torstaina, toukokuuta 03, 2007

Oliivileivät

Taannoisen oliivihehkutuksen innoittamana saimme sähköpostilla herkullisen oliivitahnareseptin. Lähettäjä oli imenyt inspiraationsa helsinkiläisen Bar nro 9:n "Oliveida"-annoksesta.

Tahna oli tosi hyvää: yhtä aikaa raikasta ja täyteläistä, kuten oliivit parhaimmillaan ovat. Lisäksi se syntyi kätevästi ja nopeasti. Talossa ei tosin tällä kertaa ollut lainkaan salaattia - emmekä malttaneet lykätä tahnan valmistusta siksi kunnes olisimme saaneet sellaista käsiimme - joten balsamicolla maustetun salaatin sijasta leipien petinä toimi lautanen.

Miinan Oliveida

2 pientä purkkia kivettömiä vihreitä Rainbow-oliiveja
2 pientä kynttä valkosipulia
1-2 puskaa basilikan lehtiä (ei kannata laittaa varsia, tulee kumman kuituista tahnaa)
mustapippuria myllystä

Sitten vain koko satsi sekaisin sauvalla!

Tarjoile tahna vaikka näin:
Alle salaattipeti, johon roiskitaan hieman balsamicoa ja muutama maldon-suolahippu. Pedille paahdettua leipää, jonka päälle levitetään runsaasti tahnaa. Päälle reilut mozzarella- ja tomaattisiivut ja rouhaisu mustapippuria.

10 Comments:

At 3/5/07 07:04, Blogger oliivia said...

Kylläpä kuulostaa hyvältä! Tapenadea on tullut useasti tehtyä, mutta tämä kuulostaa sopivasti erilaiselta, ehkä hiukan raikkaampi lopputulos? (siis kun anjovis jää pois).
Pakko päästä kokeilemaan!

 
At 3/5/07 08:45, Blogger Rosmariini said...

Tapenade on kyllä myös tosissaan hyvää. Nyt en ole vaan tehnyt sitä niin piiitkään aikaan, etten edes muista, milloin viimeksi. Anjovis maistui omassa tapenade-tahnassani aina aika voimakkaasti; tähän tosiaan basilika ja valkosipuli toivat hiukan erilaista makumeininkiä.

Pitäisi muistaa muuten viimein panna oliiveja marinoitumaan. Oma oliivivastaavamme on tainnutkin ostaa niihin jo tarveaineita.

 
At 3/5/07 10:05, Anonymous Anonyymi said...

Tein kerran tapenadea Lidl-putiikin mustista kivettömistä. Ja tuli kyllä niin muusattua kumia, että roskiin vaan. Sen jälkeen olen kiltisti pitäytynyt kivellisissä Kalamata-oliiveissa. Jotka tietty ovat kalliimpia... Hyvä kuulla, että joku edukkaampikin oliivi on käyttökelpoista, sillä oliivitahnat on TOSIherkkua!

 
At 3/5/07 20:58, Blogger Rosmariini said...

Minä olen joskus viettänyt noiden kivellisten kalamata-oliivien kanssa tukalia hetkiä, kun olen kamalassa kiireessä (= vieraiden tuloon kaksi minuuttia) yrittänyt riipiä niitä kiviä oliivien sisuksista mahdollisimman vauhdikkaasti erilleen. Kaupassa taitaa olla jonkinlaisia vempeleitäkin oliivinkivien poistoon, mutta semmoista en ole vielä taipunut ostamaan. :) Nimim. Tomaatti on siitäkin kiva, ettei siinä ole kiveä.

 
At 3/5/07 21:02, Anonymous Anonyymi said...

Oli ihan pakko nyt laittaa kommenttia, ei kylläkään tapenadea vaan tätä ihanaa blogia koskien. Löysin hurmaavan bloginne vasta edellispäivänä ja jo nyt olen inspiroitunut monista resepteistänne. Ihana saada taas uusia ideoita.Kiitos!

 
At 3/5/07 21:57, Blogger Meri, Helsinki said...

Sinut on haastettu:

1) Osallistu Toukokuun ruokahaasteeseen osoitteessa: http://monkeyfood.net/toukokuun-ruokahaaste/

2) Haasta kisaan ainakin yksi bloggaaja, jonka haluat mukaan kokkaamaan.

Kauan eläköön bloggaus, kokkaus ja reilu kilpailu!

 
At 4/5/07 08:26, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Kannattaa käydä kurkkaamassa myös muita inspiroivia ruokablogeja. :)

Ylimuuli: Oujee, kaikki nyt vaan mukaan haastekokkaamaan!

 
At 4/5/07 15:13, Anonymous Anonyymi said...

Täytyy kyllä kokeilla tuota ''oliivitahnaa'' en ole edes tapenadea koskaan kokeillut!!

 
At 5/5/07 11:27, Blogger Rosmariini said...

Kokeile ihmeessä, valmistuu helposti (tosin itse en tämän kyseessä olevan tahnan tekemiseen kyllä osallistunut millään tavalla;) ja mukavaa vaihtelua leivän päällysteeksi.

 
At 7/5/07 19:19, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos hyvästä ohjeesta! Tästä tuli sunnuntailounaalle ruokaisan maukas alkupala. Maut sopivat hyvin yhteen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails