lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Matkalla kohti kapsaisiiniaddiktiota

Meillä on ollut täällä viime päivinä vähän tavallista tulisemmat tunnelmat. Chilikauppa lähetti testattavaksemme ja maisteltavaksemme muutamia tuotteita, minkä jälkeen päämme ovat pulputtaneet lakkaamatta chilikokkailuajatuksia.

Paketista löytyi muun muassa kuivattuja meksikolaisia chilejä, kotimaista kylmäsavustettua chilijauhetta, punaista merisuolaa (vau!), säilöttyjä tomatilloja (oma toiveeni), nestesavua, tummaa chilisuklaata ja Kiukku-nimistä chilisalmiakkia (nyt voin mennä karkkipussille aina kun alkaa kiukuttamaan). Itse innostuin ihan valtoimenaan aurinkokuivatulla tomaatilla ja balsamiviinietikalla maustetusta chilihyytelöstä (oli pakko korkata purkki saman tien), jossa yhdistyy mukavasti makeus ja tulisuus. Ostin sen kaveriksi tänään pari passelia juustoa, ja hyvin maistui niidenkin kanssa.

Lähipäivien aikana olisi tarkoitus kokeilla myös Chilikaupan Sauhua, johon on käytetty erittäin lupaavasti paitsi kolmenlaista chiliä myös savuvalkosipulia sekä paahdettua seesamia. Ja tomaattisosetta!Kaikkein jännittävin tuote oli kuitenkin Dragon's Blood, joka on kuulemma niin tulista, että meidän kaltaistemme aloittelevien chiliharrastajien kannattaa suhtautua siihen ilmeisesti hyvinkin suurella kunnioituksella. Täytyy miettiä tarkoin, milloin ja mihin sitä uskaltaisi kokeilla.

Lisäksi pitää sijoittaa pullo keittiössä jonnekin tavallista huomaamattomampaan paikkaan ihan vaan sen takia, että monilla tutuillamme on tapana touhuilla keittiössämme hyvinkin omatoimisesti - ja olisi noloa, jos joku erehtyisi epähuomiossa lisäämään hillittömän tulista chilikastiketta ruokaansa vaikkapa huomattavasti miedomman tabascon tavoin. (Soosiin käytettyä chiliä on alkujaan käytetty ilmeisesti lähinnä elefanttien tainnuttamiseen.)

Chilihedelmistä löytyy runsaasti juttua Raholan syötävistä sanoista, ja chilireseptejä chiliharrastajien foorumilta.

10 Comments:

At 14/3/09 23:02, Blogger Jael said...

Tuosta kaupasta en tiennytkään.Ihania tuotteita!!!!!

 
At 14/3/09 23:11, Blogger Rosmariini said...

Ongelmana tässä onkin, että nuo tuotteet alkoivat huveta vähän turhan nopeasti. :) Tuo Sauhukin rupesi maistumaan meille ihan ylihyvin, kun sitä äsken maistettiin.

(Dragon's Bloodiakin maistoin tipan verran. Kyllähän se tulista oli: kieli puutui hetkeksi, mutta muuten kaikin puolin yllättävän maistuvaa.)

 
At 15/3/09 19:56, Anonymous Anonyymi said...

Onpa mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita! Jään innolla odottelemaan tulevia chilisiä blogipostauksia :)

 
At 15/3/09 21:46, Blogger Rosmariini said...

Joo, saas nähdä, mitä kaikkea tässä vielä lähiviikkojen/kuukausien mittaan keksitäänkään. (Hyviä chilireseptivinkkejä voi lähettää vaikka sähköpostiin, jos jollakin on semmoisia hallussaan.)

 
At 16/3/09 11:12, Anonymous Anonyymi said...

Uusi lukija/kommentoija ilmoittautuu! Chili on meidän perheemme suosikkimauste (ellei jopa yksi raaka-aine) ja ihmettelenkin miten en ole aiemmin chilikauppaan eksähtänyt. Mutta asia on nyt korjattu ja tilaus lähetetty. Toivottavasti teidänkin keittiöstä tulee jatkossa chilihuuruisia postauksia.

 
At 16/3/09 15:05, Blogger Rosmariini said...

Jamie Oliver kertoi muutamia vuosia sitten jossain haastattelussa, että hänen kestosuosikkiraaka-aineitaan kokkailuissa ovat sitruuna ja chili. Silloin vielä pidin ajatusta omituisena, mutta jossain vaiheessa hurahdin sitruunaan ja nyttemmin viimein näköjään ihan kunnolla chiliinkin.

 
At 16/3/09 21:13, Blogger Ketsuppi said...

Chilihyytelö osui silmiin (mutta ei satu)! Täytynee olla epäsuoran markkinoinnin uhri ja panna tilaten.

 
At 16/3/09 21:40, Blogger Rosmariini said...

Hyytelö oli ovelan makea, (alppi)juuston kanssa ehkä parhaimmillaan.

 
At 17/3/09 15:57, Blogger aleksi said...

savustettu paprikajauhe on huippumauste mutta noi super kastikkeet musta lähinnä typerää elvistelyä kun menee niin vahvoiksi ettei voi syödä..

 
At 17/3/09 16:05, Blogger Aurinkotuuli said...

JO pelkkä sana kapsaisiini saa endorfiinini jylläämään. Chilistä en luovu!! Ja uudet chiliin liittyvät tuotteet ovat tervetulleita. Pitääpä käydä katsastamassa tuo kauppa!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails