perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Broileria italialaisittain

Tomaattinen sipulikeitto muistutti mieleeni italialaisen ruuan ihanuuden, ja innostuin kokeilemaan tätä italialaishenkistä broilerin ohjetta, josta meille kommenttilaatikon puolella vähän aikaa sitten vihjaistiin. Resepti on kotoisin Altian viinikerhon sivulta. Alkuperäinen ohje sisälsi (sattuneista syistä) myös viinisuosituksen, joka oli italialainen Chianti Ruffino. Mekin joimme ruuan kanssa viiniä, mutta se taisi olla vaihteeksi valkoista. Käteen sattui kalifornialainen Fetzer Valley Oaks Chardonnay, joka olikin mukavan keväistä juotavaa.
Broileria italialaisittain (4 annosta)

4 kpl broilerin rintafileetä
0,5 tl rosmariinia
2 kpl valkosipulinkynttä
0,3 tl kokonaista mustapippuria
0,75 dl Bertolli Extra Vergine –oliiviöljyä
1,5 tl sitruunan raastettua kuorta
0,5 tl suolaa
3 rkl sitruunanmehua
1 rkl tomaattisosetta (kannattaa laittaa reilummin)
1,5 dl vettä
0,5 kpl Knorr Kanaliemikuutiota
20 kpl mustia oliiveja
2 rkl kaprista
0,25 tl mustapippuria
2 rkl persiljasilppua


Murskaa rosmariini, valkosipulin kynnet ja mustapippurit morttelissa. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, suola ja raastettu sitruunankuori. Kääntele fileet mausteseoksessa ja anna maustua puoli tuntia. Kuumenna loppu oliiviöljy pannulla ja ruskista siinä broilerifileet. Sekoita sitruunamehu (mielellään vastapuristettua), tomaattisose ja vesi keskenään ja lisää pannulle. Murenna joukkoon liemikuutio. Hauduta broileria 20 minuuttia. Lisää oliivit ja kaprikset. Viimeistele maku mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. Tarjoa broileriherkku vastakeitetyn pastan tai riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

Persiljasilppu unohtui omasta versiostani kokonaan pois. Kun palasin ruokailun jälkeen siivoilemaan keittiötä, siellä se silppu odotti pienessä kipossa hellan lähettyvillä. Semmoista se on, kun lopettaa ohjeen lukemisen liian aikaisin.

14 Comments:

At 27/4/07 10:51, Anonymous Anonyymi said...

Mmm... Ihanan kuuloinen ja näköinen ruoka. Millä kameralla otat ruokakuvasi?

 
At 27/4/07 14:40, Anonymous Anonyymi said...

Tuo tuotemerkkien mainitseminen resepteissä on niin turhaa. oliiviöljy kuin oliiviöljy. Ja Bertolli ei ole edes parasta.... :)

 
At 27/4/07 18:38, Blogger Pippurimylly said...

Täällä on jutustelua kamerapuolesta - enimmäkseen kuvat on otettu Nikonin D50:llä ja 60/2.8-makrolla.

Ruokalehdistä ym. kaupallisista lähteistä - kuten tuossakin - peräisin olevissa ohjeissa tuotemerkkejä tosiaan viljellään mielellään, ymmärrettävistä kaupallisista syistä :)

 
At 27/4/07 23:46, Anonymous Anonyymi said...

Minua jäi kiinnostamaan hyvän näköinen salaatti kananpojan vierellä.Mikähän yhdistelmä mahtaa olla?

 
At 28/4/07 11:20, Blogger Rosmariini said...

En tehnyt salaattia itse, mutta siinä oli muistaakseni kierremakaronia, kirsikkatomaatteja, jonkinlaista juustoa, pinjansiemeniä ja viinirypäleitä.

 
At 12/7/09 13:28, Blogger Unknown said...

Onneksi sinulla oli tämä ohje tallessa. Minulla oli nuutunut paperikopio Altian viinikerhon sivulta tulostettuna, mutta ko. viinikerho on kadonnut bittiavaruuteen?

 
At 10/1/11 11:36, Anonymous Anonyymi said...

Tämä oli muuten oikeasti hyvää ja mukavaa vaihtelua perinteiseen curry kanaan.
Seuraavaksi kun teen tätä laitan tosin vähemmän öljyä pannuun paistamisen alkuvaiheessa, nythän sinne laitettiin n. puoli desiä ja tuo aiheutti sen että kanan ruskistaminen ei onnistunut kunnolla ja nesteet tulivat ehkä hiukan liikaa ulos.
Tuo liemi jossa kanaa haudutetaan on muuten aivan uskomattoman hyvää.

 
At 29/8/11 18:44, Anonymous Aimo Annos said...

Tässä reseptissä täytyy olla jotain vikaa. Ainakaan valmis ruoka ei muistuta lainkaan tuota kuvan annosta, jossa kastike on paksuhkoa ja syvän ruskean punaista. Valmis kokonaisuus oli aika mauton ja suolaton. Liemi oli vetistä ja hailakan väristä. En olisi osannut tunnistaa siitä rosmariiniakaan, vaikka käytin tuoretta rosmariinia.

Ihmetyttää ensinnäkin, että tomaattisosetta (pyreetä?) tulee vain 1 rkl. Vettä tuntuisi sitä vastoin olevan aivan liikaa. Oliiviöljyä ei kannattaisi tosiaankaan kaataa noin paljon pannulle, jos haluaa ruskistaa kanan siinä - sopiva määrä riippuu toki pannun koosta.

 
At 1/4/12 23:05, Anonymous Anonyymi said...

Marinadia tulee tällä ohjeella todella vähän, ei meinaa riittää kahteenkaan fileeseen. Onkohan tässä joku fiba tai jotain puuttuu? Muuten aivan mainiot sivut ja monta reseptiä olen kokeillut, hyvää on - kiitos.

 
At 3/4/12 09:06, Anonymous Anonyymi said...

Sama fiilis kuin Aimo annoksella, jotain vikaa ehkä on todellakin. Eipä silti, ihan syötävää tuli kun sovelsi vähän omia.

 
At 8/4/12 11:42, Blogger Rosmariini said...

Niin no minulla menee aina automaattiohjauksella tomaattituotteita ruokiin vähintään kaksinkertainen määrä. (http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2008/02/tomaattimurskaa-tuplaten.html)

Mutta ei tämä kieltämättä ole omiakaan lempireseptejäni.

 
At 10/5/12 11:49, Anonymous Helmi said...

Meillä tehtiin tätä taas juuri eilen, tosin naturel filesuikaleista. Marinadiin laitan aina öljyä mittaamatta niin paljon, kuin silmämääräisesti on mielestäni hyvä.

Pidän sitruunaisesta mausta, joten laita varmaan liikaa kuorta ja yhden kokonaisen sitruunan mehut.

Lisään kastikkeeseen vettä ja pyrettä, jotta saan haudutettua kanaa pidempään.

Tosin, kun tein tämän ensimmäisen kerran vuonna 2010, tein täsmälleen ohjeiden mukaan. Kastiketta tulee silloin tosi vähän, mutta se vähäkin on suolaisen kirpakkaa.

Älyttömän maukas ja helppo ohje.
Kiitos monista muistakin mahtavista ohjeista!

 
At 25/8/12 16:41, Anonymous Anonyymi said...

Poikani ohjasi minut näille sivuille. Kiitos ohjeista. Tänään kokeilimme broileria italialaisittain ja sen kanssa kanttarellirisottoa. Olipa hyvää.

 
At 20/4/18 21:41, Anonymous Anonyymi said...

Meidän porukka piti tästä ohjeesta. Aito kommentti ohjeesta tietämättömältä ruokailijalta: Maistuu ihan Italialta. Tomaattisosetta laitoin tosiaan myös enemmän. Annoin hautua hiljaisella lämmöllä noin tunnin. Todella maukasta. Kiitos hyvästä reseptistä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails