipitoisuudeltaan.
Jos nyt kuitenkin pullo "vähäalkoholillista" rommia sattui ostokseksi, niin alkoholin (ja koko setin) voi joko lämmittää uunissa tai pannulla.

 
At 2/1/06 09:35, Blogger Rosmariini said...

Me käytimme liekitykseen muistaakseni tummaa Balticia, joka lämmitettiin etukäteen kattilassa. En ole hoksannutkaan, että prosenteilla voi olla liekityksen kannalta merkitystä, mutta pitääpä kiinnittää asiaan jatkossa huomiota.

 
At 5/1/06 16:00, Blogger Pippurimylly said...

Mitä ytympää, sen paremmin palaa. Kun kuumentaa lähelle kiehumispistettä, palaa erittäin paljon paremmin. Vähän laimeampikin suorastaan hulmahtaa, kun on tarpeeksi kuumaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails