perjantaina, joulukuuta 23, 2005

Kinkkuviini

Pastanjauhajien joulupöytää on muutaman viime vuoden ajan juhlistanut lyömätön juhlaviini Zenato Ripassa Valpolicella Superiore (2001). Heti ensimmäisellä maistamiskerralla se muutti käsityksiämme italialaisista punkuista. Me kun olimme pitäneet niitä ohuina ja laimean mehumaisina! Tässä viinissä on kuitenkin makua ja ryhtiä - varsinkin kun hoksaa ottaa korkin pois hyvissä ajoin ennen nauttimista, jotta juoma ehtii tuulettua kunnolla. Tasapainoinen ja runsas maku toimii hyvin perinteisessä suomalaisessa joulupöydässä, jossa on melkoinen kirjo erilaisia makuja laatikoista sillien kautta itse asiaan eli kinkkuun.

Jouluviinivalintamme ei ole kovinkaan omaperäinen, sillä samaista pullotetta suositellaan yleensä näihin aikoihin joka puolella. Alkossakin Zenatot oli kasattu näytille heti ovisuuhun, mistä voi päätellä, että kauppa käy. Hinta on viinin huonoin puoli, sillä se kipuaa reiluun 17 euroon saakka. Mutta kerranhan sitä vain eletään ja joulua vietetään.

Kyseisestä viinistä on kirjoitettu hieman monitahoisempikin kuvaus tuoreehkoon Minulle läheistä -viiniblogiin. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

2 Comments:

At 25/12/05 20:45, Anonymous Nimetön said...

Arvatenkin oiva punkku teillä. Aiemmin tänä vuonna tuli testattua Zenaton edullisempi Valpolicella Superiore (Alko: 450187), ja se leimattiin kyllä 'bronx approved'. Tuo Ripassa on vielä testaamatta. --bronx

 
At 25/12/05 21:26, Blogger Pippurimylly said...

Itse asiassa meilläkin makaa tuo samainen Valpolicella Superiore, mutta vielä kaapissa avaamattomana - siinä vakaassa aikomuksessa, että se tulee nyt joulun syömingeissä nautittua. Erittäinkin kiva kuulla, että sielläkin on kivaa odotettavissa korkin takana!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails