tiistaina, elokuuta 28, 2007

Posken rusketus häviää

Kesä alkaa olla jo sen verran pitkällä, että vähitellen voisi alkaa valmistautumaan henkisesti taas siihen hetkeen, kun tomaatteja tai tuoreita yrttejä ei pystykään poimimaan enää omalta pihamaalta. Mielelläni kyllä palaisin edes pikkuruiseksi hetkeksi vaikka juhannuksen aatonaattoiltaan, kun työviikko oli takanapäin ja sekä juhannuksen vietto että kesäloma kaikkinensa vielä kokonaan odottamassa.

Ei syksyssäkään sinänsä tietenkään mitään vikaa ole, mutta eilen oli kaupungilla kyllä jo sen verran koleaa, että pikkuhiljaa pitäisi alkaa varmaan pukeutua pipoon ja kaulahuiviin. Tässä kuitenkin sitä ennen vielä entuudestaan julkaisemattomia lomamuistoja kuvakeräelmän muodossa. Yllä Kööpenhaminan lentokentällä aterioitu tanskalainen smörrebröd (tai tanskalaisittain vallan smørrebrød) ja alla itse kuvaamaani lentokonemuonaa:

Vaikka annos näyttää näin jälkikäteen tarkasteltuna kieltämättä aika ankealta, ruoka oli silti koneolosuhteisiin tavallista parempaa. Lihamureke toimi lämpöpaketissa hautuneenakin moneen muuhun murkinaan verrattuna aika hyvin, ja jälkiruuaksi tarjoiltu teollinen minijuustokakku ansaitsi myös erikoispisteet raikkaan appelsiinikuorrutuksensa ansiosta. Ilmeisesti juustokakunkin makeus kaipaa sitten pientä hapokkuutta vastapainokseen. Myös jossain toisaalla maistamani lime-juustokakku oli varsin toimiva kokonaisuus, jos kohta alla olevan kuvan kirsikkaisessa juustokakussakaan ei sinänsä ollut mitään vikaa.

Jenkkileivonnaisista maisteluun pääsi juustokakun lisäksi myös pala brownies-kakkua, mikä ei ollut erityisen innostava kokemus. Liian tiiviisti pakattua ja liian suklaista omaan makuuni (en tosin ole suklaan tai suklaaleivonnaisten ylin ystävä muutenkaan, joten taidan olla vähän jäävi arvioimaan). Ehkä kyseisiä leivonnaisia voisi silti joskus kokeilla kotioloissakin, vaikka ainakin nyt ajateltuna pellillinen brownieseja voisi olla vähän liikaa omaan pienperheeseemme.

4 Comments:

At 28/8/07 20:55, Blogger Vauhtikone said...

Hyvän näköisiä herkkuja olet laittanut tyrkylle - taidanpa rientää seuraavaksi jääkaapille.
Eilen ämpärillisen kaivoin makoisia porkkanoita, pesin ja kuivasin. Ovat hyviä töllön ääressä popsiessa.

 
At 29/8/07 09:03, Blogger Rosmariini said...

Porkkana on pop. Sitä on kulunut tällä viikolla sattuneista syistä kasapäin täälläkin suunnalla...

 
At 29/8/07 10:29, Blogger Aurinkotuuli said...

Tulipa mieleen että tuota brownies-kakkua on kyllä aivan måste-pakko kokeilla. Minulla on yksi kielen mennessään vieväksi haukuttu ohje kaapin perällä, mutta olin unohtanut koko ohjeen. Kiitos siis muistin virkistyksestä. Itsekään en älytön suklaafani ole, mutta tästä saattaisin ehkä tykätäkin. Tuulentuvasta löytynee siis piakkoin tätä suklaista herkkua sekä makuraadin arviot maistuvuudesta :).

 
At 29/8/07 17:36, Blogger Rosmariini said...

Hauskaa! Tässähän on muuten eräällä blogilla yksivuosispäiväkin, joten pieni synttärileipomus voisi olla paikallaan. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails