lauantaina, huhtikuuta 21, 2007

Vuohenjuustoa ahvenen mutkassa

Huhtikuun haasteraaka-aineeksi valikoitu vuohenjuusto rullattiin jauhantakeittiössä päällekkäin asetellun ahvenfileen ja graavilohisiivun sisuksiin. Ohjeen löysin vähän aikaa sitten Radio Aallon arjen pelastajista. En itse kuuntele radiota omatoimisesti oikeastaan ikinä, mutta kerran matkustaessani bussissa linja-auton autoradio oli viritetty sopivalle ruokaohjetaajuudelle, ja minähän sieltä heti kuuntelemaan Irinan hedelmäisen broilerisalaatin ohjeistusta. Mutta tällä tavoin syntyvät vuohenjuustoiset ahvenrullat:

Ota 2-3 ahvenfilettä ja niiden päälle graavilohisiivut. Leikkaa vuohenjuustopötköstä noin sentin paksuisia viipaleita ja lisää fileiden päälle. Kieri kalat rullalle cocktailtikuilla ja leivitä ruisjauhoissa mihin on lisätty sitruunapippuria ja tilliä.
Ruskista nyytit kevyesti pannulla ja nosta leivinpaperille. Lisää rullien päälle nokare aurajuustoa ja heitä koko show uuniin n. 200:een asteeseen 15 minuutiksi.

Vuohenjuuston maku tuli sapuskasta juuri sopivasti esiin ja ruoka oli muutenkin erinomaisen maukasta, joten olen kyllä erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Cocktailtikkujen puutteessa jouduimme kiinnittämään kääröt katkotuilla grillivartailla, kuten kuvasta näkyy. Aurajuustoa ei jääkaapistamme löytynyt, joten vuohenjuusto pääsi tällä kertaa esiintymään aterian ainoana juustona.

Juustokääröille oli hauska suunnitella myös lisäkkeitä. Ihastuin pääsiäisenä siinä määrin pursottimen käyttöön, että oli pakko päästä pursottamaan kääryleiden kaveriksi pieniä perunakiehkuroita. Aiemmin olemmekin käyttäneet pursotinsettiämme ainoastaan kotitekoisten makkaroiden tekoon. Duchesse-ohjeistusta on otettu kirjasta nimeltään Potut pottuina. Parasta perunasta:
Duchesse-perunat

500 g jauhoisia perunoita
40 g voita
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria myllystä

Pese perunat ja pane kattilaan. Lisää vettä noin 2 cm:n korkeudelle. Keitä perunat kannen alla keskilämmöllä kypsiksi noin 20-30 minuutissa. Anna perunoiden jäähtyä hieman, kuori ja soseuta kuumina pusertimella tai survimella. Jäähdytä sose, lisää sitten voi, kananmuna, kananmunan keltuainen ja jauhot ja mausta suolalla ja pippurilla.
Pursota perunasose ruusukkeiksi ja paista 250 asteessa kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskeita.

Perunaruusukkeet paistuivat samassa uunivuoassa kalakääröjen ja kasvislisäkkeiden kanssa. Annoksen kruunasi luonnollisesti herkkukastike, kaikenlaisten kalakääryleiden kanssa yhteen sopiva Polkkiksen porkkananektari:
Porkkananektari

porkkanamehua (Biotta)
kermaa
kalafondia
suolaa
pippuria

Mittaa kattilaan yhtä paljon porkkanamehua ja kermaa. Keitä kokoon reilu puoli tuntia. Lisää hiukan kalafondia ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta, jos tarvii.

5 Comments:

At 21/4/07 18:13, Blogger Meri, Helsinki said...

Ihana haasteruoka! Eri mielenkiintoista kokeilla. :-) Ja porkkananektari on Possun suosittelun jälkeen täällä kaihertanut kokin kokeilumieltä, mutta ehkä tässä taas todistetaan esimerkin voima ja saan senkin aikaiseksi samalla kuin rullat.

 
At 21/4/07 18:40, Blogger Rosmariini said...

Aivan uskomattoman hienoja haasteruokia on kyllä taas kaikilla, esimerkiksi erään nimeltä mainitsemattoman bloggaajan jättitortellinit. ;) Vuohenjuusto passaa aivan mahdottoman mahtavasti pastan sisuksiin.

Kokeile muuten ihmeessä tuota porkkananektaria. Se on tosissaan herkullista ja valmistuu kaiken lisäksi harvinaisen helposti.

 
At 22/4/07 11:18, Anonymous Anonyymi said...

Vaikuttaa herkulliselta!!=)Ahventa ja vuohenjuustoa...ei voi olla muuta kuin hyvää ;)

 
At 22/4/07 11:24, Blogger Rosmariini said...

Oli kyllä hyvä yhdistelmä. Hoksasin muuten, että suolaahan ei tuohon ruokaan tullut ollenkaan, mutta ainakin meidän graavilohemme oli sen verran suolaista, että se hoiti suolauspuolen ihan itsestään.

 
At 29/4/07 00:17, Blogger Ketturouva said...

Takuulla herkullisia, täytyisikin kokeilla!

Olemme joskus tehneet vastaavia, mutta niihin tuli täytteeksi sinihomejuustoa ja persiljaa, ja olisikohan lohi ollut kylmäsavustettua eikä graavattua, jos oikein muistan...

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails