keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Avocadosalaatti

Lammasburgeriohjeistusta antaneelta Emmalta on peräisin resepti myös tähän avocadosalaattiin, joka toimi grilliruuan lisäkkeenä varsin mainiosti. Yhtä aikaa sekä raikasta että maukasta syötävää. Ja kerrankin löysin kaupasta semmoisia avocadoja, jotka olivat ruuanlaittoa varten juuri sopivan kypsiä. Kypsien hedelmien puutteessa avocadot voi korvata vaikkapa pakasteherneiden ja fetajuuston yhdistelmällä:
1/2 kurkku kuorittuna ja siemenet poistettuna
2 avocadoa kuorittuna ja paloiteltuna (tai pakasteherneitä vajaa pussillinen)
3 reilua ruokalusikallista luonnonjugurttia, mielellään Totalia tai muuta vastaavaa kunnon paksua tavaraa (kermaviilikin varmaan menisi)
1/2-1 valkosipulin kynttä hienonnettuna
sitruunamehua vähäsen (noin pari teelusikallista)
tuoretta basilikaa muutamia lehtiä silputtuna
suolaa ja pippuria
(pakasteherneversioon n. 50 g fetaa murusina)

Sitten vain ainekset sekaisin, tuunataan koostumus jugurtin määrällä, pippuria, suolaa ja sitruunaa maun mukaan. Jääkaappiin vetäytymään siksi aikaa, kunnes muu ruoka on valmista ja bon appetit.

11 Comments:

At 17/5/07 11:52, Anonymous Anonyymi said...

Vaikuttaa tosi hyvältä...todella vähän olen avokadoa käyttänyt,mies kun ei pidä sen mausta ;)

 
At 17/5/07 13:41, Blogger Rosmariini said...

Avokado on Suomessa (tietenkin syystäkin) rasvaisen hedelmän maineessa, mutta se on siitä huolimatta hyvinkin terveellistä syötävää, ainakin jos tätä listaa on uskominen. Eipä sitä tule kyllä itsekään käytettyä muuhun kuin salaatteihin ja kylmiin kastikkeisiin.

 
At 17/5/07 23:36, Blogger Ulrika said...

Onhan se avokado rasvaista, mutta sen rasva on kuitenkin sitä terveellistä rasvaa. Harva sitä kai, ainakaan Suomessa, ihan joka päivä syö, joten rasvaisuus sinällään tuskin kauhesti kenenkään terveyttä uhkaa. Onkos teillä jo muuten aitoa meksikolaista guacamolen reseptiä, vai laitanko tulemaan? Sitä kun voi syödä muidenkin kun nachojen kyljessä, itse käytän esim. kanasuikaleiden (fajitas de pollo) seuralaisena.

 
At 18/5/07 00:21, Blogger Rosmariini said...

Laita ihmeessä aitoa guacamolereseptiä tulemaan! Samaten kaikki muukin avokado-ohjeistus on tervetullutta. Olisi oikeasti hauska opetella käyttämään kyseistä hedelmää vähän monipuolisemmin.

 
At 18/5/07 13:13, Anonymous Anonyymi said...

Avocado sopii mielestäni jumalaisen hyvin pekonin kanssa salaattiin (esim pinaatti), lisäksi vielä marinoituja papuja. NAM!

 
At 18/5/07 19:06, Blogger Rosmariini said...

Herkullisen kuuloinen idea, vähän epätavallisempi yhdistelmä, mutta varmasti sitäkin parempi. Olisipa muuten hauska päästä lukemaan Pistaasin ruokablogia. ;)

 
At 24/5/07 19:18, Blogger Ulrika said...

Kokeilin eilen tätä salaattia lounassalaatiksi, ja hyvin toimi ihan sellaisenaankin. Laitoin kyllä aika reippaasti valkosipulia ja tuoreen basilikan puuttuessa korvasin sen tuoreella korianterilla, varsin maukas siitäkin versiosta tuli. Laitan teille guacamolen tulemaan sähköpostilla.

 
At 24/5/07 20:09, Blogger Rosmariini said...

Siellähän se olikin, mainioilla ruokavinkeillä höystettynä. Kiitoksia! Tomaatti oli ohjeessa mukava yllätys - en nimittäin oikein tiennyt, miten meksikolaiset suhtautuvat sen käyttöön guacamolessa. Pitää kokeilla ohjetta lähiviikkoina.

 
At 25/5/07 19:05, Blogger Ulrika said...

Jep, aitoon meksikolaiseen guacamoleen kuuluu tuo tomaatti. Versioita on kaksi, joko punaista tai vihreää tomaattia (tätä käytetään kai enemmän maan pohjoisosissa, koska en ole törmännyt muuta kuin reseptiin), mutta tomaattia siinä olla pitää! Ja sen ei kuulu olla sellaista tasaista mössöä, niin kuin monet Suomessa sen tekevät, vaan hieman kokkareista.

 
At 5/6/07 17:50, Anonymous Anonyymi said...

Piti kokeilla kun avokadoa on lähinnä tullut syötyä juuri guacamolena. Kotoa ei löytynyt kurkkua, joten pistin tilalle päärynää (sellaista vihreää ja kovahkoa), hyvin maittoi!

 
At 11/2/11 14:30, Anonymous Anonyymi said...

Guacamole-ohje miamilaisittain:

2 kypsää avokadoa
1-2 kypsää tomaattia (esim. luumutomaatti)
1/2-1 sipuli
nippu tuoretta korianteria
limemehua
suolaa
jalopenoja maun mukaan

Avokadot survotaan esim. haarukalla siten, että massa jää hieman paakkuiseksi. Lisätään pieneksi pilkottu sipuli ja tomaatit. Sekaan tuoretta korianteria ja limemehua. Maustetaan suolalla. Mukaan voi sekoittaa pieneksi pilkottuja jalopenoja maun mukaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails