maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Sobanuudelikeitto

Tein sobanuudeleista yhtenä iltana keittoa, jonka ohje on kotoisin blogista nimeltään Ruokaa ja juomaa hyvässä seurassa. Enpä ole tainnut aiemmin kokatakaan mitään semmoista, mikä aloitetaan teepussin liottamisella keittokattilassa.

Mirinkastiketta ei omasta keittiöstämme tietääkseni löydy, enkä tiedä, miten paljon sen korvaaminen sokeroidulla sakella mahtoi vaikuttaa lopputulokseen. Käyttämäni kevätsipulit olivat melkoisia rääpäleitä, ja pikkuruiset viipaleet katosivat keiton joukkoon ihan konsanaan. Taidankin korvata kevätsipulin seuraavalla kerralla keittoa tehdessäni suikaloidulla purjolla, joka toimii tämäntyyppisissä keitoissa yleensä mielestämme varsin hyvin.
Sobanuudelikeitto

200 g sobanuudeleita

LIEMI
8 dl vettä
1 pussi vihreää teetä (maustamaton, 2 g)
1 dl mirinkastiketta
1 dl soijakastiketta
1 rkl sokeria
2 rkl inkivääriä (tuore, viipaloitu)
2 kpl porkkanaa ohuina suikaleina
2 kpl kevätsipulia, vinoittain viipaloituina
8 kpl jättikatkarapuja, (raakoja)

1. Keitetään nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdellaan kylmällä vedellä ja valutetaan.
2. Liemeen kiehautetaan vesi, haudutetaan teepussia vedessä 5 min ja poistetaan.
3. Lisätään mirin- ja soijakastike sekä kiehautetaan uudestaan.
4. Lisätään sokeri ja inkivääri ja keitetään pari minuuttia.
5. Lisätään porkkana, sipuli ja raa´at ravut. Kypsennetään kunnes ravut kypsyvät.
6. Jos käytetään kypsiä ravunpyrstöjä, niin ne lisätään yhdessä nuudeleiden kanssa ja keitto vain kuumennetaan. Voidaan tarjoilla wasabi-nokareella viimeisteltynä.

4 Comments:

At 14/5/07 13:02, Blogger Välispiikki said...

Miriniä voi kysellä Tokyokanista, joka toimittaa japanialaisia asioita myös postitse.

 
At 14/5/07 13:16, Blogger Rosmariini said...

Arvelinkin, että Tokyokanista saattaisi miriniä löytyä, jos jostakin. Saaneeko sitä tavallisissa ruokakaupoissa edes myydäkään.

 
At 15/5/07 18:36, Anonymous jvb said...

K-kaupat ja Stockmann myyvät miriniä "Blue Dragon " tuotemerkin alla. Se ei tosin ole yhtä korkealuokkaista kuin Tokyokanin maahantuoma.

 
At 16/5/07 21:19, Blogger Rosmariini said...

Tuo sinun ruokatietämyksesi on kyllä ehtymätöntä, kiitos jälleen kerran lisävalaisusta!

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails