perjantaina, toukokuuta 25, 2007

Hodarit grillissä

Jo kauan sitten Amazonista tilaamamme grillauskirja saapui viimein! Painos lienee ollut hetken lopussa heidän varastoistaan - mutta nytpähän opus tuli keskelle kauneinta grillauskevättä. Olemme hehkuttaneet Weberin oppaita aiemminkin, eikä nyt hankittu vaikuttaisi olevan poikkeus. Grillissä ruoka tuntuu muutenkin jotenkin maagisesti onnistuvan lähes aina.

Kirjan innoittamana teimme hot dogeja aiemmasta poiketen nyt nimenomaan grillissä, ja poikkeaminen todella kannatti! Lopputulos oli nimittäin erittäin maistuva ja lähempänä autenttista grillihodaria kuin uunissa kokattu. Jopa kaupan hot dog -sämpylät, jotka sellaisenaan ovat niin epämiellyttävän lötköjä ja murenevia, ryhdistyivät vallan käypäisiksi makkara-alustoiksi saatuaan hetken nauttia kaasuliekin kaiken parantavaa lämpöä. Lisäksi tämä grilliruoka valmistuu todella nopeasti ja vähällä vaivalla.

Hot Dogs

lihaisia nakkeja tai ohuita makkaroita
(hot dog-)sämpylöitä
tomaatinsiivuja; mahtuvat paremmin ohueen sämpylään, jos ne vielä puolittaa
silputtua sipulia
(mahdollisesti vielä paahdettua sipulia, jos kaapista löytyy)
pieniä maustekurkkuja tai maustekurkkusiivuja
kurkkusalaattia
sinappia

Grillaa nakit/makkarat suoralla keskilämmöllä (eli kaasugrillissä kaikki polttimet puoliväliin). Aikaa kuluu makkaroiden koosta riippuen n. 4-5 minuuttia. Käännä ne kertaalleen grillauksen puolivälissä. Ihan koko ajan ei kannata olla kierittelemässä, jottei lämpö turhaan karkaa kannen alta.

Lisää halkaistut tai taskumaisesti lähes auki leikatut sämpylät grilliin viimeisen puolen minuutin ajaksi. Siinä ajassa ne ehtivät hieman rapsakoitua pinnaltaan ja saavat parhaassa tapauksessa kylkeensä vielä herkullisennäköiset rannut kuumasta grilliritilästä.

Kasaa lopuksi nakkisämpylät vapaalla tyylillä ja nauti käsin. Hodarit maistuvat parhaalta, kun täytteitä on niin paljon, että syöminen on täysin mahdotonta sotkematta edes vähän. Huuhdoimme ruoan alas amerikkalaistyylisesti suoraan pitkäkaulaisista pulloista hodarien perään kaadetulla Budweiserilla.

9 Comments:

At 25/5/07 00:20, Blogger ainailona said...

Autsh!! Tämä kuva iskee paremmin kuin tuhat hodaria kioskilla tuoksuineen!

Hiilarirajoitteinenkin horjahtelee... sopivasti.

Siks just on kesä, eiks niin.

 
At 25/5/07 00:28, Blogger Pippurimylly said...

Juuri näin! Eimuutakun grilli kuumaksi vaan.

 
At 25/5/07 15:03, Blogger Tiani said...

Voi mieletön miten ihanan näköinen hodari!!!!! Vähänkö kuola valuu jo kovaa vauhtia kohti lattiaa....

 
At 25/5/07 19:03, Blogger Rosmariini said...

Makkarassa sen salaisuus. :) Jotenkin kai se nakkisämpylä-nimitys on aina ohjannut laittamaan hodarin sisään normaalin nakin eikä tuommoinen vähän isomman makkaran (=tässä tapauksessa helsinkiwurstin) käyttäminen ole tullut mieleeni ollenkaan.

 
At 26/5/07 17:18, Anonymous Anonyymi said...

Juuri kun aattelin postata hodarit niin ennätitte ensin :). Aika makoisen näköisiä!
Harmi kun tänään sataa niin ei pysty grillaamaan. Kuvaanne katsellessa iski armoton nälkä! Ja nimenomaan grillaten kaasulla syntyy kaikista parhaat kuumat koirat :)

 
At 26/5/07 17:20, Anonymous Anonyymi said...

Ja pitää vielä mainita, että meillä oli aina haaveena vetäistä New Yorkissa Wall Streetillä hodarit, niinhän kaikissa rahoitusalaa liippaavissa leffoissakin tehdään ja suurella innolla odottelimme kojusta evästä mutta pettymys oli kyllä aikamoinen. Nakki sisällä oli kyllä jumbokokoinen mutta maku ei kummoinen ja kyllä Jenkkilän sinappi ei ole suomalaista nähnytkään! Mutta maassa maan tavalla ja me nautimme siitä hetkestä!

 
At 26/5/07 18:10, Blogger Rosmariini said...

Etelä-Suomessa on ilmeisesti tullut tällä viikolla vettä ihan tosissaan. Täälläkin satoi aamulla, mutta nyt on taas todella aurinkoinen ilma. Ja me ehdimme jo ostaa tarvikkeita sisäkokkaukseen, vaikka grillauskeli olisikin nyt yllättäen mitä mainioin. Taidankin lähteä nautiskelemaan auringonpaisteesta. :)

 
At 27/5/07 12:24, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos lasagneohjeesta. Nyt on masu pullollaan ERINOMAISTA lasagnea. Mozzarella di bufalaa en joutanut etsimään vaan ripottelin väliin parmesania. Prismassa oli sopivasti kypsiä ja pehmeitä tomaatteja ja niitä pilkottiin sekaan reilusti (ei kalttausta eikä kannan poistoa) ja tuli HYVÄÄ! Tein itse lasagnelevyt eikä se ollut vaikeaa. 6 dl jauhoja on aika sopiva annos, vähän jäi yli. Viini kastikkeessa antaa hyvän säväyksen. Edottomasti suosikkiruokien listalle Paolan pastasalaatin kanssa. KIITOS OHJEESTA!

 
At 27/5/07 20:17, Blogger Rosmariini said...

Eipä kestä kiittää. Ruokalan ohjehan se alun perin on, ja me vain toimimme sanansaattajina. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails