torstaina, toukokuuta 17, 2007

Tagine mielessäin

Olen suunnitellut tehdä taginea itse jo ikuisuuden ja joskus syksyllä taginesta taateleista puhuessani jo polkkasinkin, mutta omaa tuotosta ei ole talven mittaan syntynyt näköjään millään ilveellä. Ehkä suurin syy on semmoisen veikeän suippomaisen taginepadan puute, vaikka ihan yhtä hyvää taginea mahtaisi saada aikaan taloudestamme jo valmiiksi löytyvässä Römertopfin kannellisessa savipadassakin.

Nyt pääsin maistamaan luumuilla höystettyä lammastaginea Ouluun hiljakkoin avatussa marokkolaisessa ravintolassa, ja se oli kyllä oikeinkin maistuvaa. Mausteyhdistelmä oli kaneleineen kaikkineen hyvin epäsuomalainen - tai Suomessa tuommoisia makuja on totuttu lammasta lukuun ottamatta maistelemaan lähinnä joulupöydän jälkiruokaosiossa. Lampaanliha taisi puolestaan olla pitkässä haudutuksessa sopivasti mureutunutta luullista potkaa. Pippurimyllyn maistelema oliivinen kanatagine oli myös sangen maukasta, kun sitäkin pääsin pikkuisen leipään kastettuna testailemaan. Ainoan miinuksen ateria sai lisäkeleivästä, joka ainakin vaikutti erehdyttävästi ranskanleivältä. (Tosin on muistettava, että en ole käynyt koskaan Marokossa enkä näin ollen tiedä, minkälaista leipää siellä yleensä tarjoillaan.)

Kahden keitto -blogissa tehtiin vähän aikaa sitten herkullisen näköistä härkätaginea, ja siellä on käytettävissä ihkaoikea taginepatakin. Käykää ihmeessä katsomassa.

12 Comments:

At 17/5/07 14:47, Blogger Pintaremontti said...

Reilu viikko sitten kolahti postiluukusta Ikean keittiöesite, jonka kannessa komeili taginepata. Myyvät sitä näköjään tuotenimellä "Stil"....

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15570&catalogId=10103&storeId=15&langId=-13&parentCats=15570*15679*15681&categoryId=17105&productId=79596&chosenPartNumber=60087707

 
At 17/5/07 15:17, Blogger Rosmariini said...

Hmmm, tänne asti ei liene kyseinen katalogi kulkeutunutkaan, mutta pitääpä käydä Ikean sivuilla ihmettelemässä. Tähän asti olen ihaillut Emile Henryn taginepatoja Stockan keittiötarvikeosastolla, ihanan kallista. Jossain automarketissa törmäsin vähän aikaa sitten selvästi huokeampiin tapauksiin, mutta saa nyt nähdä, kun se savipatakin on kuitenkin ruuanvalmistusominaisuuksiltaan aika samantyyppinen vekotin...

 
At 17/5/07 20:26, Anonymous Anonyymi said...

Oi t-a-i-v-a-s! Taginea! Saakohan sieltä merguez-maakaroitakin? Kyllä nyt oululaisia hemmotellaan! Itse en tiedä yhtään paikkaa Helsingistä, joista saisi kumpaakaan. Ja Ranskassa kehitin aikamoisen riippuvuuden molempiin sekä halpiscouscouksiin, joita sai joka paikasta niinkuin täältä sitä iänikuista pizzakebappia. Pakko saada merguez+ranskalaiset -voileipä kunnon harissa-tahnalla heti kun sinne suuntaan taas rantautuu.

 
At 17/5/07 21:01, Blogger Rosmariini said...

Jossain lähipöydässä kuuluttiin ylistävän tuon Marrakechin makkaroita, mutta itse en hoksannut kiinnittää niihin ruokalistaa selaillessani mitään huomiota, kun olin niin tagineni lumoissa. Pitääkin perehtyä makkaraosastoon paremmin seuraavalla kerralla.

 
At 18/5/07 00:06, Anonymous Anonyymi said...

Kävin poikakaverin kanssa kyseisessä ravintolassa, juuri kun se oli avautunut. Ja söin kasvistaginen ja oli erittäin hyvää. Muutenkin pidin paikasta. Ja se Ikean kuvasto tuli mullekin, mutta jos se ei ole tullut muille, niin johtuiskohan kanta-asiakkuudesta/-asiakkattomuudesta.

 
At 18/5/07 19:38, Blogger Pippurimylly said...

Pitääpä suorittaa uusintavisiitti ja tutustua makkaroihin tarkemmin. Tarjoilijatkin olivat tosi ystävällisiä ja positiivisella tavalla innokkaita.

 
At 18/5/07 23:06, Anonymous Anonyymi said...

Yritin vuosikausia hankkia punasavesta tehtyä, sisäpinnalta lasitettua taginea Helsingin kaupoista, ravintoloista ja lopulta nettikaupoista. Kaikki yritykset osoittautuivat turhiksi. Mikään nettikauppa ei postita Suomeen haurasta keramiikkaesinettä joka on hankala pakata ja jonka hinta on Marokossa parin euron luokkaa.
Lopulta sorruin ostamaan Emile Henryn padan.Ihanan kallista.
Vehje toimii sinänsä loistavasti. Pohjaosa ruskistaa sähkölevynkin päällä.
Mieleeni tuli kuitenkin uusi ajatus. Kysykää voisiko tuo puheena ollut marokkolainen ravintola toimittaa teille taginen vaikka serkkupoikien tullessa Suomeen käymään. Hinta on varmasti E. Henryn pyytämää kohtuullisempi!

 
At 19/5/07 12:31, Blogger Rosmariini said...

Siinähän olisi ravintoloille ylipäänsäkin hyvä liikeidea, kun myisivät käyttämiään ruuanvalmistusvehkeitä muillekin. Vohvelipannun metsästys on muuten alkanut, tosin vähän kehnolla menestyksellä.

 
At 19/5/07 20:58, Blogger Jari Sedergren said...

Löytyy Merguez-lammasmakkaraa Helsingistä. Näitähän voi lounasajan ulkopuolella myös tilata kotiin tuotavaksi tästä paikasta.

Restaurant Linna Lönnrotinkadulla: listalta löytyy Carré d’agneau mariné au citron à la ratatouille aux merguez eli Sitruunamarinoitua karitsankareeta ja merguez-ratatouillea 23,00 euroa

Olisi varmaan muitakin, mutta kyllä näilläkin makkarannälkä lähtee.

 
At 20/5/07 20:02, Anonymous Anonyymi said...

Helsingin keskustan Stockmann myi ainakin pari viikkoa sitten Skepsshultin valurautapannua.Kenties tuote olisi yhteydenoton jälkeen lähetettävissä myös Oulun liikkeeseen.

 
At 30/3/13 11:13, Anonymous Anonyymi said...

Olisiko teillä tietoa mistä Oulusta saisi Tagine-nimellä myytävää sitruuna-chilitahnaa? Helsingissä sitä saa ainakin Kampin K-marketista ja Citymarketista mutta soitto kahteen oululaiseen Cittariin poiki tulokseksi nollan. Ei oo. Eikä oo Välivainiollakaan. Tätä http://www.finefoods.fi/192.html tahnaa tarkoitan. Ihanaa lammaspataa tuli tuolla! :)

 
At 30/3/13 14:08, Anonymous Anonyymi said...

Vastaan itse omaan kysymykseeni: löysin tagine-tahnaa Punnitse ja säästä -kaupasta! Jee! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails