perjantaina, kesäkuuta 22, 2007

Kasvun taikaa

Pastanjauhajat valmistautuvat parhaillaan juhannuksen viettoon, minkä jälkeen alkaakin lähtölaskenta kohti kesälomaa. Jauhantapalstammekin hiipuu näillä näkymin muutaman viikon blogilomalle (josta tosin pienet poikkeamat koneen äärelle sallittaneen), mutta palaamme toivon mukaan taas heinäkuun lopulla jatkamaan jauhantaa uutta polkkausintoa puhkuen.

Juhannusruokakokkailuni olivat tänäkin vuonna hyvin kasvispitoisia. Onni onkin oma ruukkupuutarha, joka vähensi ostoslistan pituutta melkoisesti. Kysyntää oli tällä kertaa etenkin mintulle, persiljalle ja rakuunalle. Minttua laitoin kasvamaan muutama viikko sitten ostamastani kaupan yrttipuskasta, ja sehän sopeutui ällistyttävän hyvin huolenpitoni kohteeksi. Ylimmässä kuvassa näette sen. Alhaalla taas on aika hasuinen tilli, mutta jospa siitäkin vielä jotain syntyisi.

Edellä mainittujen kasvien lisäksi yrttien joukossa ovat jo viime vuodelta tutut yrttiystävät: timjami, rosmariini, salvia, oregano sekä kerrassaan kunnon satsi basilikaa, josta on nyhdetty satoa kaikkiin viime päivien basilikakokkauksiin. Yrttien lisäksi kasvattelemme luonnollisesti herneitä ja chiliä. Uutuutena on pensaspapu, joka saattaa hyvinkin olla aloittelemassa kasvuaan alemmassa kuvassa (tunnustan laiminlyöneeni jälleen kerran ruukkujen laputtamisen). Saapa nähdä, minkälainen papufarmi näistä vielä kesän mittaan muodostuukaan:

(Kuvat otettiin yhtenä yönä puoli yhdentoista aikaan, mikä selittää valaistuksen kelmeyden. Aurinko paistoi siinä vaiheessa jo sangen matalalta.)

8 Comments:

At 22/6/07 11:49, Anonymous Anonyymi said...

Mukavaa juhannusta teille :) Hienon näköisiä omia yrttejä, ruokiinkin tulee ihan oma fiilis! Mulla kasvaa tuolla parvekkeella aimo tupsu kamomillaa, onko teillä tietoa mihin sitä voisi käyttää?

 
At 22/6/07 12:24, Blogger Rosmariini said...

Tähän hätään tulee mieleen arvatenkin vain kamomillatee. Kamomillaan taitaa törmätä ruokaohjeissa aika harvakseltaan, ja täytyy tunnustaa, etten ole edes hoksannut, että sitäkin voisi kasvattaa itse. Laventelin kasvatus on sen sijaan ollut joskus mielessä (siemenpussikin on hankittuna, mutta en ole saanut kylvettyä sitä mihinkään).

Hauskaa juhannusta myös sinne Kuopion suuntaan!

 
At 22/6/07 12:33, Blogger Varapygmi said...

Kokkailevan kaverin kanssa puhuimme siitä, kuinka kalliita ja arvaamattomia ovat kauppojen persiljat ja tillit. Puolitoista euroa on kova hinta, jos kaipaa yhden hengen annokseen pottuja vähän tillihöytyvää, eikä se vielä takaa, että tilli miltään maistuisi.

Ite kasvatettu olisi ehdoton ratkaisu.

Haluan myös toivotella hyvät juhannukset ja lomat, teidän juttujanne on aina ilo lukea.

 
At 22/6/07 13:10, Blogger Rosmariini said...

Hyvää juhannusta myös sinne varapygmilään sekä tietenkin kaikkialle muuallekin!

 
At 24/6/07 00:38, Blogger Ketturouva said...

Kyllä nuo kovasti pavuntaimilta minusta näyttävät. Oma ruukkupuutarhani (ihka ensimmäinen omalla parvekkeella kasvatettu) on vielä aika vaatimaton, mutta jospa siitäkin loppukesästä jo satoa saisi. :)

 
At 25/6/07 12:30, Blogger Rosmariini said...

Tehän taisitte olla vanhoja palstaviljelijöitä, joten ruukut mahtavat hoitua vanhalla rutiinilla. :)

 
At 29/6/07 23:00, Blogger Maurelita said...

Tuo Suomen kesän "vino" auringonvalohan on juuri se taianomainen tunnelmanlähde ! Valokuvaajat ja taidemaalarit ovat aivan ihastuneet Suomen väreihin, jotka moisessa valaistuksessa ovat ainotlaatuisia.

Ällistyttää minuakin vielä miten yöllä on aurinkoa !

 
At 18/7/07 19:26, Blogger Rosmariini said...

Näin heinäkuun puolenvälin jälkeen tuntuu oudolta, kun öisin on jo niin pimeä. (Ja tänään näköjään päivälläkin, kun on niin pilvistä ja sateista.)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails