maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Salmiakkia kakkuun

Minun vastuullani oli tehdä (edellisessä postauksessa mainitun) pastan päätteeksi jälkiruokaa, ja päädyin turkinpippurifriikin hyydykekakkuun. Minulla on pitkän linjan salmiakkifanina ollut tarkoitus testata tuota kakkua jo vaikka kuinka monen vuoden ajan, mutta nyt viimeinkin inspiroiduin.

Lopputulos ei ollut vaan ihan kamalan onnistunut. Keltaisen päällyskiilteen sisältö oli esimerkiksi 4 kpl liivatelehteä + 1 dl appelsiini- tai mangomehua, mitä heti alkuunsa pidin pikkuisen omituisena. Lopputuloksena kiillettä tulikin vain ihan olemattoman pieni kerros, jonka liivatteiden suuri määrä teki vielä kaiken lisäksi jotenkin kireäksi. Kääk. Olisi pitänyt luottaa itseensä ja lisätä mehun määrää.

Lisäksi erehdyin koristelemaan kakun vähän liian aikaisin sillä seurauksella, että turkinpippurirouhe sai jääkaapissa kuvun alla hieman nestemäisemmän olomuodon. Pohjasta tuli puolestaan liian paksu, mutta kyllähän tuota söi, kun oli siinä kuitenkin sitä salmiakkia.

Mistä tulikin mieleeni, että taannoisen Salmiakki-Finlandian voitti Malaco Must Dark Shots, joka oli viime syksynä järjestämässämme salmiakkitestissä myös oma suosikkini.

Muistan muuten kuulleeni salmiakki-sanan ensimmäistä kertaa päiväkerhon kerhotädiltä, joka oli kovasti tykästynyt mustaan makeiseen. Onhan siitä jo muutama vuosi(kymmen) vierähtänyt.

8 Comments:

At 27/4/10 18:50, Anonymous Emmi said...

Heips!
Tuo ohje kuulostaa hyvältä, mutta ei ole paljon kokemusta tuon tyyppisisä "kakuista". Kuinka tekisit siis eri tavalla kiilteen, eli ainesten oikeaoppisemmat määrät? :)

 
At 27/4/10 19:18, Blogger Rosmariini said...

En ole itsekään mikään erityisen asiantunteva kakkujen tekijä, mutta lisäisin nesteen määrän esim. kahteen ja puoleen desiin.

Mangososekin sopii tuommoiseen kiilteeseen aika kivasti. Esim. täältä löytyvässä juustokakkuohjeessa on mangokiilteen aineksina 2 dl mangososetta, 2 dl vettä ja 4 liivatelehteä.

 
At 28/4/10 08:39, Blogger timox said...

Tuli väsättyä viime kesänä vastaavantyylinen turkinpippuri-tuorejuustokakku ja tuolloin pinnalle tuli tuoreita mansikoita ja mansikkakiillettä. Se sopi mielestäni erittäin hyvin salmiakkitäytteen kanssa. Suosittelen.

 
At 28/4/10 09:55, Blogger Rosmariini said...

Salmiakki ja mansikat, tuohon yhdistelmään voisi lähteä aika helposti mukaan. Onneksi kesä tuoreine mansikoineen on jo ihan nurkan takana.

 
At 5/5/10 17:59, Blogger Anni said...

Moikka! Jokainen saa tietysti iskeä kakkunsa päälle niin paljon kiilteitä kuin huvittaa mutta 'ihan virallisessa konditoriamaailmassa' toi desi näyttäis olevan aivan passeli määrä. Toisin sanoen, kiilteen tulis olla kiille, ei kerros, jostain syystä blogeissa vaan tykätään laittaa sitä kiillettä senteittäin.

 
At 6/5/10 10:23, Blogger Rosmariini said...

Hyvä huomio. Ehkä minun vuokani oli sitten vaan liian iso, kun sitä päällystettä ei yltänyt ihan joka paikkaan.

 
At 6/5/10 16:06, Anonymous Anonyymi said...

Ite oon teheny sitruunaturkkari-kakkua hatusta vejetyllä ohojeella.

Tuo nelijä liivatetta vaikuttaa kyllä toooosi paljolta. Ite laittasin ehkä kaks.

Pohojasta tulle hyvä ku tekkee sen salamiakkichilidominoista. eikä tartte ees rasvaa ku jättää ne keksien sisälmykset sekkaan.

Mää oon ite rouhinu turrkrit pienemmiksi ja ongelmaksi o joskus tullu että ne o ruvennu itekseen sullaan sitte pöyväsä eli kakusa ei oo rouhetta vaa semmosia salamiakkia valuvia koloja... Teen ylleensä hyvisä ajjoin ja pakastan, mutta tää ei vissiin tykkää semmosesta. Oon miettiny että pitäskö sulattaa ne turkkarit ihan kunnolla siihe massaan?

Päälliseen ko tiukkaa vähä sitruunamehua, nii tulleepa hyvä.

 
At 6/5/10 16:41, Blogger Rosmariini said...

Kiitos vinkeistä! Enpä ole itse tuommoisista salmiakki-chilidominoista kuullutkaan, mutta nehän sopisivat tämmöisen kakun pohjaan tosissaan hyvin.

Monissa muissakin ohjeissa tunnutaan toisinaan liioittelevan tuon liivatteen kanssa, samasta aiheesta keskusteltiin muutama vuosi sitten vadelmaisten pannacottien yhteydessä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails