perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Ruistikkua, rönttöstä ja riistaa

Pienperheemme toinen osapuoli on ajautunut äkillisen veneinnostuksen valtaan, ja sitä me sitten lähdimme taltuttamaan Pohjois-Suomen erämessuille. Itse käytin ajan hyödykseni hengailemalla ruoka-aiheisten kojujen laitamilla maistiaisia kärkkyen. Tai enemmän minä rehellisyyden nimissä ostin kuin maistelin.

Kuhmolaisen Kaesan Kotileipomon tuotteita joku suositteli meille vähän aikaa sitten kommenttiosastollamme, ja nyt kassiimme päätyikin paketillinen kyseisen leipomon ruistikkuja. Rönttösiäkin olisi ollut tarjolla, mutta ne me jätimme tällä kertaa suosiolla väliin.

Kuusamolaisen Riipisen riistakojusta lähti mukaan jos jonkinlaista purnukkaa. Karhunlihasäilykkeestä innostuin ihan eritoten, samoin kuvassa näkyvästä kuusenkerkkähyytelöstä. Nyt vaan pitäisi keksiä, miten nuo tuotteet saisi mahdollisimman maittavasti esille.

Loimulohta ja muurinpohjalettuja olisi arvatenkin ollut messuilla tarjolla useammassakin paikassa, mutta me päädyimme villisikaan, jota en ole ennen ehkä syönytkään. Aika erilaiselta se maistui kotipossuun verrattuna.

2 Comments:

At 19/5/07 17:31, Anonymous Tusla said...

Kaesan rönttöset ovat käsite mutta melkeinpä vielä parempaa on Kaesan ruisleipä. Jokakesäisen Kuhmon session pelastaa tuore, lämmin ruisleipä, jonka päälle voi sulaa ja kupillinen kahvia. Nautitaan aamuauringossa! Ruistikutkin ovat varmasti maukkaita. Hauska Suomi-vastine niille italialaisille leipätikuille, mikä niiden nimi nyt olikaan... ;)

 
At 19/5/07 17:48, Blogger Rosmariini said...

Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi syönyt ihan oikeaa ruislimppua, nyt iskikin mieliteko!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails