maanantaina, joulukuuta 03, 2018

Karaokebaarissa, elokuvissa ja baseball-ottelussaMonet japanilaiset tekevät paljon töitä, mutta myös vapaa-ajanviettotapoja on monia ja japanilaisissa kaupungeissa on runsaasti esimerkiksi pachinko-pelihalleja ja karaokebaareja. Pachinko on japanilainen raha-automaattipeli, jota pelataan metallisilla kuulilla. Koska rahalla uhkapelaaminen on Japanissa kielletty, mahdolliset pelivoitot voi lunastaa esimerkiksi syötävinä ja juotavina tuotteina, mikä ei sinänsä kuulosta omalta kannaltani yhtään hullummalta.

En ole itse pelannut pachinkoa, mutta monia muita japanilaisten suosimia ajanviettotapoja olen sen sijaan kokeillut. Onseneista kirjoitan enemmän tulevissa postauksissa, mutta karaokessa olen käynyt Sapporossa asuvien tuttujen kanssa vaikka kuinka monta kertaa. Japanissahan karaoken laulaminen on siinä mielessä erilaista kuin Suomessa, että kaveriporukan kanssa vuokrataan laulamista varten karaokebaarista erillinen huone, jonne saa halutessaan tietenkin myös syötävää ja juotavaa.

Tässä tapauksessa neljän hengen seurueen käyttöön luovutettu huone olisi sopinut isommallekin porukalle:

Karaokebaareissa pääsee muuten laulamaan myös suomalaista musiikkia: Ainakin Korpiklaani tuntuu olevan hyvin edustettuna.Karaokebaariin mennään usein illallisen päätteeksi, joten siellä tulee keskityttyä enemmän juomapuoleen, mutta elokuviin olemme ostaneet syötävääkin mukaan. Ruoat ovat toki vähän mikrossa lämmitettävää mallia (hodareita, ranskalaisia, friteerattua kanaa jne.), mutta ruokaa yhtä kaikki. Elokuvissa olemme käyneet Sapporo Cinema Frontierissa, joka sijaitsee käytännössä Sapporon päärautatieasemalla.

Yksi Japanin suosituimmista urheilulajeista on baseball. Emme ole yleensä kovinkaan innokkaita penkkiurheilijoita (viime kesänä katsoin kyllä vähän jalkapallon MM-kisoja, kun Japani pärjäsi niin hyvin + joskus saatan katsoa Kärppien vihoviimeisen liigapelin, jos ovat mestaruudesta pelaamassa), mistä syystä tuntui ehkä vähän omituiselta mennä Sapporossa baseball-otteluun.

Olin kuullut, että Sapporo Dome on jo itsessään näkemisen arvoinen paikka, ja pelissä olikin todella hyvä tunnelma. Kotijoukkue oli koko Hokkaidon ylpeydenaihe eli Hokkaido Nippon Ham Fighters (joukkueiden nimet ovat täällä usein hyvin kaupallisia; Nippon Ham on suuri japanilainen ruoka-alan yritys).Sapporo Domella oli vaikka kuinka monta ruokakojua, joista sai viedä ruokaa (esim. riisikulhoruokia, bentoja, MOS-burgereita, KFC-kanaa) katsomoon. Ylimmän kuvan Hokkaidon muotoisella munakkaalla koristeltu yakisoba-annos oli oma katsomoruokamme.

Omia juomia sai viedä mukana, kunhan ne kippasi ennen katsomoon menoa tarkoitusta varten varattuihin muovimukeihin. Lisäksi katsomossa kulki jatkuvasti juomanmyyjiä, joilta sai ostaa limsaa tai olutta.

Pesäpallon säännöt tuntevana baseball-pelin juoneen pääsi nopeasti käsiksi, ja kannustushuutojakin alkoi oppia nopeasti. Sapporo Domella pelataan myös jalkapallo-otteluita. Ties vaikka pääsisi sellaistakin katsomaan jolloinkin.Sapporo Dome on kätevästi tavoitettavissa metrolla: linjaksi valitaan sininen Tōhō Line ja pois jäädään Fukuzumi-nimisellä päätepysäkillä.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails