Kukkakaaligratiinia lohimedaljongin kera

Kaverikseen lohi sai pikakokkaukseen mainiosti soveltuvaa kukkakaaligratiinia, jonka ohjetta oli testannut ja hyväksi havainnut Vaanilan koekeittiön valtiatar Ainailona. Tällä tavoin meitä kanttarelli-kukkakaaligratiinin tekoon ohjeistettiin: "Kanttarellipussikeitto, 3-4 dl vettä, 1 flora ruoka ja Koskenlaskija kanttarelli sotketaan yhteen, sörsseli kukkiksen päälle, juustoraastetta pintaan ja uuniin." Minä laitoin asteita 225 ja kypsentelin sapuskaa epämääräisehkön ajan paistumisastetta välillä kurkistellen. Periaatteessa gratinoinnin voi tehdä hyvinkin nopeasti kovalla lämpötilalla (grillivastuksia käyttäen), mutta kun kukkakaalit olivat tällä kertaa esikeittämättömiä, annoin niiden muhitella uunin lämmössä varmuuden vuoksi vähän pitempään.

3 Comments:
Ruokailimme aatonaattoiltana ystäväpariskunnan seurassa tällä reseptillä, ja kaikki olivat perin tyytyväisiä. Tosin medaljongit leikkasin ja maustoin itse...
Kiva, että maistui! Lohi on tosi kiitollinen kala, kun se taipuu niin moneksi. Oikein hyvää joulunjatkoa!
Tämä on yksi meidän suosikeista. Toooosi hyvää ja helppoa :)
Lähetä kommentti
<< Home