Pikkuleipiä

Ja opettelu onkin jo alkanut: Pastanjauhajien keittiössä valmistui tällä kertaa suklaalla ja aprikoosilla terästettyjä pikkuleipiä.
Suklaa-aprikoosi pikkuleivät (n. 60 kpl)
250 g voita
2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
7 dl vehnäjauhoja
150 g tummaa suklaata (70% tavara on optimaalista leivontaan)
n. 1 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
0,75 dl mantelirouhetta
Sekoita pehmeän voin joukkoon sokerit. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Rouhi suklaa ja paloittele aprikoosi pieniksi kuutioiksi. Lisää suklaarouhe, paloitellut aprikoosit ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Laita taikina jähmettymään puoleksi tunniksi.
Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmäksi. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Olen Alastoman kokkini siinä määrin sisäistänyt, että tiedän tumman suklaan ja manteleiden olevan varsinaisia terveyspommeja. Tosin voi olla, että terveyttä tavoiteltaessa niitä ei kannata välttämättä yhdistää voihin ja sokeriin.
2 Comments:
vau nuo vaikuttavat ihan loistavilta pikkuleiviltä.heti jauhot pöllyämään. varmaan tosiherkkuja esim kymmenes päivä oleviin pikkujouluihin!! ;)
Hehee. Niihin bileisiin on jo ihan oma ruokalistansa suunnitteilla. :-D
Lähetä kommentti
<< Home