tiistaina, helmikuuta 02, 2016

SinappilohiKoska en ennätä viipyä arki-iltaisin keittiössä taas tätä nykyä kovin pitkiä aikoja kerrallaan, olisi hyvä, että jemmassa olisi mahdollisimman paljon nopeasti valmistuvien ruokalajien ohjeita. Hyvin usein ateria koostuu arki-iltaisin kalapalasta ja kasviksista, viime aikoina enimmäkseen uunijuureksista.

New York Timesin ruokaohjeita tulee selailtua aina silloin tällöin, ja sieltä löysin taannoin myös ohjeen tähän sinappiloheen:

Sinappikuorrutettu lohi

lohifilettä (paloina)
dijonsinappia
ruskeaa sokeria
suolaa ja mustapippuria

Lämmitä uuni 205 asteeseen. Sekoita sinappia ja sokeria siten, että saat maut (omalta kannaltasi) sopivaan suhteeseen keskenään. Sirota lohen päälle suolaa ja pippuria. Aseta lohipalat nahkapuoli alaspäin esim. kevyesti voideltuun vuokaan. Levitä sinappiseos fileiden pinnalle ja aseta vuoka uunin yläosaan. Vajaassa vartissa pitäisi tulla valmista, lohipalasten paksuudesta riippuen.

Työkaverini suositteli vähän aikaa sitten lohen (esimerkiksi teriyakilohen) kaveriksi wasabimuusia. Wasabimuusi tehdään tavallisen perunamuusin tapaan muuten, mutta maidon sijasta perunoiden sekaan lorautetaan kermaa ja voin sijasta mukaan sekoitetaan kunnon luraus wasabia.

(Wasabimuusi ei ole ollenkaan niin vihreää kuin perinteinen vihreä perunamuusi, toim. huom.)

2 Comments:

At 3/2/16 12:35, Blogger Sofia said...

Klassikko!

Mä laitan päälle vielä tilliä. Se vähän raikastaa.

 
At 3/2/16 12:48, Blogger Rosmariini said...

Sinappilohi kaipaa kieltämättä raikkautta. Olen joskus testannut muunkinlaisia sinappilohiohjeita, mutta niissä sinappisuus on ollut jotenkin liian läpitunkevaa.

t. yx ketsuppi-ihminen Pohjois-Suomesta

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails