perjantaina, joulukuuta 16, 2005

Paolan perunacurry

Herkkuruuistaan tunnettu Paola toi pastanjauhajien joulukuiselle kokkauslistalle perunacurryn. Tämä sapuska on vallan veikeä, kun perussuomalainen peruna ja porkkana pääsevät tekemään pannulla tuttavuutta eksoottisen currytahnan ja kookoksen kanssa. Reseptin lähettäjä suosittelee tekemään perunacurrya isomman satsin kerrallaan, koska seuraavilla lämmityskerroilla maku vain paranee.

Perunacurry

2 cm pala tuoretta inkivääriä
7-8 valkosipulin kynttä
iso sipuli
pikku tilkka öljyä
2 rkl mietoa currytahnaa
1/3 tuubi tomaattipyrettä (tai pari pientä purkkia)
5-6 isohkoa perunaa
3 porkkanaa
purkki kookosmaitoa

Kuutioi kuoritut perunat ja porkkanat sopiviksi suupaloiksi sekä kuori ja silppua sipulit ja inkivääri. Kuullota inkivääri ja sipulit öljyssä, lisää currytahna ja sekoittele tovi. Heitä sitten joukkoon tomaattipyre, perunat ja porkkanat, sekoita hyvin. Lopuksi kaada mukaan kookosmaito ja anna hautua kannen alla kunnes perunat ovat kypsiä.

En tiedä, miltä tämän ruuan pitäisi näyttää, kun en ole koskaan aiemmin kuullut edes puhuttavan perunacurrysta. Oma versioni lienee ainakin liian punaista, koska ylitin taktisesti tomaatin ohjeellisen määrän. Valkosipulin määrän puolestani alitin (joskin omat kynteni olivat melkoisen pulleita, eli eiköhän niitä tullut riittämiin).

Olipa kyllä jälleen kerran hyvältä tuoksuva ja maistuva ruoka. Kannattaa ilman muuta kokeilla, jos haluaa syödä perunaa hieman totutusta poikkeavalla tavalla. Mikäli joku on vailla muunteluvinkkejä, niin perunacurryyn näytetään laitettavan usein myös kukkakaalta. Mistä tulikin mieleeni, että kukkakaali ei ole vieraillut keittiössämme aikoihin. Kukkakaaligratiini voisikin olla pitkästä aikaa maullaan.

6 Comments:

At 16/12/05 11:54, Anonymous reppuli said...

Luen blogianne kuola suusta valuen, mutta minulla on ongelma: olen nykyään älyttömän laiska kokki.

Yleensä olen tykännyt ruuanlaitosta, ja hommaan kunnolla paneutuessani onnistunkin mielestäni usein aika hyvin. Viime aikoina olen kuitenkin suhtautunut ruuanlaittoon vähän puolihuolimattomasti, ja se näkyy myös tuotoksissa.

Hyviä neuvoja kellään?

 
At 16/12/05 12:20, Blogger Rosmariini said...

Ainakin minulla kokkausinnostus tuppaa olemaan vähän kausiluonteista. Nyt eletään varsinaista huippukautta, mutta eiköpähän se laiskempikin kausi tule taas jossain vaiheessa vastaan.

Olisi kyllä hauskaa lueskella blogistasi, minkälaisia ruokia Bahrainissa tavataan syödä, kun en ole siellä päin maailmaa koskaan käynyt. Eri maiden erikoisuuksia on aina yhtä hauska kokata - makumatkailu on mukavaa.

 
At 16/12/05 21:17, Blogger ainailona said...

Kukkakaalista tulikin mieleen juuri viime viikonloppuna kokeilemani pikaruokagratiini [meillä joudutaan näihin pikiksiin usein turvautumaan]. Kanttarellipussikeitto, 3-4 dl vettä, 1 flora ruoka ja Koskenlaskija kanttarelli sotketaan yhteen, sörsseli kukkiksen päälle, juustoraastetta pintaan ja uuniin. Helppo ja herkullinen.

 
At 17/12/05 04:02, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset ohjeesta! Pikaruokakokkailulle on aina tarvetta.

 
At 17/12/05 19:03, Anonymous reppuli said...

Meille on käynyt niin kuin luulisin että useimmille ulkomailla asuville täällä päin: Ihmiset joihin olemme tutustuneet ovat kaikki jostain muualta muuttaneita. En ole vielä siis päässyt vakoilemaan minkälaista ruokaa bahrainilaiset tekevät.

Itsenäisyyspäiväpippaloissa kävikin toisinpäin: tarjolla oli bahrainilaisen miehen tekemää suomalaista ruokaa -karjalanpiirakoita ja munavoita! Hyviä olivat!

Sen verran voin sanoa sen perusteella mitä olen paikallista ruokakulttuuria seurannut, että ulkona syödään paljon, sillä se on ihan älyttömän halpaa. Grillattu ruoka on in, ja sen kyytipoikana dippaillaan erilaisia tahnoja.

Mutta lupaan ottaa asiakseni syventyä paikalliseen ruokakulttuuriin vähän enemmän. Jos vaikka siitä löytyisi se tarvittava kipinä, joka saisi laiskan kokin taas innostumaan ruuanlaitosta!

 
At 17/12/05 22:02, Blogger Rosmariini said...

Grillattu ruoka ja dippaillut tahnat kuulostavat varsin maittavalta eväältä. Toivottavasti kipinä syttyy! :) Toisaalta jos siellä on saatavilla runsaasti hyvää ravintolaruokaa edullisesti, niin ei mikään kumma, etteivät omat kokkailut tällä hetkellä juurikaan huvita.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails