sunnuntaina, lokakuuta 30, 2011

Arki-illan nopeat

Elämä on taas vaihteeksi mennyt sen verran työntäyteiseksi, että olen harkinnut jo reseptikilpailun järjestämistä arki-iltoihin sopivista huippunopeista ruokaohjeista.

Nyt olisi nimittäin tarvetta ripeästi valmistuville ruokalajeille, joita joku olisi kuitenkin testannut ja hyväksi havainnut. Yksi tuttavani vinkkasi sopivasti tästä tonnikala-tortillalasagnesta, jonka kanssa ei kovin pitkään nokka tohissut. Eikä kuvaamiseenkaan mennyt aikaa, kun se hoitui tällä kertaa kännykkäkameralla. Aikamoista pikaelämää.

Tonnikala-tortillalasagne (ohje on peräisin Valiolta, mikä on ehkä pääteltävissäkin)

1 pak (6 kpl) isoja vehnätortilloja

Täyte:
1 pussi (200 g) pakastesipulia
2 rkl Valio Oivariini juoksevaa
1 pussi (180 g) juuressuikaleita
2 tlk (à 200 / 150 g) tonnikalaa vedessä
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
2 - 3 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 (3,3 dl) Valio ruokakermaa 10 %
1 dl persiljaa
1 pussi (150 g) Valio Polar 15% raastetta

Kuullota sipulit rasvassa paistokasarissa. Lisää suikalejuurekset. Paista n. 3 min. Lisää valutettu tonnikala. Mausta. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma tai Valio täyteläinen ruoka 2%. Anna kiehua hetken. Nosta kasari levyltä. Lisää hienonnettu persilja ja puolet juustoraasteesta.
Lusikoi tilavan, vähintään 2,5 litran vetoisen uunivuoan pohjalle hiukan täytettä. Lisää sen päälle vuoroin tortilloja ja täytettä. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
Paista 225 asteessa 10 - 15 min. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Kaipasin ruokaan lisätulisuutta, joten seuraavalla kerralla voisi pilkkoa sekaan pikkuisen oikeaakin chiliä. Tällä kertaa tulisuustarve hoitui jälkijättöisesti Srirachan avulla.

Vähän tuota valmista ohjetta piti mennä toki peukaloimaan. Ihan niin nopean kokkauksen ystävä en ole, ettäkö pakastesipulia ostaisin. Ja valmiiden suikalejuuresten sijaan voi raastaa vaikka porkkanaa.

--
Yksi omista pikaruokasuosikeistani on fetapastapannu. Te voitte jakaa omat vinkkinne (ja vaikka linkkinne) kommenttilaatikon puolella.

11 Comments:

At 30/10/11 22:44, Blogger Jaana said...

Pinaatti-mozzarella-tomaattipasta on nopeaa ja herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.

 
At 30/10/11 22:46, Blogger Jaana said...

Ai niin, piti vielä kommentoida tuosta teidän postauksen otsikosta - jollekin voisi tulla siitä mieleen ihan muut jutut kuin ruoka ;-)

 
At 30/10/11 22:54, Blogger Rosmariini said...

Oi, kuinka pikainen tuplakommentti! :D

Olen viihtynyt viime aikoina huomattavan hyvin pinaatin äärellä, joten passaa!

Tuosta kakkoskommentista tuli mieleen yksi alkuaikojen postaus, jonka tutut tulkitsivat yksimielisesti kaksimieliseksi... mutta ehkä jätän linkittämättä. :)

 
At 30/10/11 23:30, Blogger Marja said...

Pastakastike siskonmakkaroista valmistuu nopsaan ja luonnollisesti maistuu hyvältä :)
http://soppaajasilmukoita.blogspot.com/2011/06/siskonmakkarapasta.html

 
At 30/10/11 23:36, Blogger Terhi said...

Kiire, se häviävä luonnonvara...tai not.
No meillä maistuu kanaquesadillat jotka juuri postasin :)

On joo osittain valmista mutta sitäkin nopeampaa ja maistuu työpäivän jälkeisessä paniikin omaisessa fiiliksessä aikuisille kuin lapsille.

 
At 31/10/11 00:11, Anonymous Anonyymi said...

Yks ilta kun istuttiin kaverilla iltaa, niin se vääns nopeesti nopeeesti tomaatti-feta-tonnikala pastat niin, että laitto kirsikkatomaatteja ja valkosipulin kynsiä paahtumaan uuniin pellille hetkeksi. Sillä aikaa keitti tagliatellet yms. Sitten lopuks muussas kulhossa ne tomaatit ja valkosipulin, sekaan purkki pari sitruunapippuri tonnikalaa ja fetaa muruina. Kaikki sekasin ja avot. Oli muuten hyvää. Nomnom.

 
At 31/10/11 00:16, Blogger Rosmariini said...

Marja: Ai hitsi, makkaran ja makaroonin yhdistelmä oli muuten joskus muinoin ihan huippu. Ja ilmeisesti myös huippunopea.

Terhi: Quesadillat, nam!

Niin se vaan menee, ettei joka päivä ehdi tehdä kaikkea alusta asti. Niin mukavaa kuin olisikin syödä esim. joka päivä itse leipomaansa leipää.

Anonyymi: Fetaa, tomaattia, valkosipulia, lääh. Tuo uunissa paahtaminen tuo tomaatteihin lisäksi ihan mahtavaa makua. Pitääpä kokeilla tuota itsekin.

Minusta on aina niin kadehdittavaa, kuinka nopsaan ja mutkattomasti jotkut saavat aikaan herkullisia aterioita.

 
At 31/10/11 08:00, Blogger RiikkaS said...

Murenna paketillinen aurajuustoa kattilaan, lisää purkillinen kermaviiliä ja iso läjä kuullotettua sipulia. Kuumenna niin että juusto sulaa. Lisää suikaloitua keittokinkkua, tarjoa tuorepastan kanssa. Omnom.

 
At 31/10/11 11:28, Blogger Rosmariini said...

Voi hitsi, kinkku-aurajuustopastaa. Siitä saisi kaiken lisäksi kunnon lohturuokaa harmaaseen syksyyn.

 
At 31/10/11 20:05, Anonymous Agatha said...

Voi, järjestäkää ihmeessä se reseptikilpailu, täällä toinen joka kaipaa kipeästi uusia ohjeita arki-iltojen nopeisiin ruokiin :) Ja kun vielä olisi jotain muuta kuin pastaa, se on kyllä nopeaa, mutta kun yrittää vähän vähentää tuota valkoisen vehnän käyttöä, niin pää lyö tyhjää vähintään joka toinen ilta.

 
At 2/11/11 09:50, Blogger Rosmariini said...

Mietin itsekin just tuota, että kotoisa pikaruoka on tosi monesti jonkinlaista pastaa.

Ehkä päräytänkin ruokakisan jossain vaiheessa käyntiin. Jos vaan muilta hommiltani ehtisin. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails