tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Lisää lähiruokaa

Erästä pitkäaikaista vakkarilukijaamme on kiittäminen siitä, että sain viimein tilattua härkäpapuja tänne jauhantapajalle. Niistä olisi tarkoitus kokata ainakin samantyyppisiä taamiya-kasvispihvejä, joita pääsimme maistelemaan parin kuukauden takaisella Egyptin-reissullamme.

Härkäpavut ovat keittiössämme kokonaan uusi tuttavuus (paitsi edellisessä blogimiitissä saimme purkillisen härkäpavuista tehtyä valkosipulista favatahnaa), joten saa nähdä, mihin kaikkeen niitä osaisi käyttää.

Samaan (Lassilan tilalta tilattuun) pakettiin mahtui myös luomuherneitä, hampunsiemeniä sekä ohraryynejä.

5 Comments:

At 26/5/10 09:37, Anonymous TiV said...

Moi! Samaiselta tilalta olen noutanut pussin härkäpapurouhetta. Hyllyssä se nököttää kovin kauniisti.... Eli en sitten yhtään osaa laittaa niitä mihinkään.. Favatahna taitaa mennä kokeiluun. Mutta mielenkiinnolla odotan bloggauksianne!

 
At 26/5/10 10:26, Blogger Rosmariini said...

Minäkin odotan, että pääsisi etsiskelemään ihan uudenlaisia reseptejä. Jospa kesäkuussa olisi taas enemmän aikaa kaikelle tuommoiselle.

 
At 26/5/10 15:31, Blogger Jael said...

Härkäpavut ovat hyviä,ja tänä talvena käytin niitä paljon tuoreina. Opin myös,että monet Välimeren alueella asuvat ihmiset eivät voi syödä härkapapuja,niiden aiheuttaman favismi-sairauden vuoksi.

 
At 26/5/10 16:20, Blogger Rosmariini said...

Minulle oli pikkuisen ylläri se, että härkäpavuilla on vanhastaan ollut Välimeren maissa niin vahva asema. Jotenkin olen aina mieltänyt sen pohjoisemmaksi tuotteeksi (vaikka Suomessa viljelyä yritetäänkin nyt vasta taas elvyttää).

Mutta kääk, mikäs tauti se tuommoinen on. Pitääpä taas vähän googlettaa.

 
At 26/5/10 19:40, Blogger Marika said...

Kiva saada uusia luomuvinkkejä, erityisesti mistä saisi tuollaisia lähituotteita :)

Jäänpä minäkin odottelemaan härkäpapupostailuja :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails